Dimecres 25 de novembre: dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, Ple extraordinari, mercat i Consell d’alcaldies

Dimecres 25 de novembre: dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, Ple extraordinari, mercat i Consell d’alcaldies

A les 8 del matí fem Ple extraordinari a petició de tres regidors de la oposició: el Sr. Daniel Caballero del PSC, el Sr. Xavier Faura d’Units-FIC i la Sra. Silvia Monfort d’ERC-AM.
El dilluns 16 de novembre els tres regidors que he anomenat, entren instància al registre d’entrada amb la sol·licitud de convocatòria de Ple de cinc punts a l’ordre del dia. No entren cap proposta per cap dels punts de l’ordre del dia.
Les propostes estan preparades per secretaria-intervenció i tècnics municipals en base a la frase que han posat per cada punt de l’ordre del dia.
L’ordre del dia és:

Punt 1: «Constitució d’una taula de diàleg formada pels portaveus dels grups municipals del ple amb els representants del Club Segle XX a fi de trobar una solució política.»
Aquesta és la frase que posen però hi ha la proposta, o sigui que no diuen com ha de ser la taula de diàleg ni res.
No s’aprova

Punt 2: la frase que diuen és «Reprovació de la secretària municipal, per adreçar-se al jutjat en relació contenciosos administratius interposats per Club segle XX, atès que no està col·legiada ni és advocada.»
El Ple no té competència per “reprovar” la secretària i menys encara sense motiu. Per tant s’aprova declarar improcedent aquest punt.

Punt 3: la frase que diuen és «aprovar la proposta per a la constitució de col·legis electorals als locals socials de la Miralba i el Priorat del municipi de La Bisbal del Penedès.»
Això és competència d’alcaldia i no del Ple, per tant, s’aprova declarar la improcedència d’aquest assumpte.

Punt 4: la frase que posen és «Modificació de crèdit per import de 40.000 euros del superàvit, per a la creació d’unes noves ajudes puntuals i directes destinades als autònoms, mutualistes i empreses afectades per aquest segon confinament i les mesures restrictives aprovades.»
S’aprova declarar la improcedència d’aquest assumpte perquè no es pot aprovar.

Punt 5: la frase que posen és «Bases reguladores, per la creació de unes noves ajudes puntuals i directes destinades als autònoms, mutualistes i empreses afectades per aquest segon confinament i les mesures restrictives aprovades.»
O sigui, que hem d’aprovar unes bases sense bases perquè no diuen ni imports, ni condicions, … No s’ha aprovat perquè no es poden aprovar unes bases sense bases.

M’ha sorprès molt la poca responsabilitat i el poc respecte d’aquests tres regidors vers el que és ser regidor i el que és estar a la oposició. Si demanes un Ple ha de ser amb unes propostes treballades per debatre. El que no pot ser és debatre sense propostes.
El resum del Ple és que al Ple no es debaten frases sinó propostes i que, quan portin propostes, ja es farà debat sobre les propostes.
No val la pena comentar res més, tenim molta feina per davant i no ens podem permetre perdre el temps.

Del Ple anem al mercat que avui, al ser el dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, l’Associació de gent gran i l’Associació de dones la Roca Foradada, han muntat parada amb mascaretes, punts de llibres, llacets,… Moltes gràcies per la implicació!
El mercat fa goig avui amb aquesta parada, amb les parades bisbalenques i amb les parades que han tornat!

El mercat fa goig avui amb aquesta parada, amb les parades bisbalenques i amb les parades que han tornat!

El Félix i jo tornem a l’Ajuntament a les 12 del migdia per una reunió amb l’empresa de les càmeres lectores de matrícules per repassar condicions, emplaçaments, … Ben aviat seran una realitat!

I Consell d’alcaldies del Consell Comarcal del Baix Penedès, de quarts de 8 del vespre a quarts de 10 de la nit. Avui amb punts importants com ho és la gestió de residus de la comarca, amb els municipis que hi entrarem. Per això la Leo i el Félix també s’hi han connectat. Hem estat una bona estona escoltant i repassant aquest nou projecte, molt engrescador!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari