Divendres 16 d’octubre: entra en vigor un nou Decret de mesures per frenar el creixement de la Covid-19 i assisteixo, virtualment, al 6è Congrés de Dones d’empresa

Divendres 16 d’octubre: es publica el Decret de noves mesures, gravo vídeo i assisteixo, virtualment, al 6è Congrés de Dones d’Empresa

El divendres surt publicat el Decret de mesures per frenar l’increment de contagis de la Covid-19. Segur que és molt difícil prendre aquestes decisions però també segur que s’hagués pogut millorar, perquè des que es va comentar que es publicaria amb noves mesures on la majoria afectarien al sector de la restauració, fins la publicació han passat 3 o 4 dies laborables. Els bars i restaurants tenien les càmeres plenes i reserves pel cap de setmana. Potser si s’hagués començat a aplicar dilluns, haguessin tingut uns dies més per servir-ho i perdre-hi menys.
Si apliquen aquestes mesures és per la poca responsabilitat d’uns quants que ens afecta a tots. En vàries llistes que s’han publicat, d’on surten més contagis és en trobades familiars i d’amics i això depèn de cadascú. Què hi farem! Espero que tot això serveixi per frenar els casos i que els autònoms i pimes que ara es veuen més afectats puguin tornar a treballar.
A la Bisbal tenim un risc molt baix de contagis però també se’ns apliquen les mesures. Potser, en comptes de generalitzar a tot el país, s’haguessin hagut de fer fases com pel desconfinament per àrees bàsiques de salut. Ens queixem del centralisme de Madrid però aquesta decisió des de Barcelona és igual de centralista.
Per tot això preparo un vídeo per publicar a les xarxes. Aquí el teniu escrit:
“Avui han entrat en vigor les noves mesures, aprovades pel govern de la Generalitat, per frenar l’increment de casos de la Covid-19.
El 13 de març vam començar a viure una situació diferent, complicada i incerta que es va materialitzar amb el confinament i l’estat d’alarma. A partir de les diferents fases de desconfinament, el mes de juny les mesures es van anar flexibilitzant i, fins ara, hem anat aprenent a conviure amb les mascaretes, les distàncies i el rentat continu de mans.
Amb les mesures d’avui, per frenar l’increment de casos, hem de reduir la nostra mobilitat, reduir el quedar amb persones que no són del nostre entorn més proper i tenir en compte les limitacions en les activitats de lleure, cultura, etc.
A la Bisbal tenim un risc baix de contagis, amb bastantes setmanes amb zero positius i amb un positiu aquesta setmana. Tot i així, també se’ns apliquen aquestes noves mesures.
Aprofito per felicitar-vos, perquè si tenim un risc baix de contagis és gràcies a la vostra responsabilitat. Però no podem abaixar la guàrdia, i hem de seguir portant la mascareta, mantenir les distàncies, evitar trajectes fora el municipi i seguir rentant-nos les mans.
Aquestes noves mesures aprovades són un cop dur pels bars i restaurants del municipi. Han complert amb totes les mesures que es van establir i ara han de tancar durant 15 dies de moment, tot i que tinguem un risc baix. L’única manera que tenen de seguir treballant és amb menjar per emportar.
Per aquest motiu, en nom de tot l’equip de govern, faig una crida als bisbalencs i bisbalenques perquè utilitzeu aquest servei de menjar per emportar que ens ofereixen alguns dels bars i restaurant del municipi.
Són moments durs per moltes famílies que han patit i pateixen ERTOS, pèrdua de feina o reducció de jornada laboral. Per aquest motiu vam aprovar aquest estiu unes subvencions a les famílies, que resoldrem aquest mes. I anunciem que estem preparant unes noves ajudes per pal·liar aquests efectes a les famílies que han vist reduïts els seus ingressos des del mes de juny.
Els autònoms, comerços i empreses també han patit i pateixen les conseqüències d’aquesta crisi sanitària, que no sabem quan acabarà. També vam aprovar aquest estiu subvencions per la reducció d’ingressos en la seva facturació o pel seu tancament durant l’estat d’alarma.
També estem preparant noves ajudes per el tancament d’aquests 15 dies i per la possibilitat que es pugui allargar.
Una altra mesura que inclou el Decret aprovat avui, és la reducció d’aforament dels mercats setmanals. Hem decidit suspendre el mercat setmanal com a mesura preventiva, però alhora hem repensat el mercat per oferir als comerços i bars i restaurant que fan menjar per emportar, que siguin els que facin mercat els dimecres.
Dilluns sabrem quants s’hi adhereixen.
Recordeu, seguim amb responsabilitat evitant desplaçaments, portant la mascareta i complint tota la normativa.

Avui se celebra el 6è Congrés de Dones d’Empresa amb el títol “Generant el canvi amb tecnologia. Inspira’t!“. ÉS el tercer que hi assisteixo i és sempre molt interessant amb ponents de primer ordre, de temes diversos relacionats amb el títol i on coneixes molta gent. Enguany, però és telemàtic per les circumstàncies que tots coneixem.
Des de Dones d’empresa fan una gran aposta per seguir mantenint el congrés i el vaig seguint, però el fet de ser telemàtic també fa que no assisteixi a totes les ponències (per solapar-se amb altra feina) i al no poder tenir parlar i compartir experiències amb les assistents. Tot i així, èxit total!

A les 11 del matí comencem amb l’obertura del congrés a càrrec de Neus Lloveras (presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès), Sílvia Domènech (representant de Dones d’Empresa), Olga Arnau (alcaldessa de Vilanova i la Geltrú) i Joana Barbany (directora general de la societat digital de la Generalitat de Catalunya).
I comencem amb la primera ponència “Tendències de canvi en la gestió empresarial“, amb quatre grans dones que ens parlen de Coaching financer, Mentoria amb perspectiva de gènere, el mecanisme de la 2na oportunitat i ciberriscos.
No puc estar-hi fins al final i em torno a connectar a la 1 del migdia amb el taller de musicoteràpia, amb la Dra. Patricia Martí, de “inspirant canvis i benestar amb la música”. Relaxant i curiós!

Al migdia vaig cap a casa a dinar i em connecto a quarts de 4 de la tarda amb “Transformació del mercat laboral” on la Montse Marzo (Revlon), la Maria Esteban (M2 Studio), la Fàtima Jiménez (Europroven Barcelona) i l’Anna Bernabeu (Port de Barcelona), exposen experiències amb èxit que han portat a terme a les empreses on treballen, de comunicació amb el personal de l’empresa.
Molt interessant.
Després ve “Innovar, la clau de l’empresa competitiva” amb Rosa Paradell (de la Fundació i2cat), Elsa Yranzo (de Food Design) i Andrea Sánchez-Montañés (FabLab Sant Cugat). Experiències sorprenents de cadascuna, tant quan parlen de 5G, de disseny alimentari, …
I veig només la meitat de la ponència “de la passió a la professió” perquè tinc un altre compromís.
I ja no em connecto més i em perdo la presentació de la trobada anual de Dones d’empresa, el lliurament de premis i la cloenda.
Tot i ser telemàtic ha estat molt enriquidor escoltar i aprendre de totes aquestes experiències de Dones d’empresa. Felicitats!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari