17 i 18 de desembre: dijous i divendres d’ACM, Mancomunitat Albornar, Partit Demòcrata, Compromís amb la Bisbal, AMTU i eleccions de febrer

17 i 18 de desembre: dijous i divendres d’entrevista ACM, assemblea de la Mancomunitat de l’Albornar, votació Partit Demòcrata, reunió Compromís, bus urbà, assemblea AMTU i reunió per les eleccions del febrer

Dijous i divendres amb molta feina d’Ajuntament, Partit Demòcrata i Compromís amb la Bisbal.

El dijous 17 de desembre al matí em fan una entrevista des de l’ACM (Associació Catalana de Municipis). Dins la revista de l’ACM hi ha una entrevista a alcaldes i alcaldesses i, pel proper número, em toca a mi. És una entrevista telefònica i és un goig que surti la Bisbal en una revista de l’ACM a nivell de país! Quan surti, ja posaré l’enllaç.
Durant al matí, vaig fent feina preparatòria dels dos plens que celebrem dilluns (extraordinari i ordinari), la mesa de negociació amb els representants dels treballadors i també aprofito per votar els candidats del Partit Demòcrata per les eleccions de febrer, a la demarcació de Tarragona. Són votacions telemàtiques, per no desplaçar-nos. Voto el Marc Arza com a cap de llista, ex-regidor de Reus que ve del món empresarial internacional i que coneix molt bé el sector industrial i el polític. Un gran candidat! També hem de votar els dos representants dels Baix Penedès a la llista. Ens hem presentat el Jordi Marlès i jo, per un projecte ferm, amb polítics locals que coneixem el territori i disposats a treballar, com sempre hem fet, pel nostre país!

Al migdia la Judith, la Leo i jo, com a membres de la Mancomunitat de l’Albornar, ens connectem a l’assemblea de la Mancomunitat. L’última d’aquest 2020 on votem i comentem diferents aspectes de la Mancomunitat. Esperem que ben aviat puguin ser presencials des d’Idiada, i serà senyal que tornem a una millor normalitat.

Per la tarda fem reunió telemàtica el grup de Compromís amb la Bisbal, que som els que formàvem la llista per les municipals més totes les persones que en formen part. Comentem projectes, parlem de noves propostes i, tot i no ser presencial, fem grup!

El divendres 18 de desembre a quarts de 8 del matí, la Leo i jo agafem el bus urbà que ve del Papagai, a la parada del C/ Francesc Macià. I la Judith i el Feliu són a l’Esplai per agafar el bus urbà que ve de Santa Cristina. Fem tota la ruta de parades per anar a l’institut. El motiu és que estem ja acabant de treballar la licitació del bus urbà, amb el suport d’AMTU, i volem fer el recorregut in situ amb el bus per veure les parades, quantes persones hi pugen, … A l’acabar, anem a esmorzar a la xurreria Bonamassa, una bona manera de començar el matí!
Al migdia em connecto a l’assemblea de l’AMTU (Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà), ja que fa uns anys que en som socis. És l’assemblea general on s’escull nova presidència, en aquest cas la nova presidència recau en l’alcaldessa de Sitges. S’aprova també el pressupost i altres temes interessants, en els quasi dues hores que dura l’assemblea.

A quarts de 5 de la tarda em connecto a una reunió explicativa de les eleccions al Parlament de febrer de 2021. Una reunió convocada per la Conselleria d’accions institucionals i el Delegat del Govern a la Vegueria Penedès. Hi som convocats els alcaldes i alcaldesses de la Vegueria. Són unes eleccions diferents per tot el tema de la Covid-19 i, amb aquesta reunió, queda encara més demostrada la organització anacrònica de les eleccions. No és normal que avui dia la llei electoral utilitzi papers de calcar, que s’hagi d’apuntar a mà les dades, portar els resultats a mà a Tarragona, …. I això dificulta molt més adaptar-ho a la pandèmia que vivint comptant, a més, que la llei no es canvia.
Des de l’estat s’haurien de plantejar molt seriosament el començar a utilitzar mitjans tecnològics per la organització i per eleccions. A veure…

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari