3 i 4 d’octubre: cap de setmana espectacular de la Fira a la Bisbal

3 i 4 d’octubre: cap de setmana de la Fira espectacular a la Bisbal!

Enguany no hi ha Fira com els altres anys, no hi ha parades, ni trobada de puntaires, ni sopar i ball a la societat, … però ens hem reinventar! I gràcies a la regidora de cultura, amb tot l’equip de govern, i la participació de la gent de la Bisbal, aconseguim gaudir d’una gran Fira diferent!

El dissabte 3 d’octubre al matí vaig a comprar als comerços bisbalencs, com cada setmana. I a Cal Fidel, en un dels “rasca”, em toca un lot de productes micaderm. Gràcies!
Després vaig cap al CMC per veure l‘exposició de treballs en vidre de l’artesana bisbalenca Ma Àngela Saumoy. Exposa treballs en vidre per vendre i, dels guanys obtinguts, donarà el 50% al rebost solidari. Gràcies Ma Àngela!
És difícil escollir què comprar, i al final em quedo amb dos cactus de vidre que trobo molt originals. I a casa ja els hi he trobat lloc!

Al migdia, mentre dinem i mirem les notícies de TV3, veiem la notícia on surt Mas Llagostera, explicant les dificultats per tirar endavant amb la normativa que també s’aplica a allotjaments rurals i que no afavoreix la recuperació. Compleixen totes les mesures i podrien ampliar el nombre de persones si són del mateix nucli familiar o si són grups reduïts en diferents espais. Per qui no conegui Mas Llagostera, no us podeu perdre passar-hi un cap de setmana o uns dies!
També entrevisten al Jaume Casañas, conseller comarcal de turisme per reafirmar aquesta problemàtica. Ets molt gran Jaume!

Per la tarda hi ha teatre, el primer acte de la Fira: teatre. I una bona estona abans vaig a la Societat amb la Judith i el Jordi per tenir-ho tot a punt: termòmetre, gel, distància entre les cadires, … Avui gaudim de l’obra “Les dones sàvies“, interpretada pels actors Ricard Farré i Enric Cambray. Una posada en escena excel·lent, una interpretació impecable amb un ritme trepidant! Els actors representen tres o quatre papers cadascun amb una rapidesa de canvi  de registre espectacular, canviant una part de vestuari, la veu, l’expressió de la cara, … Tot el públic sortim meravellats!
Després anem a sopar a l’Ull de Llebre amb la Judith i la Paqui, i els respectives famílies. Hi ha una manera millor d’acabar el dissabte?

El diumenge 4 d’octubre és el dia “oficial” de la Fira i tenim espectacle matí i tarda. A les 11 del matí som a l’Ajuntament per rebre en Quim Masferrer i explicar-li de la Fira i de la Bisbal abans de començar l’espectacle “Moltes gràcies la Bisbal!“. Aprofitem per donar-li una ampolla d’oli de la cooperativa de la Bisbal i un lot de vi i cava també de la cooperativa de Cellers Domenys.
A les 12 del migdia comença l’espectacle itinerant i és una gran experiència! Jo em quedo a casa seguint-lo en directe pel you-tube i surto quan veig que passa per davant de casa. Són dues hores que passen volant! I te n’adones que la Bisbal és un poble ric, ric en la seva gent, en les entitats, en les associacions i en la generositat!
Al final pujo també a l’escenari mòbil, em fa il·lusió! Amb aquest espectacle l’equip de govern volem donar les gràcies a tots els bisbalencs i bisbalenques que sempre, però durant el confinament molt més, han fet que passi molt millor, amb voluntaris i voluntàries fent bates per l’hospital, fent mascaretes, el servei bon dia, les entitats com l’elenc de teatre de la societat o els Esventats, que han organitzat actes confinats, els comerços oberts que et portaven la compra a casa i tanta i tanta gent a qui volem dir gràcies!

I la Fira no s’acaba aquí, perquè per la tarda tenim concert de música dels anys 80 i 90 amb “La dama i los vagabundos” amb els grans David Palau, Nacho Romero i Uixi Amargós. Una hora i mitja de gran música on el centenar de persones que hi assistim, a la plaça de l’església, anem cantant sota les mascaretes i movent els peus al ritme de la música!

Veieu com és un cap de setmana espectacular?

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari