Dissabte 15 d’agost: Santa Maria, patrona de La Bisbal del Penedès

Dissabte 15 d’agost, Santa Maria patrona de la Bisbal del Penedès

Avui és el dia de festa grossa! Al matí arrenquem amb les matinades de les 8 del matí, enguany sense son (perquè no hem perdut la nit!) i sense veure les càmeres de televisió que a aquesta hora ja es comencen a preparar els altres anys per la Diada Castellera. Seguim el grup de grallers i tabalers de la Societat per tot el recorregut de les matinades i a l’acabar esmorzem a la Societat.
En una estona tenim una sorpresa: arriba en bicicleta el Jaume, cap de colla de la Colla Joves Xiquets de Valls, per esmorzar!

A les 11 del matí anem, mudats, cap a la missa solemne de Festa Major, en honor de la nostra patrona. Una missa cantada per les Corals Antistiana i Santa Maria. Al final de la missa dono a Mn. Vladimir, en nom de la parròquia, una fusta amb un gravat de la façana de l’església fet pel Pere de l’Ortigós. Una obra de molta paciència!

Sortim de missa i ja ens esperen el Grup de Gegants i Grallers de la Societat i el Ball de Gitanes per oferir balls i una petita cercavila fins la Societat.

A l’arribar a la plaça Sant Jordi i veure-la buida, fa tristesa de saber que no hi haurà diada castellera. Com que no podíem deixar la Bisbal sense castells el dia 15 d’agost a la 1 del migdia, ja fa més d’un mes que vam anar a parlar amb els quatre colles. El motiu era per demanar-los un vídeo explicant què és per cada colla la Diada de la Bisbal. Aquí teniu l’enllaç.
A la 1 del migdia sóc a casa mirant el vídeo que, tot i que ja l’havia vist fa uns dies a l’Ajuntament, segueix emocionant! Esperem que l’any que ve ja puguem gaudir de diada castellera, que voldrà dir que tornem a estar a la normalitat!

A casa, dinar de Festa Major a l’hora! Ja que quan hi ha castells dino a les quatre de la tarda o fins i tot més tard. Un dinar diferent també perquè és la primera festa que celebrem i que no hi ha el Rafel.

A les 7 de la tarda ja som a la Plaça Sant Jordi, pels escacs a la fresca organitzats pel Club d’escacs de la Societat. Uns 17 participants s’hi han inscrit i juguen les simultànies amb el Toni Cornellà. Fan goigs tots els taulers a punt amb els participants!
No m’hi estic tota l’estona perquè me’n vaig cap al camp de futbol municipal, per veure la segona part del partit de Festa Major. La Leo, regidora d’esports, ja hi és des de l’inici del partit. Aquí també es fa estrany no veure públic al partit però fent-ho així, a porta tancada, garantim que es pugui jugar. Quan acaba el partit amistós de Joventut Bisbalenca CF contra el Cubelles, donem els trofeus gentilesa d’en Josep “Ferreret”.

Mentrestant la resta de l’equip de govern (la Judith, el Feliu, el Félix i la Paqui) ja són a l’envelat per ajudar en l’entrada per veure la Selvatana. Totes les persones que s’han inscrit tenen un codi per accedir i, abans ja se’ls ha pres la temperatura i posat gel hidroalcohòlic.
És la primera sessió del concert de Festa Major de l’orquestra Selvatana. Una hora i mitja sense descans fent un repàs de tot tipus de música amb una gran posada en escena.
A l’envelat hem posat les cadires justes pels inscrits, totes individuals de manera que tothom està a dos metres de la següent cadira tant davant, com darrera i els dos costats. Èxit del concert i també èxit per la responsabilitat de tots els assistents! La Leo i jo arribem a la meitat del concert, aproximadament.

Quan acaba i la gent marxa, arriba el personal de neteja per desinfectar totes les cadires. L’equip de govern col·loquem el nombre de cadires que farà falta per la sessió del concert de la nit. Com que no tenim temps d’anar a casa, sopar i tornar mitja hora abans per començar amb l’obertura de portes, demanem pizza al Racó de la pedra i ens la mengem a l’envelat, juntament amb el servei d’informació i inspecció i el personal de neteja.
A la sessió de la nit hi ha molta més gent i és també tot un èxit!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari