Dimarts 27 d’abril: dia dur per la notícia del feminicidi d’ahir, convocatòria de ple i assemblea de vegueria del Partit Demòcrata

Dimarts 27 d’abril, dia de la mare de Déu de Montserrat: colpits per la mort violenta d’una dona ahir a la Bisbal, convocatòria de Ple extraordinari i assemblea vegueria Penedès del Partit Demòcrata

Avui és la mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya. El sant de la meva mare i la meva cunyada! Però el dia no comença massa bé, amb la notícia de la mort de la dona que ahir va patir cremades, en és del 95% del cos, a una casa a Can Gordei, amb tots els indicis apuntant a què va ser víctima de violència de gènere.
Sembla que aquests fets no puguin passar a casa! Tant la víctima com el presumpte assassí, la seva parella, vivien a Can Gordei de manera temporal, a casa d’uns familiars i sense constar legalment a l’Ajuntament. Per tant, no els coneixíem i preguntem als veïns per saber-ne alguna cosa.
Mentrestant, durant tot el dia, atenc a mitjans de comunicació per telèfon i també amb entrevistes davant l’Ajuntament.
És la primera víctima d’enguany a Tarragona i, juntament amb què ha estat un crim brutal, fa que sigui notícia important a tot arreu.
Cap a migdia, quan sembla que es van confirmant els indicis de mort provocada de manera violenta per part de la parella, redactem un comunicat com Ajuntament denunciant aquest feminicidi i rebutjant qualsevol acte de violència. Convoquem una concentració per les 5 de la tarda davant l’Ajuntament per denunciar aquest feminicidi.
Pensar que la dona va morir cremada, amb el dolor que comporta aquesta mort, és esgarrifós!
Davant l’Ajuntament ens reunim bona part del consistori, de bisbalencs i bisbalenques i també representants del Consell Comarcal del Baix Penedès, de la Diputació de Tarragona, de la Generalitat de Catalunya i del cos de Mossos d’Esquadra. De la Generalitat de Catalunya ens acompanyen la directora de l’ICD (Institut Català de les Dones), la coordinadora de Tarragona de l’ICD i una representant de la secretaria contra la violència de gènere. Moltes gràcies a tots els assistents!
Hem fet parlaments breus, un minut de silenci per mostrar el rebuig al feminicidi i un aplaudiment en memòria de la víctima.
Aquest vespre il·luminarem la façana de l’Ajuntament de color lila, decretem tres dies de dol suspenent actes institucionals i el divendres, que hi ha Ple, començarem amb un minut de silenci per rebutjar aquest feminicidi.
Cal que seguim treballant perquè no es produeixin morts violentes de gènere, i sobretot insistint en els mé joves. Esperem que aconseguim eradicar la violència de gènere entre tots.

A part d’estar tot el dia enganxada al telèfon i atenent les càmeres dels mitjans, la feina segueix a l’Ajuntament. Avui convoquem Ple extraordinari pel divendres 30 d’abril a les 8 del matí. ÉS per divendres per la proposta d’aprovació del conveni amb la Generalitat del servei de bus, que començarà dilluns que ve dia 3 de maig. I a primera hora del matí, per poder preparar totes les certificacions durant el matí i tenir-ho tot a punt pel dilluns.
És un Ple amb tres punts a l’ordre del dia:

1. conveni pel manteniment de l’àrea forestal del Montmell, 2021/2024

2. nomenament del Jutge de Pau substitut

3. conveni amb la Generalitat i l’empresa Ízaro pel servei de bus urbà i comarcal, a partir del 3 de maig
Un servei amb novetats i millor servei. Molt bona notícia després de mesos de treballar-hi, juntament amb la regidora de mobilitat!

A les 8 del vespre em connecto a l’assemblea de la vegueria Penedès, del Partit Demòcrata, per anar encarant el proper congrés. Em connecto només una estona perquè, amb tot el tema dels mitjans, tinc feina pendent de l’Ajuntament que he de fer avui.

Dia dur per la trista notícia de la mort violenta d’ahir, que ens recorda que hem de seguir treballant per evitar qualsevol tipus de violència. Només ho aconseguirem amb convenciment i amb la implicació de tothom.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari