Dissabte 14 d’agost: dia de Festa Major amb gimkana, ràdio esventada, cercavila, correfoc, versots i castell de foc

Dissabte 14 d’agost: dissabte de Festa Major amb gimkana, ràdio esventada, cercavila, correfoc, versots i castells de foc!

Dissabte atapeït d’actes i activitats organitzades per entitats.
A quarts de 10 del matí ja som a la pista per veure començar la gimkana esventada. Els Esventats han adaptat les proves i han reduït el nombre de grups que participen a la gimkana, per complir totes les normatives de prevenció per la Covid-19. Tots els grups participants amb mascareta però amb un somriure i il·lusió als ulls que emociona!
Matí amb corregudes, rialles i proves als carrers del poble i un súper tobogan al passatge de la Reixa. Un gran matí gràcies als Esventats i as grups participants.

A quarts de 3 del migdia som a l’envelat, per ràdio esventada. Avui és el dia amb la temperatura més alta i no s’hi pot estar a l’envelat. Es posen a l’ombra i posem cadires a prop, sempre a l’ombra perquè al sol és insuportable. Ve poca gent per les altes temperatures però s’ho passen igual de bé gaudint de la música.

Per la tarda comencem per la cercavila de Festa Major. L’encapçala el Ball de diables i de diablons fent foc; el grup de grallers i tabalers de la Societat sense gegants, per prevenció Covid, que ballen el ball de gegants de la Bisbal amb els gegants davant la Societat. Les Gitanes de la Bisbal ballant amb les mascaretes posades i la colla castellera de la Bisbal els Bous, que van amb els seus grallers a la cercavila sense poder fer castells. Tot i ser una cercavila diferent, segueix essent emocionant com sempre!


A l’acabar tenim temps de sopar i sortir a veure el correfoc, un correfoc només amb la colla local però molt lluïda!!

Un agraïment molt especial a l’ADF Clot de Bou, que ha anat seguint la cercavila i el correfoc i ha hagut d’intervenir en dues petites enceses a causa de les espurnes.

Quan el correfoc acaba de passar per casa vaig cap a l’envelat per preparar l’entrada de la gent als versots. Obrim portes i la gent va entrant donant l’entrada i posant-se gel. Ja tenim totes les cadires col·locades en grups d’una, dues o tres i separades les unes de les altres. Avui és un dels actes amb més públic.
Comencen els versots i anem “rebent” però amb carinyo i humor, com han de ser els versots!! N’hi ha dos que m’encanten però no us diré quins són (és fàcil d’endevinar!). Per cert, torna a sortir aquest bloc als versots, tot un luxe!

Acaben els versots i anem sortint perquè en una estona comença el castell de foc. Anem al terrat de casa des d’on es veu perfectament. La millor manera d’acabar la vigília del dia gran de la Festa Major!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari