Dilluns 8 de març: commemoració del dia internacional de la dona i Junta de Govern

Dilluns 8 de març: commemoració del dia internacional de la dona i Junta de govern

Avui és el dia internacional de la dona, dedicat a totes les dones del món lluitadores i treballadores! Seguim i seguirem lluitant per la igualtat.
Ho commemorem amb un acte molt bonic organitzat per la regidora Paqui Cepas amb Aqualia: el grafiter Jordi Romeu ens ha dedicat un grafiti a totes les dones i després ha anat posant el nom de les dones que hi hem assistit i també de dones importants per nosaltres.
La Paqui, la Maryen i la seva filla han llegit el manifest de l’ACM del dia de la dona:

“Enguany, la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, ve marcada per la greu crisi sanitària, econòmica i social que estem patint com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, que ha agreujat encara més les discriminacions i la precarietat que patim les dones.
Com a conseqüència directa d’aquesta crisi sanitària i humanitària a nivell global estem observant que la difícil situació econòmica està provocant, d’una banda, greus repercussions en el mercat de treball, fet que ha augmentat el percentatge de la taxa d’atur de les dones. I d’altra banda, l’augment del treball de cures no remunerat durant els mesos del confinament. Aquestes han aprofundit les desigualtats de gènere, ja existents, atès que han recaigut majoritàriament en les dones.
Una altra de les greus conseqüències que ha provocat la pandèmia ha estat l’agreujament manifest de totes les formes de violències masclistes derivades de la convivència obligada i continuada de les dones, i els seus fills i filles, amb els seus agressors durant el confinament.
El món local, sempre a primera línia i capdavanters en atendre les necessitats més immediates, seguirem lluitant perquè aquesta crisi no suposi cap pas enrere en els avenços socials que hem anat assolint els darrers anys.
Enguany no podrem sortir al carrer massivament però igualment farem sentir la nostra veu; impregnarem les xarxes de les nostres reivindicacions i farem sentir el nostre dret a la igualtat en tots els àmbits de la vida personal, social i professional. Les dones volem una societat igualitària, justa, equilibrada, inclusiva i integradora. Denunciem la bretxa salarial i la precarització laboral que patim. Reclamem la corresponsabilitat en les tasques de cura. Tenim dret a viure lliures de violències masclistes; en pau, sense cap tipus d’exclusió ni discriminació sexista. Lluitem en contra del racisme, la xenofòbia i l’LGTBIfòbia.
Reivindiquem la igualtat de tots els drets humans de les dones en relació als homes: dret al treball, dret a la coeducació, dret a una corresponsabilitat efectiva i paritària, drets sexuals i reproductius, dret a la salut, dret a la presa de decisions, dret a una societat lliure de violències masclistes.
Els governs locals hem d’esforçar-nos, ara més que mai, en incorporar la mirada de gènere en les polítiques públiques i en aplicar tots els projectes de recuperació i protecció social al nostre abast durant els propers anys, a fi que es faci efectiva una veritable corresponsabilitat paritària que reforci de manera definitiva el fonament i l’efectivitat de tots els nostres drets.
Hem de ser un país compromès amb la igualtat d’oportunitats i ens emplacem, juntament amb la resta d’institucions, els agents socials i les dones i els homes dels nostres pobles i ciutats, a fer-ho realitat.”

Un agraïment a Aqualia, la Paqui i el Jordi per aquest acte commemoratiu i a totes les dones que ens heu acompanyat. Al Jordi ha treballat desinteressadament i l’hem obsequiat amb oli Torclum i vi i cava de Cellers Domenys, moltes gràcies!

A les 7 de la tarda tenim Junta de govern amb trenta-cinc punts a l’ordre del dia que aprovem:

– aprovem l’acta de la Junta anterior

– set liquidacions d’ICIO per llicències d’obres i obres en règim de comunicació

– dues llicències urbanístiques

– tres altes de targetes al servei punt verd

– dues llicències de guals

– deu liquidacions de plusvàlues

– una targeta d’aparcament per minusvàlids

– una baixa al padró d’escombraries per baixa de negoci

– la venda d’un nínxol

– el padró fiscal del menjador de la llar d’infants del febrer, per 381€

– adhesió a la central de compres de l’ACM pel servei de fotocopiadores, en rènting

– pagament de factures per un total de 14.860,78€

– aprovem factures per un total de 43.732,51€

– aprovem tres despeses menors

– adjudiquem provisionalment les obres de la primera fase de rehabilitació del poliesportiu municipal, ja que l’empresa a qui se li va adjudicar provisionalment no ha presentat la documentació requerida. Ara comencen els dies perquè la nova empresa pugui presentar-los i adjudicar-li les obres definitivament

– aprovem iniciar l’expedient per la venda d’un 33% d’una parcel·la del polígon industrial les Planes Baixes, que és de propietat municipal. Ja tenim el vist-i-plau de la Generalitat i per això iniciem l’expedient

I marxem de l’Ajuntament amb la imatge de la façana il·luminada de color lila per recordar el 8M

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari