Dijous 12 d’agost: comencem la Festa Major 2021!

Dijous 12 d’agost: primer dia de Festa Major, amb exposicions, concert i sopar al carrer!

El matí és una bogeria per l’equip de govern per la preparació de l’inici dels actes de Festa Major, però ens ho passem la mar de bé preparant-ho!

A les 6 de la tarda ja som davant al CMC per escoltar la presentació de l’assassí de la pastanaga. Fa una estona he rebut un correu amb el nom de la meva víctima, que ja he imprès i guardat a mà, a punt per començar!
Felicitats Esventats per la organització de l’assassí de la pastanaga i de la gimkana!

Després ja anem davant l’Ajuntament perquè a les 7 de la tarda inaugurem exposicions. Enguany tenim les exposicions dividides en dos edificis: dues a la casa de cultura davant l’Ajuntament, i tres al CMC.
Esperem regidors i entitats i entrem a la casa de cultura per visitar l’exposició dels 65 anys de l’edifici de la casa de cultura, on actualment hi ha l’Associació de Dones, l’ADF i el Ball de Diables. Hi podeu trobar fotografies, documents, … molt interessant!
Al mateix espai hi ha l’exposició dels 20 anys de l’Associació de dones la roca foradada, amb imatges d’aquests anys i una mostra de tota la feina feta. Felicitats a l’associació i molts ànims per seguir organitzant activitats!

Sortim i anem cap al CMC on, al segon pis ja ens esperen els Nens del Vendrell: el cap de colla Jordi Pellicer, el president Jan Huguet i dos membres de la Junta, el Pau Marcé i l’Aura Garí. Exposem l’exposició dels Nens del Vendrell “50è aniversari del concurs del segle, 1970”, un honor acollir aquesta exposició d’aquesta colla castellera molt estimada a la Bisbal. Moltes gràcies Nens del Vendrell!

D’aquí anem a l’altre sala per visitar l’exposició de les puntaires de la Bisbal. Obres d’art fetes amb hores, paciència i molt bon gust. Cada any ens sorprenen amb peces de col·lecció i també peces d’ús diari i per ocasions especials.
I baixem a la planta baixa, per veure l’exposició organitzada per la regidora de cultura i el bibliotecari, sobre aquset any emmascarats, amb una mostra de cadascuna de les mascaretes editades per l’Ajuntament en les diferents ocasions. Esperem que no augmentem més l’exposició, senyal que ja no haurem de portar més mascaretes!

Anem cap a l’església per gaudir del concert d’orgue i gralla, organitzat per la regidoria de cultura. A l’orgue en Josep Mateu, que ja ha fet concerts, i a les gralles i timbal els Mosquits, del Vendrell, amb el Jordi Inglés, l’Adrià Grandia i el Dani Cañellas. Un concert espectacular i emocionant amb peces com les matinades o el toc de castells tocat amb orgue, gralla i timbal.

El primer dia de Festa Major encara no s’ha acabat, perquè hi ha el sopar al carrer. Les famílies que s’han apuntat treuen taula i sopar al carrer. A les 10 de la nit comencem la ruta pels carrers amb gent sopant, amb la música Dixthree Quartet. Quines ganes de ballar amb el swing!
Tothom sopant al carrer i contenta amb la música! A la plaça de l’església li passo el relleu de fer de guia a la Leo, que fa el barri de la plaça. I la Leo li passa el relleu a la Judith al barri de la Riba.

Primer dia de Festa Major espectacular!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari