Dijous 1 d’octubre: mesa de negociació, reunió del Partit Demòcrata i el compromís de fa 3 anys

Dijous 1 d’octubre: reunió de la mesa de negociació, reunió del Partit Demòcrata i el compromís de fa tres anys

Aquest migdia ens hem reunit la mesa de negociació, formada pels representants dels treballadors municipals (de funcionaris i de laborals), la secretària i jo mateixa.
Una reunió de quasi dues hores amb molts temes, entre ells el teletreball i treball presencial, la relació de llocs de treball, …

Per la tarda em connecto a la videotrucada del Partit Demòcrata a la comarca, amb caps de llista i caps locals i la presència del Marc Solsona. De la Bisbal ens hi connectem el cap local, el Joan Banach, la Judith i jo. Gran reunió!

Avui fa tres anys del referèndum de l’1 d’octubre, on la Bisbal es va mobilitzar i unir. Molts records de molts mesos i amb un objectiu que seguim treballant.
Comparteixo amb tots vosaltres el manifest del Partit Demòcrata, que subscric totalment:
Amb motiu de la commemoració del tercer aniversari de l’1 d’octubre del 2017, el Partit Demòcrata Europeu Català manifesta el següent:
El referèndum de l’1-O va ser una fita històrica per a Catalunya. Un moment en el qual generacions de catalans van poder veure com es feia realitat el vell somni de poder decidir el futur de la nostra nació. Un moment al qual es va arribar com a culminació d’un esforç polític i social mai vist en la història del nostre país.
Un referèndum al qual no haguéssim pogut arribar sense tot un procés de compromís per part d’agents polítics i socials del nostre país. Vam ser testimonis de col·laboracions polítiques que semblaven impossibles i de mobilitzacions socials sense precedents com ara la consulta ciutadana del 9-N del 2014.
Cal recordar i reivindicar l’1-O del 2017. Catalunya va demostrar al món que vol decidir el seu propi destí en un exercici democràtic i d’autodeterminació que va ser possible gràcies al compromís de les entitats socials, alcaldes, regidors, partits polítics, representants institucionals, càrrecs electes i milers de catalans.
Denunciem la incapacitat de l’estat espanyol de respondre amb política a la situació catalana. Les nostres reivindicacions es basen en un problema polític i només poden tenir una solució política acordada. Les institucions catalanes i espanyoles, amb la implicació de les institucions europees, estan obligades a trobar els acords polítics necessaris que facin efectiva una solució democràtica.
El respecte a la voluntat de la ciutadania ha de ser sempre la solució en democràcia.
Una democràcia de qualitat, que és la base pel creixement d’un país, ha d’empoderar a la ciutadania, facilitant la seva participació en política i adaptant els instruments legals per tal que les decisions que afecten la majoria de la població siguin consultades de manera directa amb aquesta, mitjançant referèndum o consulta inequívocament plantejada i degudament informada.
No podem defallir davant de la negació de diàleg i de la manca de solucions per part de l’Estat espanyol. Hem de continuar guanyant majories socials i polítiques a favor de la nostra justa reivindicació. Cal treballar dia a dia en totes les institucions possibles, demostrant les carències que el marc polític i jurídic actual ens imposa per poder aconseguir els nivells de benestar i llibertat que la nostra ciutadania reclama. Majories que siguin un clar reflex de la voluntat d’independència del nostre país.
Recordem que el referèndum d’independència del dia 1-O no hagués estat possible sense la feina que institucions, càrrecs públics, entitats socials, partits polítics i persones individuals van dur a terme en els anys anteriors. Molts d’ells han pagat i estan pagant molt car el seu compromís. Tots ells mereixen el nostre reconeixement més profund. Per ells, per nosaltres, pel nostre país, per Catalunya, cal seguir lluitant en el nostre anhel de llibertat.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari