Dimarts 20 d’octubre: reunions telemàtiques, convocatòria de Ple d’ordenances fiscals i portar el cotxe a la ITV

Dimarts 20 d’octubre: reunió amb la sareb, a la ITV, convocatòria de Ple i videoconferència amb un bisbalenc centenari

Avui començo amb una reunió amb la Sareb, telemàtica, juntament amb la Paqui regidora de benestar social. Seguim amb un projecte interessant i important!
Convoquem Ple extraordinari per dilluns vinent al matí. Un Ple que serà presencial però a porta tancada, amb mascareta i amb totes les mesures preses. L’ordre del dia és:

1.-Compte general 2019 – Tancament i liquidació del pressupost
A l’agost es va fer la comissió de comptes i el compte general ja ha estat exposat al públic el temps que marca la normativa.

2.-Actualització i modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de l’IAE (Impost d’Activitats Econòmiques)
Sense variar els tipus impositius

3.-Actualització i modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de l’IBI (Impost sobre Béns Immobles)
És la contribució. No modifiquem els tipus, sinó que proposem bonificació per la instal·lació de plaques fotovoltaiques i actualitzem el text de l’ordenança.

4.-Actualització i modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de l’ICIO (Impost sobre construccions, instal·lacions i obres)
És l’impost que es paga quan es demana llicències d’obres. No modifiquem els tipus sinó que incloïm bonificació per qui instal·li plaques fotovoltaiques. Aprofitem per actualitzar el text de l’ordenança.

5.-Actualització i modificació de l’ordenança Fiscal reguladora de la taxa de recollida de residus sòlids urbans
És la taxa d’escombraries. Modifiquem l’ordenança per la urbanització Pineda de Santa Cristina.

6.-Donar compte d’una sentència judicial
Cal donar compte al Ple de la sentència per una responsabilitat patrimonial.

És un Ple per ordenances fiscals que cal aprovar ara perquè puguin ser d’aplicació a partir de l’1 de gener de 2021. Les propostes de bonificacions per la instal·lació de plaques fotovoltaiques eren propostes del programa de Compromís amb la Bisbal i que, amb aquest Ple, complim. El punt de la taxa d’escombraries és “arreglar” una ordenança que perjudicava als veïns de Santa Cristina, aprovada per govern d’ERC (com no podia ser d’una altra manera).

Al migdia vaig a passar la ITV del cotxe. Hi vaig cada any i alguna de les vegades he passat vergonya per no saber obrir el capó o no saber posar els llums de boira. Ara ja m’ho sé tot que el cotxe té uns anyets! ITV passada i fins l’any que ve!

Arribo a casa i dinar de luxe! Brasa de verdures, bolets i carn, el millor que hi ha!I més si tot són productes dels comerços bisbalencs.

I per la tarda la Judith i jo ens connectem telemàticament amb un bisbalenc centenari, que fa anys que viu a Barcelona però que és fill de la Bisbal. Una conversa interessant amb un home que ha viscut molt i que ho recorda tot. Realment la generació que van viure guerra i postguerra eren molt forts, per tot el que van passar.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari