Dijous 23 de juliol: celebrant Sant Jordi el mes de juliol

Dijous 23 de juliol: un Sant Jordi diferent!

Avui dijous em connecto a la reunió telemàtica del Consell de Direcció del SOC, amb molts temes a tractar de convocatòries per aquest any i de modificacions de programes a causa del Covid-19. Ara més que mai calen propostes actives d’ocupació i formació!
Hi assisteixo com a membre de l’executiva de l’ACM dins l’àrea d’ocupació.
Després anem tancant temes per convocar, al migdia, la Junta de Govern de dilluns. A destacar contractacions per la Festa Major, per poder-la gaudir amb responsabilitat i totes les mesures, a no ser que se’ns notifiquin altres indicacions que seguirem, com no pot ser d’una altra manera.

Per la tarda retrocedim uns mesos en el temps per celebrar el Sant Jordi! Fa setmanes que la Judith, regidora de cultura, va organitzar aquest acte sabent que potser no el podríem celebrar. Cada cosa que organitzem, sabem que uns dies abans pot canviar la situació per detecció de casos al municipi o la zona, implicant la seva cancel·lació. Però no és el cas perquè podem celebrar-ho, prenent totes les mesures de distàncies, gel a disposició, tothom amb mascareta, …
El que fem és agrupar els dos actes de Sant Jordi en un de sol, presentat pel bisbalenc Ferran Aixalà: lliurament dels premis del concurs literari i presentació del llibre de Sant Jordi de temàtica bisbalenca.
El Ferran presenta tots els premis, fent pujar a l’escenari les quatre persones premiades. Llegeixen unes línies de les obres i la Judith els hi dóna el premi. Agrair la participació i també la feina que ha fet el jurat del concurs!
Després presenta el llibre “Als teus ulls”, recull de fotografies del fons local de l’Ajuntament cedit per foto Farrais.
Molts ens vam passar hores i hores per la Festa Major de l’any passat a l’exposició de fotografies d’aquest fons. Doncs ara tenim un miler de fotografies en aquest llibre on ens hi reconeixem i també a veïns i amics. És un llibre on cada fotografia és una història i on, cada vegada que l’obres, reconeixes més gent que hi surt.
Agrair al Jordi Ferran i al Kta la tasca de tria de fotos i edició i agrair a l’Heribert Ventosa el magnífic pròleg, d’on en copia un paràgraf: “Foren 30 anys de vida local en què els actes a retratar van ser abundants i, en multitud de casos, “repetits”, per raons que la majoria recordem. Uns esdeveniments que la nostra fotògrafa va saber incorporar al seu calaix de sastre particular i que, passats uns anys i gràcies a la donació del seu fill Josep Antoni, s’ha pogut incorporar al fons municipal de Cultura“.
A l’acte de Sant Jordi ens hi apleguem unes noranta persones, que s’havien inscrit prèviament, i que gaudim d’una de les celebracions per importants al municipi i que, malgrat portar tothom mascareta, s’intueix el somriure i orgull que s’hi amaga per poder gaudir d’aquesta festa!

Després l’equip de govern, juntament amb una part del grup, ens quedem a sopar al bar la Riba. El millor final d’una gran vetllada!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari