Dimecres 22 d’abril: treballant amb les propostes d’ajuts, vídeo dels Esventats, reunions de la vegueria Penedès del PDeCAT i records de fa 1 any

Dimecres 22 d’abril, confinament: treball, comunicat, família, Esventats, reunió executiva vegueria Penedès del PDeCAT, assemblea de vegueria i records de fa 1 any

Avui és vigília de Sant Jordi i, si no fos pel covid-19, ja hauríem celebrat varis actes culturals i esperaríem a demà per la diada.
Doncs bé, aquest matí treballant amb temes d’ocupació i també de les subvencions que estem preparant. Per aquestes ajudes he gravat un vídeo que s’ha penjat a les xarxes per la tarda i que comparteixo el text aquí:
El passat 11 de març l’Organització Mundial de la Salut, l’OMS, va elevar la situació d’emergència de salut pública ocasionada per la Covid-19 a pandèmia internacional i, tant l’estat central com la Generalitat de Catalunya, han anat dictant successives normes amb un seguit de mesures extraordinàries i temporals amb l’objectiu de reduir el risc d’exposició i transmissió del virus. Les entitats locals, com sabeu, hem anat aplicant aquestes mesures d’acord amb les particularitats de cada municipi.
Segurament cap de nosaltres s’hagués pogut imaginar que viuríem una situació com aquesta, i la Bisbal del Penedès no se n’escapa. Ara com ara tenim confirmades 3 morts i 12 contagis que, per molt que siguin dades, per a nosaltres no són números, sinó que són 3 bisbalencs i bisbalenques que ja no es troben entre nosaltres, amb el dolor que suposa una pèrdua en aquests moments, i amb el malestar que suposa passar aquesta situació a casa, amb incertesa però també l’esperança de sortir-se’n, que segur que serà així. Ho esperem de tot cor. Molts ànims!
El context excepcional que vivim ha comportat un gran moviment d’altruisme i solidaritat al municipi: voluntàries del Servei Bon Dia que telefonen la gent gran del nostre municipi des de casa seva i els pregunten si estan bé i necessiten ajuda amb alguna cosa, veïns i veïnes que confeccionen mascaretes i bates, artistes que fan dibuixos per pintar o persones que, a través de les seves empreses fan arribar material i aliments per ajudar els altres. Moltes gràcies a tots i totes per ser com sou!
Fa set setmanes que estem confinats per l’estat d’alarma i hi ha comerços i establiments que han hagut de tancar al públic, autònoms i autònomes que no poden treballar i famílies que estan en un ERTO o que han perdut la feina. Des de l’estat i la Generalitat s’han obert algunes línies d’ajuts i, des de l’equip de govern, fa setmanes que treballem per impulsar subvencions per a totes aquestes famílies bisbalenques.
Avui us avanço que l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès destinarem entre 40.000€ i 60.000€ a ajuts per a aquests col·lectius amb partides obertes. Per tant, si fos necessari i la situació s’allargués en el temps, podríem ampliar els imports de les partides corresponents. De moment hem optat per destinar part del superàvit de l’any 2019 i part del pressupost de 2020 a aquests ajuts.
Tot i que pròximament publicarem tota la informació a través dels mitjans de comunicació amb la ciutadania habituals, us puc avançar que els ajuts aniran destinats a les famílies que estan afectades per un ERTO o que han perdut la feina i no poden fer front a les despeses mensuals; als comerços que han tancat per l’estat d’alarma i, per tant, no obtenen cap ingrés però sí que han de fer front a les despeses dels rebuts d’autònoms i subministraments; i als autònoms que no poden fer la seva feina per l’estat d’alarma i que, per tant, no tenen ingressos ni subsidis però sí que han d’assumir despeses.
Així doncs, durant la propera quinzena convocarem un Ple extraordinari per aprovar les bases i convocatòries amb el detall de les característiques, els imports dels ajuts i els beneficiaris.
Són moments excepcionals i difícils i calen mesures extraordinàries per ajudar aquelles persones i famílies que estan patint els efectes de la Covid-19, no només en termes de salut sinó també en termes d’economia productiva. Per això estem treballant diàriament amb els tècnics municipals amb l’objectiu enllestir les bases, les convocatòries i modificacions de crèdit i així poder-ho tenir tot a punt al més aviat possible. En aquest sentit, vull aprofitar per donar les gràcies a tots els treballadors municipals per la gran tasca que estan duent a terme en aquesta situació excepcional i per la seva capacitat d’adaptar-se a les noves formes de treball. Moltes gràcies per quedar-vos a casa, entre tots i totes ho aconseguirem!
Per la tarda, abans que es publiqui el video, he enviat un correu als portaveus dels grups polítics a la oposició per informar-los.

Al migdia, com cada dia, juguem a l’Unno i el Rummikub a la cuina. Aquests dies de núvol i pluja trobem a faltar jugar al terrat amb sol a la cara!
Mirem també el vídeo que han penjat els Esventats a les xarxes socials, per animar-nos a tots. Felicitats Esventats per fer-nos somriure, sou un gran jovent bisbalenc!!

Per la tarda dues videoconferències: primer amb l’executiva de Vegueria Penedès del PDeCAT i després assemblea de la vegueria Penedès del PDeCAT, amb en David Bonvehí. Escoltem i compartim inquietuds i propostes. Som un gran equip!


Al vespre, abans d’escriure al bloc, miro que fèiem fa un any i, ho podeu recuperar en aquest enllaç, resulta que era dilluns de Pasqua! Un dilluns de Pasqua plujós amb aplec a Santa Cristina, missa, caramelles, sardanes i dinar a casa amb la colla. I al vespre vam començar a anunciar que presentàvem la llista per les eleccions municipals de maig 2019, el dia 1 de maig a la Societat. Amb tot el que estem vivint, sembla que hagi passat més temps!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari