27 i 28 de març: cap de setmana ple d’activitats i diumenge de Rams

27 i 28 de març: un any enyorant el Rafel i cap de setmana ple d’activitats amb totes les mesures pertinents

El dissabte 27 de març fa un any que ens va deixar el Rafel, el meu sogre. Era al començament de la pandèmia i la incertesa, el desconeixement i la por va dificultar molt més assumir la seva pèrdua. Moments molt durs per no poder-se’n acomiadar, ni compartir el dolor amb la família i amics.
En aquest any que hem passat, hem aprés a conviure amb la Covid i ens hem adaptat a viure diferent esperant tornar a la normalitat de fa més d’un any o, almenys, al que s’hi pugui assemblar més.

Aquest cap de setmana, tot i les mesures, ha estat ple d’actes i activitats fent que sigui un cap de setmana molt especial! A les 5 de la tarda el Félix i jo rebem uns nous empadronats al municipi. Els rebem a la biblioteca municipal. Benvinguts!
I ja em quedo al CMC per veure la pel·lícula “Terra de telers” del cicle Gaudí de cinema en català. Avui la venda d’entrades la fa el grup de geganters i grallers de la Societat. Tenia ganes de veure-la perquè m’agraden les històries de la vida a les colònies tèxtils catalanes ara ja inexistents. Em va agradar molt el llibre “Olor de colònia” de l’escriptora Sílvia Alcàntara, i també la sèrie posterior que es va fer a TV3 en base a aquests llibre. Vam visitar la colònia tèxtil de l’Ametlla de Merola amb explicació inclosa. I ho trobo un capítol molt interessant de la història del nostre país.
La pel·lícula m’ha agradat, no entusiasmat. Però us animo a veure-la.

El diumenge 28 de març és diumenge de Rams i el dediquem als 3 Tombs! Avui és el dia que ens tocava fer la Festa dels 3 Tombs que, per la covid-19, no es fa aquesta ni cap altres arreu del país. Esperem que l’any que ve puguem tornar-hi!
A dos quarts de 12 del migdia inaugurem l’exposició de fotografies i objectes dels 3 Tombs de la Bisbal, organitzada per la Judith, regidora de cultura, i amb les idees i mans del Jordi i el Kta. A l’entrada trobem la imatge de Sant Antoni i a dins trobem fotografies de diferents anys, algunes de l’Ajuntament i d’altres procedents dels concursos de fotografies organitzats pels 3 tombs.
També hi ha records de trobades i d’altres. Molt xula!

A dos quarts d’1 del migdia anem a la plaça de l’església per la benedicció de Rams, amb branques d’olivera. I després missa del diumenge de Rams, l’inici de la Setmana Santa. L’any passat no vam beneir Rams ni cap de les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa. Enguany tot menys el viacrucis al carrer, la processó de divendres sant ni l’aplec a Santa Cristina. Esperem que l’any que ve hi puguem tornar!

Per la tarda tenim la taula rodona dels 3 Tombs, però una hora abans l’equip de govern i alguns treballadors municipals, anem a preparar-ho tot. Es fa a la plaça Major, per garantir totes les mesures i, per sort, gaudim d’una esplèndida tarda! Som una seixantena que assistim a la taula rodona dels 3 tombs, amb la Tània Guasch de Valls de moderadora. A la taula hi ha el Josep Costa de Calafell, el Víctor d’Esplugues de Llobregat, l’Arnau de Vilaverd, el Pere Albà de Vilanova i la Geltrú i el bisbalenc Joan Cañís.
Ens parlen del passat, present i futur d’aquesta festa. És una tradició molt nostra que, farem els possibles per continuar-la!
Seiem amb taules d’entre 4 i 6 persones i obsequiem amb un tros de tortell de Sant Antoni, dels forns bisbalencs de les escales i Aresmar, i cava de Cellers Domenys.

Un cap de setmana ple d’activitats i, per tant, diferents dels caps de setmana d’aquest últim any. Orgull d’equip de govern i de municipi!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari