1 de gener de 2021: any d’esperança, força, il·lusió i treball

1 de gener de 2021: començo l’any amb esperança, força, il·lusió i treball per aquest 2021!

Avui comencem un any, el 2021. Un any que també serà diferent però ja n’hem après una mica més, per tant, millorarem!
Enceto el calendari de l’Ajuntament amb meravelloses fotografies del bisbalenc Raúl Gallego, un artista polifacètic!

Dia tranquil a casa amb la família, sense sortir al carrer. Ideal per fer repàs del 2020:

Gener: del gener destaco la Festa Major d’hivern, ja que aquest any no la podrem celebrar.

Febrer: del febrer hi ha molts records i inicis de projectes importants. Records del Carnaval, que enguany tampoc podrem celebrar, del sopar de Santa Àgueda amb l’Associació de dones la Roca Foradada. El mes de febrer comencem amb l’aprovació del projecte d’enderroc de la fassina que, per la suspensió de terminis durant l’estat d’alarma, no podem aprovar definitivament fins a la tardor.
Comencen les obres de l’esperada rotonda a la C-51 i expliquem els pressupostos del 2020 a la ciutadania, amb xerrades als locals socials de les urbanitzacions i al CMC. I al febrer fem assemblea de l’ACM (Associació Catalana de Municipis) al recinte modernista de Sant Pau, amb visita guiada, no hi havia estat mai i espero tornar-hi per visitar-ho amb la família quan les condicions acompanyin.

Març: destacar el que ens capgirarà tot l’any i segurament aquest i el proper: la pandèmia de la Covid-19. El confinament a casa, la mort del Rafel el meu sogre, l’escola des de casa i gestionar la incertesa de la millor manera possible.

Abril: tot el mes tancats a casa amb moltes i moltes reunions virtuals de l’Ajuntament, del Consell Comarcal, de l’ACM, del partit i també de família. Celebrem a casa els quatre el meu aniversari i Sant Jordi. Redescobrim molts jocs de taula amb la família i seguim endavant. Ja a finals de març sobretot a partir de l’abril, els bisbalencs i bisbalenques i moltes entitats es volquen en la solidaritat i ajuda fent bates i mascaretes i amb activitats per les xarxes socials. Molt orgullosa de la Bisbal!

Maig: l’equip de govern comencem a fer alguna reunió presencial però la major part són telemàtiques. Celebrem virtualment la III setmana de l’empresa i ocupació i es convoquen les convocatòries de subvencions per famílies i empreses afectades per la Covid. I repartim material escolar als infants del municipi.

Juny: festes dels barris diferents. Arriba la sentència, després de 8 anys, on condemna a l’ex-alcalde Puigibet d’ERC, a quatre anys d’inhabilitació per prevaricació. Tot arriba encara que sigui tard!

Juliol: celebrem el Sant Jordi i el lliurament de premis del concurs literari. I fem festa a l’Ortigós, amb totes les mesures.

Agost: Festa Major emmascarada, amb totes les mesures i amb molta precaució i participació. Comencem la licitació per la instal·lació de càmeres lectores de matrícules.

Setembre: commemorem la diada nacional de Catalunya de manera diferent, i també espectacles del festival EVA.

Octubre: tirem enrere per la segona onada de la pandèmia i ja ho tenim tot adaptat per continuar els serveis de manera segura i diferent. Iniciem la consulta pel reglament del rebost solidari, congelem taxes i impostos i aprovem bonificacions a l’IBI i ICIO per la instal·lació de plaques fotovoltaiques als habitatges. I adaptem la Fira, amb el gran espectacle “Moltes gràcies!” d’en Quim Masferrer, per agrair a tots els bisbalencs i bisbalenques tots aquests mesos de pandèmia adoptant totes les mesures i la seva solidaritat.

Novembre: comencem la formació pels comerços i serveis del municipi, dins la campanya de dinamització comercial. Moltes reunions i feina al Partit Demòcrata de cara a les eleccions que es convocaran pel 14 de febrer. Es detecta un brot a la residència i intervé la Generalitat. Per la bona gestió de l’empresa i la pròpia residència, en unes setmanes tot torna a la normalitat actual!

Desembre: aprovem els pressupostos pel 2021 i queden aprovats definitivament el 31 de desembre. Signo per anar a la candidatura del Partit Demòcrata a la demarcació de Tarragona, encapçalada pel Marc Arza i amb l’Àngels Chacón a les llistes de Barcelona. Molt contenta i convençuda del que som i fem! Adjudiquem les obres de l’enderroc de la fassina i de la masia de la Miralba, licitem la 1ra fase de les obres del poliesportiu municipal i del mobiliari i maquinària per diversos espais municipals. I gran èxit en la campanya “Troba la llum del Nadal”.

Un any no per oblidar, sinó per aprendre’n! I molt satisfeta i orgullosa de l’equip de govern, del grup de Compromís, de la meva família i amics, de la gent del Partit Demòcrata i del personal de l’Ajuntament. Gestionar la incertesa no és fàcil, perquè no tens cap model ni cap comportament semblant per orientar-te, però amb totes aquestes persones al costat tot és molt més fàcil!

I ara, a viure el 2021!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari