Del 25 de juliol a l’1 d’agost: setmana de vacances a l’Empordà i el Ripollès

Del diumenge 25 de juliol al diumenge 1 d’agost: vacances en família redescobrint el nostre país!

Marxem una setmaneta per gaudir amb la família del paisatge i el país. Una setmana per carregar piles, agafar aire i mirar-t’ho tot des d’una altra perspectiva. Necessari una vegada l’any!

Enguany fem ruta per l’Empordà i el Ripollès.

Marxem cap a Púbol per visitar el castell de la Gala. Un raconet molt maco i el castell impressionant! Val molt la pena.
D’aquí marxem cap a Peratallada, poble medieval, per perdre’ns pels seus carrers. I de Peratallada cap a la casa rural prop de l’Estartit.

El dilluns visitem Empúries, restes gregues i romanes a tocar de mar. Anem seguint les explicacions amb el mòbil i els codis QR i ens amaguem com podem del sol!
De les ruïnes a la platja a refrescar-nos i a fer el camí de ronda fins a l’Escala. Per la tarda tornem a passejar per l’Estartit.

El dimarts comencem a pujar i passem pels aiguamolls de l’Empordà. Ens endinsem per una de les rutes per anar mirant ocells, tot i que a l’estiu és quan està més sec i quan se’n veuen menys, però tot i així val la pena visitar-los.
Anem cap a Roses i passem per Empuriabrava per veure els carrers/canals. A Roses aprofitem per anar a la platja i descansar.

Dimecres anem a passar el dia a Figueres. Al matí visitem el teatre museu Dalí, impressionant com sempre!
I per la tarda anem a dos museus més de la ciutat: el museu de les joguines i el museu de la tècnica. El museu de les joguines és molt conegut però no hi havia estat. Visitant els pisos, veus la història a través de les joguines. No us ho perdeu!
I el museu de la tècnica és el gran descobriment del dia. És un museu que porta una família i que visites amb la guia d’un dels propietaris. Impressionant!! Descobreixes màquines de cosir de tot el món i de totes les èpoques, màquines d’escriure i calculadores de tot arreu, rellotges de paret, … Hi passem una bona estona i te n’hi pots passar molta més veient cada aparell i el seu funcionament. Tots quatre en sortim molt sorpresos.

Ja estem a l’equador de les vacances i avui dijous anem a Portlligat on visitem la casa de Dalí i així tanquem el triangle dalinià (Púbol, Figueres i Portlligat). Portlligat ja és un tresor per sí sol pels colors, la platja, .. No hi havia estat mai i m’ha encantat. La casa també val molt la pena, així com els exteriors de la casa que també es visiten.

Aprofitem i anem a Cadaqués, passejant pels carrers empedrats i les cases blanques. Una meravella!

El divendres deixem l’Empordà i anem cap al Ripollès nord. Parem a Besalú per visitar-lo passant pel pont. Ens sorprèn molt el circusland, el museu del circ que està obert des del desembre passat i que repassa la història del circ des dels seus orígens. si hi aneu, aprofiteu per visitar-lo, sobretot per la gran maqueta d’un circ on t’hi pots estar hores i hores amb tots els detalls.

Arribem a Camprodon i ja es nota la diferència de temperatura, com s’agraeix la fresqueta! I anem cap a la casa rural al costat de Molló, amb quinze graus de temperatura i unes vistes espectaculars.

El dissabte aprofitem per visitar Setcases i Espinavell. Aprofitem per fer caminades i passejades per l’entorn verd, fresc i tranquil.

Diumenge ja tornem cap a casa però abans visitem Beget, un dels pobles més bonics que hi ha!

Una setmana genial, torno amb les piles ben carregades!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari