Diumenge 15 d’agost: dia de l’Assumpció de la Mare de Déu, patrona de la Bisbal

Diumenge 15 d’agost: dia de la patrona de la Bisbal, l’Assumpció de la Mare de Déu

Avui celebrem el dia 15 d’agost quasi com sempre: matinades, missa solemne, concert de gralles (a l’hora de la Diada castellera), futbol, concert de tarda (en comptes de ball) i concert de nit (en comptes de concert i ball).

A les 8 del matí comencen les matinades a càrrec del grup de grallers i tabalers de la Societat, mantenint les tradicions! fent el tomb pel poble amb el toc tradicional de matinades. A l’acabar un bon esmorzar i a canviar-se per anar a missa.

La missa solemne en honor de la nostra patrona és a dos quarts d’11 del matí, a la mateixa hora que si féssim la diada castellera. Missa solemne cantada per les Corals Antistiana i Santa Maria, amb la Ma Dolors a l’orgue, i acabant cantant els goigs de Santa Maria.


La Judith i el Félix no venen a missa perquè són a plaça col·locant cadires i preparant-ho tot per l’acte casteller del migdia.

Al sortir anem cap a plaça, on ja comencen a arribar les colles castelleres: Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls i la colla local. Quina emoció veure arribar castellers amb la camisa a plaça!
Vaig amb les colles davant l’Ajuntament, mentre la gent que té entrada va entrant i buscant ombra s’asseu. Sort dels paraigües i els ventiladors, que ho fa més suportable!
Quan és l’hora, cada colla fa l’entrada a plaça com si fos la diada, molt emocionant! Llavors fem uns breus parlaments, presentant el concert i manifestant tots l’esperança que l’any vinent a puguem tenir diada castellera.
Els grallers de cada colla toquen vàries peces, espectaculars totes! A l’acabar, com cada any, fem el brindis a la sala de dalt de la Societat!
Ha sigut un acte molt maco d’homenatge als grallers de les colles castellers, que avui han sigut protagonistes quan no ho són mai.

Anem a dinar a una hora raonable, res a veure a l’hora que hi aniríem si hi hagués diada!
I per la tarda cap al futbol, al torneig de futbol 7 del 38è trofeu Josep Rovira Andreu. Quatre equips formats per bisbalencs i jugadors de Joventut Bisbalenca, que hi participen entre les 6 de la tarda i quarts de 9 del vespre. Un honor fer el lliurament de premis amb el president el club, la regidora d’esports i en Josep Rovira.

Quan arribem a l’envelat encara escoltem les dues últimes cançons del concert de tarda de la Selvatana. Un concert que ha agradat molt a tothom, que bé! Quan la gent ja marxa ens quedem a recol·locar i afegir cadires pel concert de la nit, mentre el personal de neteja municipal neteja i desinfecta lavabos i les cadires.
Quan acaben, com l’any passat, mengem pizzes del Racó de la Pedra (que paguem els regidors) perquè no tenim temps d’anar a casa a sopar. Ens hi quedem l’equip de govern, personal de neteja i d’informació i inspecció.

A les 11 de la nit comença el concert de nit, concert de música swing i jazz. Un concert que agrada molt també i que us recomano de veure i gaudir.
Acaba a quarts d’1 de la matinada, hora permesa pel Procicat i cap a casa!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari