Dilluns 12 d’abril: matí i tarda de reunions i de Junta de Govern

Dilluns 12 d’abril: dia intens a l’Ajuntament amb Junta de govern i 7 reunions

Avui començo reunions a les 8 del matí, reunió amb secretària i interventora per diversos temes de la setmana.
A les 9 del matí em connecto a la reunió de l’ABS (Àrea Bàsica de Salut) del Vendrell, amb els alcaldes dels municipis que en formem part i representants de Santa Tecla. Des que va començar la pandèmia que fem aquestes reunions periòdiques.

A les 10 del matí em connecto, juntament amb la Leo, a una reunió amb el director de transports a Tarragona, de la Generalitat, pel seguiment del nou servei de bus urbà. Un servei molt important i del que tenim ganes que entri en funcionament.
Acabem la reunió i tinc temps de repassar correus i whatsapp, fins les 12 del migdia. A aquesta hora pujo al segon pis per l’obertura del sobre A de la licitació de la venda d’una part de parcel·la del polígon. Avui repassem la documentació presentada i, d’aquí uns dies, obrirem l’altre sobre que és el de l’oferta econòmica. És un procés bastant llarg, però s’han de seguir tots els passos!

A la 1 del migdia pujo a la sala de Plens per la mesa de negociació. És una reunió extraordinària on em reuneixo amb la secretària municipal i els dos representants dels treballadors. El tema principal són les places a treure aquest 2021, dins l’oferta pública d’ocupació. Ja en vam començar a parlar fa unes setmanes i avui hem continuat.

Vaig cap a casa a dinar i descansar una estona, perquè a les 5 de la tarda torno a ser a l’Ajuntament, per reunió amb tècnics municipals. La reunió s’allarga bastant i empalmo amb la reunió de quarts de 7 de la tarda, per una consulta d’uns veïns.
A les 7 de la tarda torno a pujar a la sala de plens per la Junta de Govern. Sempre les fem al meu despatx, però avui hi ha un punt que hem de gravar per donar-ne publicitat, al ser un punt delegat del Ple i ja fem tota la Junta a la sala de Plens.

Una Junta de govern on aprovem setze propostes:
– actes de dues juntes de govern anteriors

– sis retirades de vehicles de la via pública

– llicència d’un gual

– factures per un total de 43.883,97€

– despeses menors

– pagaments de factures per 73.788,15€

– el conveni de col·laboració amb la Generalitat per l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”
Aquesta exposició la inaugurem aquest divendres i la podreu gaudir tota la setmana que ve.

– iniciem l’expedient d’una borsa de treball per arquitectes
És per crear una borsa de treball per arquitecte superior, per donar una resposta àgil a les múltiples peticions de llicències, supervisar diferents obres municipals engegades i pendents d’iniciar(adequació de l’edifici de «la fassina», reformes dels locals socials de les urbanitzacions, remodelació del pavelló poliesportiu municipal, etc) entre d’altres.

– S’inicia el contracte menor de compra de maquinària i electrodomèstics per diversos equipaments municipals
Aprovem iniciar el contracte menor de compra de la següent maquinària i electrodomèstics, per un total de 9.142,76 € (IVA inclòs): maquinària per al bar i botiga del local social de Can Gordei, electrodomèstics per a les cuines dels dos habitatges socials (antigues cases dels mestres) i maquinària pel bar del local social de la Miralba.
Convidem a tres empreses perquè presentin les seves ofertes. Una vegada presentades, els serveis tècnics les valoraran i prepararan l’adjudicació.

– Adjudicació definitiva de les obres de rehabilitació de la fase 1 del poliesportiu municipal
Adjudiquem definitivament a l’empresa amb més puntuació i que ha presentat tota la documentació sol·licitada després de l’adjudicació provisional de fa unes setmanes, per les obres de rehabilitació de la fase 1 del poliesportiu municipal, per un import total d’1.071.094,73€.
Correspon a les obres de rehabilitació del pavelló poliesportiu i la construcció de l’edifici annex destinat a vestidors.
Aquesta proposta és competència del Ple delegada a la Junta de Govern mitjançant acord plenari del 4 de juliol de 2019. Les Sessions de la Junta de Govern Local no són públiques, però quan actua en competències delegades del Ple, la Sessió es sotmet als mateixos requisits de publicitat de les Sessions del Ple, que són públiques. Degut a les mesures preses per evitar la propagació de la Covid-19, aquest punt de l’ordre del dia de la Junta no es fan amb públic, sinó que es grava i es retransmetrà per garantir així la seva publicitat.
Per aquest motiu he enviat als regidors i regidores de la oposició un correu electrònic amb aquesta explicació i amb la proposta d’acord. Informant-los de la possibilitat que assisteixin a aquests dos punts com a públic oient.

I finalment, quan s’acaba la Junta i fins a 1 quart de 10 de la nit, fem reunió d’equip de govern.

Treballem!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari