Dilluns 28 de juny: LGTBI+, ACM i Junta de govern

Dilluns 28 de juny: dia del LGTBI+, participo al debat municipalista de l’ACM sobre el teletreball, comitè executiu de l’ACM i Junta de govern local

Avui 28 de juny, es reivindica el dia LGTBI+ i mica en mica es va conscientciant molta població. Espero que arribi el dia que estimar estigui acceptat!
A l’Ajuntament és el segon any que es pinta amb l’arc de Sant Martí i, enguany, a un banc de la Miralba. Al balcó de l’Ajuntament també pengem la bandera reivindicativa.

A les 10 del matí agafo el tren a Calafell per anar a Barcelona. El motiu és que m’han convidat a participar al debat municipalista, organitzat per l’ACM (Associació Catalana de Municipis) sobre el teletreball als ens locals.
Aquest debat es va de manera telemàtica per part dels inscrits i de manera presencial per bona part de les intervencions. A les 10 del matí el president de l’ACM, Lluís Soler, inaugura aquest debat. Després es parla de la regulació del teletreball i el conveni marc per a ens locals fins a 20.000 habitants. A les 11 del matí comença la taula rodona sobre “conveni marc o conveni a cada ens local?” i a mitja taula rodona arribo a la seu de l’ACM a Barcelona. Molt interessants totes les intervencions.
A un quart d’1 del migdia formo part de les bones pràctiques municipals en teletreball. Modera la Joana Ortega, secretària general de l’ACM, i intervenim l’Antoni Villas alcalde de Juneda, l’Anna Peláez responsable de govern obert de l’Ajuntament de Cambrils i jo mateixa com alcaldessa de La Bisbal del Penedès.
Primer parlem de com ha anat i de quina manera el teletreball des que va començar l’estat d’alarma el 14 de març de l’any passat i com ho hem anat gestionant després.
Tots coincidim que som una administració al servei del ciutadà, la més propera, i que durant tot aquest any hem treballat per seguir oferint serveis i adaptar-nos a la situació incerta que anem vivint.
Ha estat un debat interessant i l’he gaudit molt. A part que he pogut parlar en persona (després de reunions telemàtiques!) amb en Lluís Coromines, l’Àstrid Desset, el Xavier Tomàs, …

Arribo a casa a les 3 del migdia i dino ràpid perquè a les 4 de la tarda sóc a l’Ajuntament. Vaig fent feina fins a les 5 de la tarda, que em connecto al Comitè executiu de l’ACM. Avui és un dia d’ACM! Una assemblea periòdica, telemàtica, on es van tractant els temes de l’ordre del dia, i anem votant les propostes. La veritat és que es fa molta i molta feina des de l’ACM per millorar serveis, assessorament i formació, entre d’altres, dels Ajuntaments. Acabem a quarts de 7 de la tarda.

Ja no em moc del despatx perquè a les 7 de la tarda tenim Junta de Govern local. Una Junta amb vint-i-set punts a l’ordre del dia:

– aprovem l’acta de la junta de govern anterior

– aprovem el padró fiscal de guals pel 2021. Són 186 amb un import total de 4.246€

– una alta al servei punt verd

– onze plusvàlues

– la venda d’un nínxol del cementiri

– quatre llicències urbanístiques

– devolució de dues fiances d’obres finalitzades

– pagaments de factures per un total de 140.144,41€

– aprovem factures per un total de 29.83,27€

– aprovem propostes de despeses menors

– aprovem la convocatòria per crear una borsa de treball de personal de neteja
El 2018 ja vam crear una borsa de personal de neteja, d’on es cobreixen les baixes, vacances, … del personal. Ara aquesta borsa ja ha vençut i en crearem una altra. Les persones interessades podran apuntar-s’hi quan surti publicat al BOP (Butlletí Oficial de la Província), ja ho informarem. De moment el que farem serà publicar els requisits, la documentació que fa falta, … perquè les persones interessades ja ho puguin anar preparant. Les dues persones que estan d’atenció al públic a l’Ajuntament també tenen aquesta informació per resoldre dubtes.

– contracte de 1.427,80€ amb un advocat per representar l’Ajuntament davant un contenciós administratiu presentat per un veí de la Miralba que no està d’acord amb el projecte de reparcel·lació que es va aprovar el 2008. I l’advocat també ens assessorarà amb el recurs presentat per bona part de la oposició contra l’adjudicació de les obres del poliesportiu municipal. Què hi farem!
Aquest punt l’hem gravat i es publicarà el video, ja que és competència de Ple delegada a la Junta

Dilluns intens i profitós!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari