Dilluns 24 de maig: avui ens deixa una gran persona, l’Heribert de ca la Marcona

Dilluns 24 de maig: ens deixa el Liberto de ca la Marcona. A l’Ajuntament: reunions, celebració de casament civil, formació de comerços i Junta de Govern.

A mig matí m’arriba la notícia de la mort de l’Heribert, el Liberto de ca la Marcona després de lluitar contra una llarga malaltia. El Liberto el conec de tota la vida, amic del meu pare i pare d’una companya d’escola. Va ser regidor i alcalde als anys 80 i 90 i el vaig tractar més personalment des del 2003 des del partit i com a bisbalenc, donant-nos sempre suport contra els atacs que rebíem dels que formaven l’equip d’ERC de la Bisbal en aquells anys. Sempre es va mantenir ferm, donant-nos suport tant internament com públicament. Moltes gràcies Liberto!
A la Bisbal sempre va ser una persona molt activa: teatre, senderistes, apassionat de les fotografies antigues, col·laborar de la revista el Marge i editor de varis llibres per Sant Jordi. A nivell professional i personal empresari i emprenedor i aficionat a viatjar, caminar i estar amb els amics. Tenia molta gràcia a l’explicar històries i un sentit de l’humor molt peculiar, que sempre et feia arrancar una rialla. Et trobarem molt a faltar!

El matí el començo amb reunions amb la Leo sobre diversos projectes engegats. I al migdia tinc el goig de celebrar el matrimoni civil de la Maria José i el Víctor Manuel. Moltes felicitats parella!

Dino aviat perquè a les 3 del migdia ja torno a estar a l’Ajuntament per estar a l’inici de la formació de comerços i serveis, el penúltim dia. Tot a punt per començar el divendres les Bisbal Experience. Felicitats a tots i totes les participants, orgull de comerços i orgull de poble1

A les 6 de la tarda reunió amb uns ciutadans per parlar d’un tema d’emprenedoria. I a les 7 de la tarda Junta de govern amb trenta-una propostes a l’ordre del dia:
– aprovem l’acta de la Junta anterior

– quatre modificacions del padró d’escombraries, per canvis de titularitat

– deu liquidacions de plusvàlues

– quatre altres de targetes al Punt Verd i una denegació per no complir els requisits

– la venda d’un columbari

– la justificació del conveni curs 2020/2021 i segon pagament a l’AMPA per la reutilització de llibres

– l’atorgament de la segona convocatòria de subvencions per autònoms i empreses, amb el negoci afectat per la Covid-19 entre el maig i desembre de 2020
S’han presentat dinou sol·licituds i atorguem 8.100€ (entre set autònoms/empresaris), demanem documentació no presentada a una persona i deneguem la subvenció a onze sol·licitants (a cinc per no estar al corrent de pagament amb Hisenda o Seguretat Social o Base o Agència Tributària Catalana; i a sis per reduir la facturació anual en menys d’un 20%).

– aprovem l’última certificació de les obres d’enderroc de la fassina per 56.745,42€

– l’atorgament de la segona convocatòria de subvencions per famílies, afectades per ERTO o acomiadament, que han reduït els seus ingressos entre maig i desembre de 2020 per la Covid.
S’hi han presentat set famílies. Atorguem 600€ a una família i a les sis restants els sol·licitem informació clarificadora sobre els ingressos, per poder estudiar la proposta. Per tant, s’atorgaran subvencions una vegada presentada la documentació.

– aprovem factures per 35.931,67€

– aprovem pagaments de factures per 68.232,95€

– la justificació del conveni 2020 i últim pagament del conveni amb l’ADF Clot de Bou

– la justificació del conveni 2020 i últim pagament del conveni amb la Societat

– la liquidació del contracte amb l’empresa actual de recollida de residus, que finalitza demà, per un total de 87.324,54€
Ha costat arribar a un acord de liquidació amb l’empresa, però finalment s’ha aconseguit.

Dia intents amb molta feina, però sobretot colpits per la mort de l’Heribert. Et recordarem sempre.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari