Dilluns 25 de gener: ACM, licitació, PDeCAT, Junta de govern, signatura per l’Amnistia i Assemblea de la Mancomunitat Penedès Garraf

Dilluns 25 de gener: ACM, licitació mobiliari i maquinària, PDeCAT, Junta de Govern, signatura per l’Amnistia i Assemblea de la Mancomunitat Penedès Garraf

A dos quarts de 12 del migdia em connecto a la presentació de l’ACM (Associació Catalana de Municipis), dels Plans d’Integritat per a fomentar una cultura ètica als ens locals de Catalunya.
Un acte presentat pel president de l’ACM Lluís Soler. És un projecte que compta amb la participació de l’Oficina Antifrau de Catalunya i de l’Administració Oberta de Catalunya. Comença amb una prova pilot als ajuntaments de Terrassa i Mollet del Vallès. Felicitats ACM per la iniciativa en un projecte tan important!

A les 12 del migdia, em desconnecto una estona a la presentació de l’ACM, per anar a l’obertura del sobre A de les tres empreses que s’han presentat a la licitació del mobiliari i la maquinària (pels habitatges socials, la sala de Plens i els locals socials de la Miralba i Can Gordei). El sobre A és el de la documentació bàsica. Dimecres obrim el sobre B, on els tècnics municipals ja podran avaluar les propostes segons els plecs de clàusules. Seguim!
Torno al despatx i segueixo la presentació de l’ACM fins que s’acaba.

Vaig a casa per dinar aviat, perquè a les 4 de la tarda sóc a Canyelles. La Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles i amiga, m’ha convidat a la visita a l’empresa Pirotècnia Igual, juntament amb la Joana Ortega, número 2 a la candidatura del PDeCAT a Barcelona, i els dos candidats del Garraf que acompanyen la Joana: la Rosa Huguet i l’Aleix Ruíz.
Una empresa coneguda i molt important pel municipi pels llocs de treball que ofereix. Visitem l’empresa i ens explica la greu situació que viu el sector empresarial i, en especial el de festes i espectacles, al nostre país degut a la pandèmia.
Un plaer compartir una estona amb la Joana Ortega, la Rosa i l’Aleix i un agraïment a l’empresa per obrir-nos les portes.

Marxo una estona abans que acabi la visita per arribar a la reunió que tinc a les 6 de la tarda amb l’arquitecta municipal, per temes urbanístics que tenim sobre la taula.
A quarts de 7 de la tarda, signem al despatx l’adhesió per la petició que la llei d’Amnistia arribi al Congrés dels Diputats, a iniciativa d’Òmnium. Ja tenen les nostres signatures!

Quan són les 7 de la tarda comencem la Junta de Govern, amb disset punts a l’ordre del dia, on aprovem:

– l’acta de la sessió anterior

– una inscripció al registre d’animals

– tres altes de targetes punt verd i una denegació per no complir els requisits

– despeses menors

– factures per 10.613,58€

– pagaments per 21.695,50€

– contracte menor pels serveis d’accés a bases de dades
És un contracte menor per accedir a bases de dades de normatives, bones pràctiques, models de documents, … i així poder desenvolupar amb la màxima eficiència els serveis municipals. El cost anual és de 3.845,03€.

– la pròrroga del conveni amb el Consell Comarcal per Jove Baix Penedès, pel 2021
El 2017 vam aprovar el conveni de col·laboració amb Jove Baix Penedès (del Consell Comarcal del Baix Penedès) per a la dinamització de les polítiques de joventut, inclou programes en matèria de joventut dels àmbits del treball, la formació, la salut, l’educació, la participació i la cultura. Té un cost anual de 3.003€.
Ara aprovem la pròrroga d’aquest conveni pel 2021.

– pròrroga del conveni amb el Consell Comarcal pels serveis socials pel 2021
Des del 1989 que el Consell Comarcal ha assumit competències en matèria de serveis socials a través de convenis de cooperació interadministrativa amb els Ajuntaments de la comarca.
Prorroguem el conveni 2016/19 de serveis socials pel 2021 mentre no es formalitzi el nou Contracte programa quadriennal. Aquest conveni pel 2021 és de 65.157,37€ anuals.

– contracte menor per instal·lar equips de polifosfats als dipòsits d’aigua de Can Gordei i el Priorat
Aprovem contracte menor per la instal·lació d’equips de polifosfats als dipòsits d’aigua del Priorat i Can Gordei, per un total d’11.979€ (IVA inclòs). Inclou: subministrament i instal·lació d’un equip de dosificació de polifosfats a cada dipòsit; legalització i tramitació de l’informe sanitari vinculant i mesures de seguretat i salut.
És un sistema que evita la incrustació de la calç que porta l’aigua a les canonades, un sistema que ja està en funcionament als dipòsits de la Miralba i el Papagai.
Es tracta d’un procés que permet reduir la problemàtica de la calç, molt estesa a la zona pel fet que l’aigua és originària de terrenys subterranis molt calcaris i això fa que l’aigua tingui una elevada duresa.
El tractament, que compta amb l’informe sanitari vinculant favorable del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, condiciona la calç de l’aigua dissolta que arriba dels pous perquè no s’adhereixi a la calç incrustada. D’aquesta manera s’estabilitza la situació actual i es treballa en la prevenció dels problemes futurs d’obstrucció de canonades i tubs.

– contracte menor per la redacció del projecte per la modificació de les NNSS, com a compliment de sentència judicial
Aprovem el contracte menor amb un arquitecte per 16.452,97€ (IVA inclòs). Aquesta modificació puntual és pel compliment de la sentència del TSJC de juny de 2019. Aquesta sentència és el resultat del recurs contenciós-administratiu del 2012, per la inactivitat de l’Ajuntament en no adaptar el planejament urbanístic segons dictava la Generalitat.
Per acomplir-la hem d’iniciar i tramitar un procediment de modificació puntual del planejament urbanístic per adaptar-lo a l’estudi informatiu i d’impacte ambiental del projecte de la C-51 Vendrell-Valls al seu pas per la Miralba.
La C-51 ja està acabada, al seu pas per la Miralba, i les obres d’urbanització de la Miralba també estan acabades. Per tant acomplir la sentència és modificar les normes de planejament amb el traçat actual de carreteres, acotant bé els vials. No modifica res de la Miralba.

– el pla de seguretat i salut de les obres d’enderroc de la masia de la Miralba
Ara només faltarà l’acta de replanteig i posar data a l’inici de les obres!

– el pla de seguretat i salut de les obres d’enderroc de la fassina
Ara només faltarà l’acta de replanteig i posar data a l’inici de les obres!

Acabem la Junta a dos quarts de 8 del vespre, el temps just per connectar-me a l’Assemblea de la Mancomunitat Penedès Garraf, on prenc possessió com a vocal.
A la tardor de l’any passat vam aprovar adherir-nos a la Mancomunitat, sobretot per la recollida de gossos i gats abandonats, ja que en fan una bona gestió, sense sacrifici i amb la possibilitat d’adopcions.
Doncs avui prenc possessió i participo de l’Assemblea, amb 15 punts a l’ordre del dia. El president de la Mancomunitat és l’alcalde de Torrelles de Foix i amic, Sergi Vallès, un gran president!

Un dilluns de molta feina però molt xulo!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari