Divendres 27 de novembre: el que significa per mi ser regidora a la oposició i a govern i ser alcaldessa

Divendres 27 de novembre: el que significa per mi ser regidora a la oposició i a govern i ser alcaldessa

Aquest vespre a casa sento la pluja de tardor que cau sense malícia i aquests dies m’agraden. Això em relaxa i m’aturo a pensar i reflexionar sobre ser servidora pública durant tots aquests anys i m’ha semblat que necessitava explicar-ho al bloc.
Vaig entrar a l’Ajuntament el 2003, de número 3 i amb l’alcalde Joan Poch. En aquells moments entrava a l’equip de govern per treballar per la Bisbal però sense deixar la feina a Caixa Sabadell i, amb la idea, d’estar-m’hi una o dues legislatures. El que va passar en aquella legislatura em va canviar molt, aprenent moltíssim i vivint situacions bones i moltes d’impensables amb atacs personals que ara no ve al cas de recordar.
No m’hagués imaginat mai que al 2005 seria alcaldessa fins al 2007, any en què vaig perdre les eleccions traient el pitjor resultats de convergència a la història de la Bisbal.
Però tant en aquella legislatura a govern com els 8 anys a la oposició, sempre he considerat i considero que ser regidora al govern, a la oposició o alcaldessa representa un honor i una gran responsabilitat.

Un honor perquè et presentes amb un projecte i il·lusió de servir al teu poble de naixement o d’acollida. Els 8 anys a la oposició, a part d’aprendre moltíssim i fer molts cursos a través de l’ACM (Associació Catalana de Municipis) i de formació del partit, de Convergència, aprens el funcionament de l’Ajuntament i a treballar propostes i projectes pel municipi. És moment de sumar, de fer pinya i de fiscalització del govern. Si vaig ser regidora a la oposició va ser perquè un nombre de bisbalencs i bisbalenques van confiar en aquell projecte i esperen que amb el vot que t’han confiat, siguis responsable. I no els podíem decebre!
En aquestes dues legislatures com alcaldessa l’honor és molt més i el dia de presa de possessió de les dues legislatures el vaig assumir amb l’honor de servir a tota la ciutadania, no només als votants.

I responsabilitat perquè em presento, juntament amb tot l’equip, per millorar el benestar de la ciutadania, gestionant els diners que tots paguem a través dels impostos i amb projectes de futur. Projectes materials i projectes de les persones. És un servei de 24 hores al dia i 365 dies a la setmana, que es fa a gust i amb seriositat per responsabilitat. Quan s’està a la oposició també és responsabilitat de fiscalització del govern i d’actuar pel bé del municipi.
Sempre he cregut que qui ha estat o està en una entitat o associació i qui participa i viu al municipi, serà millor polític perquè per mi un bon polític és qui serveix al bé comú. I aprenent sempre, perquè mai se’n sap prou i la Bisbal necessita les persones més preparades i en constant formació, amb humilitat i empenta.

Dic tot això perquè estic molt orgullosa de l’equip de govern del que formo part, molt orgullosa de l’equip de Compromís a la Bisbal perquè compartim aquests valors. I no entenc ni entendré les persones que es presenten a una llista per governar i que, si no governen, pleguen o la decepció es transforma amb odi que els porta a mentir, tergiversar la veritat o a utilitzar qualsevol cosa per atacar al govern, per destruir i no per construir i sense adonar-se que el seu odi no aporta res de positiu al municipi.
Parlo de les persones perquè els partits estan formats per persones, tot i que alguns partits ens estan demostrant que no canvien de maneres sinó només de persones.
Cada partit, cada persona és lliure de triar si vol ser constructiu o destructiu, si l’objectiu és interès propi o interès de la comunitat,… però em costa d’entendre segons quines actuacions. I aquests dies n’he vist vàries, de poca gent però que fan molt soroll tant dins com fora l’Ajuntament, de regidors i regidores, d’advocats, de llistes, … Tot el respecte però no comparteixo el que entenen per política municipal.

Fins aquí la reflexió, només dir que des de Compromís amb la Bisbal seguim i seguirem treballant pels 3.600 habitants i agraint a les 807 persones que ens van fer confiança a les eleccions del 2019, donant-nos la majoria absoluta que implica molta més responsabilitat.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari