Dijous Sant, 1 d’abril: Junta de Govern i començo llibre

1 d’abril, dijous Sant: comencem el mes d’abril amb Junta de govern i nou llibre

Avui comencem el mes d’abril i gaudim d’una magnífica fotografia del gran Josep Vallès, de vinya i barraca de pedra seca, al calendari municipal.

Celebrem Junta de Govern extraordinària amb catorze punts a l’ordre del dia:
– pagament de la quota del 2021 al Consorci de promoció turística del Penedès
S’aprova el pagament de la quota del consorci pel 2021, de 1.500€. Formem part del Consorci de Promoció Turística del Penedès des del març de 2017. El Consorci és un organisme format per entitats públiques i privades que es va crear amb l’objectiu de promoure i impulsar polítiques turístiques coordinades en l’àmbit de la DO Penedès. I la regidora de turisme, Judith Vidal, és vicepresidenta 3ra d’aquest Consorci.

– alta de targeta al punt verd

– resolució de recurs de reposició de tema urbanístic

– annex al conveni amb el Consell Comarcal pel “Pacto de Estado contra la violencia de género”
El gener de 2021 aprovem per Junta de Govern, la pròrroga del conveni amb el Consell Comarcal del Baix Penedès en matèria de serveis socials, per un total 65.157,37€. El desembre de 2020, la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere, dins el Pacte d’Estat contra la violència de gènere estableix el lliurament de fons pels municipis que, en el cas de La Bisbal del Penedès, és de 3.608,11 €.
Al conveni 2021 de l’Ajuntament amb el Consell Comarcal, la partida per la lluita contra la violència de gènere és de 1.311,80€. Per tant, avui aprovem incrementar amb 2.296,31€ per arribar als 3.608,11€ per aquestes actuacions subvencionades.
Aquest fons s’ha de destinar a finançar actuacions abans del 30 de juny de 2021. Des de la Regidoria de benestar social proposa ampliar el conveni amb el Consell Comarcal per incloure aquest fons a les actuacions a realitzar en el programa «Pacto de Estado contra la violencia de género», que seran actuacions realitzades a La Bisbal a través dels tècnics del Consell Comarcal, ja que l’Ajuntament no disposa de tècnics especialitzats en aquesta matèria.

– adjudicació provisional de les obres d’ampliació del local social de Can Gordei de la rampa d’accés
S’adjudiquen provisionalment les obres d’ampliació i reforma del local social de Can Gordei i de les obres de construcció de la rampa d’accés a la pista esportiva del local social. Ara l’empresa ha de presentar la documentació justificativa per tal que es pugui adjudicar l’obra definitivament.
Durant el procés de licitació de les obres s’han presentat 6 empreses i s’adjudica a qui té més puntuació, segons els plecs de clàusules. Aquesta obra es finança amb recursos de l’Ajuntament i amb subvenció del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona

– recalcular una taxa de llicència per un error de càlcul

– contracte menor per la redacció d’un projecte de construcció de planta de terbolesa al pou de l’Esplai
Aprovem el contracte per 7.018€ (IVA inclòs), per la redacció del projecte de construcció d’una planta de tractament de terbolesa al pou de l’Esplai.
El nou pou de l’Esplai, acabat el 2020 presenta nivells alts de terbolesa i cal solucionar-ho abans d’incorporar-lo a la xarxa d’aigua del municipi i, per aquest motiu, cal la construcció d’una planta de tractament de terbolesa.
La previsió és que aquest estiu estigui en funcionament el nou pou.
L’estiu del 2016 es va assecar el pou de l’Esplai i a començaments del 2017 va començar la tramitació per construir un pou nou d’abastiment d’aigua potable. Fins ara la inversió al pou nou de l’Esplai és de 87.036€: Redacció d’un estudi hidrològic, direcció i legalització de l’obra de la construcció d’un pou d’abastiment d’aigua potable (5.354,25€ el 2017); obra d’aforament del pou (8.802,75€ el 2017); obra de la construcció del pou (65.504,22€ del 2018 al 2020); posada en servei turbilímetre (357,56€ el 2021) i aquesta redacció del projecte (7.018€).

– llicència d’activitat industrial

– adjudicació definitiva del subministrament de mobiliari
Durant el període de licitació s’han presentat tres empreses i s’adjudica a l’empresa que obté més puntuació, segons el plec de clàusules.
El mobiliari és el següent: pels dos habitatges socials (antigues cases dels mestres): dos llits complets, dues lliteres completes, sis tauletes de nit, quatre armaris, dues taules de menjador i vuit cadires de menjador; per la sala de Plens: 11 cadires; pel local social de La Miralba: pel bar (cinc taules, vint cadires, quatre tamborets) i pel despatx (taula d’oficina, buc amb tres calaixos, dos armaris, tres cadires) i per la sala de reunions (taula, vuit cadires, armari, cortina per la porta exterior).

– contracte menor per la redacció del projecte de millora del barri de la Riba
El barri de la Riba té les canonades d’aigua més antigues del municipi i això genera múltiples incidències, amb la conseqüent molèstia al veïnat. També suposa la pèrdua d’aigua a causa de les fuites. Tenim concedides subvencions de 273.360,26€ del PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya) i 335.000€ del PAM (Pla d’Acció Municipal) de la Diputació de Tarragona, per la inversió de canvi de la xarxa d’aigua, canvi d’enllumenat públic per llums led, soterrar la xarxa de telecomunicacions i enllumenat públic al barri de la Riba.
L’Ajuntament té un projecte per aquesta inversió anterior al 2007 però que mai es va portar a terme. Avui contractem per refer aquest projecte, actualitzant-lo i adaptar-lo a la normativa actual. Aquesta inversió es realitzarà el 2022.

– pagaments de factures per 41.076,57€

– despeses menors

– aprovar factures per un total de 16.059,99€

– Liquidació definitiva de la operació jurídica complementària, per l’increment de potència elèctrica al polígon Les Planes
El desembre de 2020 vam aprovar provisionalment el compte de liquidació definitiva de l’operació jurídica complementària de la reparcel·lació del polígon les Planes. Avui aprovem definitivament el compte de liquidació definitiva d’aquesta operació jurídica complementària i es requereix als propietaris el pagament d’un total de 24.626,70€ (a repartir entre totes les parcel·les). El cost de l’obra ha estat superior al pressupostat inicialment, per aquest motiu hi ha el cost de la liquidació definitiva.
El setembre de 2020 va acabar l’obra per a l’increment de potència elèctrica als polígons industrials per part d’EDE (Endesa Distribución Eléctrica), que va començar el 2017. El cost total i definitiu d’aquesta obra és de 749.922,75€ (IVA inclòs).

I al vespre començo nou llibre. Ahir vaig acabar “Promesa de juventud“, la història de joves a internats europeus de classe social alta durant l’inici de la segona guerra mundial. M’ha agradat molt!
Avui començo el llibre “Mujeres del alma mía” d’Isabel Allende, una de les meves escriptores preferides. Ja us explicaré!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari