2 i 3 de maig: cap de setmana del dia de la mare i de records de fa un any, del judici a l’ex-alcalde d’ERC i la Feria de Can Gordei

2 i 3 de maig, confinament: cap de setmana del dia de la mare i fa un any del judici a l’ex-alcalde d’ERC i l’inici de la Feria de Can Gordei

Dissabte 2 de maig, com cada setmana i també per establir rutines durant el confinament, vaig a recollir els encàrrecs a les botigues bisbalenques i netegem a casa. La primera està en plena efervescència i comencem a tenir flors del pati. Per la tarda, reunió de partit i surto a caminar amb el Magí, una bona caminada on no ens creuem amb massa gent, bona senyal!


Avui fa un any que testificava, juntament amb el Pere, el Ferran i la Mari, al judici contra l’ex-alcalde d’ERC per presumpta prevaricació.
Fem memòria: Una querella que vam presentar el 2012 els quatre regidors de CiU i que avui, set anys després, tenim el judici al Jutjat penal de Tarragona.
El fet és molt senzill ja que la normativa exposa clarament que les actes de Junta de Govern Local han de ser públiques i que els regidors de la oposició també poden accedir-hi. Si els regidors no tenen accés a les actes, no poden exercir la seva tasca de seguiment i de fiscalització de l’acció de govern.
Doncs bé, el 2007 passo a la oposició i governa ERC amb pacte amb ADMC i creen Junta de Govern local al desembre de 2007. A partir de la data de creació, des del grup de CiU demanem còpia de les actes de Junta de Govern, que entrem a registre i adreçades al secretari. Durant tota la legislatura de 2008 a 2011 no rebem CAP acta de la Junta de Govern, on els regidors de l’equip de govern aproven la major part de propostes. Per tant, estem tota la legislatura sense poder tenir cap mena d’informació sobre aquestes propostes, pagaments de factures, … i això que també ho demanàvem als Plens ordinaris i fins i tot ho vam enviar al Síndic de Gregues. El Síndic no va aconseguir aclarir-ho amb l’alcalde d’ERC i va publicar, al seu informe anual, la seva manca de col·laboració.
El 2011 comença una altra legislatura i seguim sense rebre les actes. En un dels plens ordinaris del 2012, on es dóna compte dels Decrets d’alcaldia, veiem que l’alcalde d’ERC ha signat un decret dient que no ens donin les actes (quan no les donava des del 2007!) i també veiem un informe de secretaria on diu la obligatorietat d’entregar les actes. Això ja és prevaricació directa i clara, per nosaltres, perquè signa un document contrari a la llei essent conscient que és contrari a la llei i iniciem la tramitació de la querella.
Al cap d’unes setmanes de presentar la denúncia, comencem a rebre actes per correu electrònic, les que van aprovant però seguim sense cap acte del 2007 fins a 2012. Casualitat o és que va rebre la notificació de la querella?
Avui fa un any que testificàvem al judici contestant les preguntes del fiscal i els advocats de la defensa i l’acusació. Un any després encara no ha sortit sentència i, després de tants anys no té massa sentit, però només espero que tothom, sobretot els que eren regidors d’ERC, i els que es pensen que estan per sobre del bé i del mal, sàpiguen que tots els fets tenen les seves conseqüències i que tot acaba sortint.
Ara pengem les actes directament al portal de transparència del web de l’Ajuntament i són públiques per tothom. Transparència!

Diumenge 3 de maig és el dia de la mare. Cada any ho celebrava fent un regal a la meva mare i rebent-ne un dels meus fills. Per fer-li el regal d’aquest any vaig encarregar a l’Eva Garcia, de Secrets Vintage, un centre de flors que li han portat a domicili. d’aquesta manera seguim amb la tradició, tot i que sigui a distància!
I sorpresa! també rebo un d’aquests centres per part dels meus, quina il·lusió! Gràcies família i gràcies també a l’Eva per la iniciativa i el bon gust.
Avui fa molt de sol i molta calor, no sortim ni al terrat a jugar , hem d’esperar a que el sol comenci a baixar.
Amb el bon dia que fa avui m’he recordat del dia que fa una any, que començava la Feria de Can Gordei amb una forta pluja!
Fa un any a mitja tarda primer la Judith i jo vam anar al concurs de truites que celebrava un concurs de truites, boníssimes! Després anàvem a Can Gordei per l’inici de la Feria i el pregó. Una festa molt ben organitzada on la Paqui i la Loli, juntament amb la resta de col·laboradors havien passat hores i hores preparant un gran cap de setmana ple d’activitats, que tot i la pluja, es van anar celebrant com es va poder. Grans records!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari