Dijous 13 de maig: Consell Comarcal, sessió de postgrau i missa a l’ermita de Fàtima

Dijous 13 de maig: Consell Comarcal, postgrau i missa a l’ermita de Fàtima

A les 11 del matí em connecto a la sessió telemàtica “Reptes econòmics del Baix Penedès després de la Covid-19“, organitzada per les conselleries comarcals de promoció econòmica i ocupació.
Per problemes tècnics, comença quaranta minuts més tard i, com que mentrestant anava fent feina, em connecto quan ja havia començat!
Entro quan parla el conseller comarcal de promoció econòmica. Seguidament comencem el bloc de perspectives de futur al sector turístic i comercial, amb el Jaume Casañas Conseller comarcal de turisme. També intervenen el Jordi Urpí de Mas Castell de Gimenelles i en Jordi Guillem, cuiner i gelater. Dins aquest bloc, comença una taula rodona amb el bisbalenc Jordi Pascual de Terra i Taula i representants del CIT del Vendrell, del gremi d’hoteleria de la comarca i de PIMEC comerç.
Després comença el bloc de perspectives de futur als sectors productius, amb en Josep Ma Farran, director general d’Idiada, Lluís Roig, director de Cellers Domenys i el president del gremi comarcal de la construcció. I, dins aquest bloc, una taula rodona amb el Jordi Cáceres, director d’àrea de la Cambra de comerç de Tarragona, Neus Lloveras, presidenta de la FEGP i representants de la CEPTA i PIMEC Tarragona.
Intervencions molt interessants sobre necessitats, reptes i oportunitats de la comarca.

És dijous i, per tant, a quarts de quatre de la tarda em connecto a la sessió del postgrau en lideratge i governança local. Avui escoltem i parlem sobre l’ètica pública per a càrrecs electes i mesures antifrau, a càrrec de Jordi Foz, secretari de transparència i govern obert de la Generalitat. Molt interessant, tant el que ens ha explicat com els exercicis que hem fet.
El problema és que, per molts codis ètics que aprovem a l’Ajuntament,.. si no hi ha sentit comú i la finalitat no és el governar per tothom, es fa molt difícil que hi hagi ètica pública i a la Bisbal en tenim alguns exemples.
El que ens serveixen alguns d’aquests personatges, és saber com no hem d’actuar per fer-ho bé!

Quan acaba la classe, a dos quarts de 7 de la tarda, marxo ràpid cap a l’ermita de Fàtima. Avui és la Mare de Déu de Fàtima i, com cada any, veïnes de la Riba preparen l’altar i flors per celebrar la missa. Gràcies per la organització! Ens mullen una mica cap al final de la missa, una pluja fina que va calant, però la podem celebrar!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari