Dimecres 25 de març, confinament: Ajuntament, tristesa per la mort d’una veïna pel Covid-19, rummikub, equip de govern i “Terra baixa”

Dimecres 25 de març, confinament: Decrets i propostes, comunicat d’alcaldia per la primera mort a la Bisbal pel Covid-19, rummikub, videoconferència per la gestió de residus, creps, videoconferència de l’equip de govern i teatre amb “Terra baixa”.

Seguim amb molta feina a l’Ajuntament, anem fent tot el que podem a distància per no endarrerir-ho tot després ni col·lapsar-nos quan tornem a la normalitat. Signo el Decret d’alcaldia de pagament de nòmines i també el Decret d’alcaldia pel conveni amb l’escola per l’ús dels espais de les coles per ús municipal:
L’Ajuntament cada any utilitzem, fora de l’horari escolar, les instal·lacions de l’escola Ull de Vent, per a la realització del Casal d’Estiu, els actes de la Festa Major, i el Casal de Nadal.
Cada any aprovem un conveni amb la direcció de l’escola per utilitzar els espais en les dates i motius específics que consten al conveni, seguint el model de conveni del Departament d’Ensenyament.
Amb aquest Decret d’alcaldia s’aprova el text del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès i l’escola Ull de Vent de la Generalitat de Catalunya per a l’ús social de les instal·lacions del centre, fora de l’horari escolar, el qual s’annexa; en concret: la biblioteca, el pati i el menjador per a la realització del Casal d’Estiu 2020; el pati i el gimnàs per a la celebració dels actes de la Festa Major 2020 i la biblioteca, el pati i el menjador per la realització del Casal de Nadal 2020, que tindrà lloc els matins del 23 de desembre de 2020. Anem avançant feina gràcies a les regidores d’ensenyament, lleure i festes!

Al migdia ens connectem amb l’empresa que ens està confeccionant l’estudi per la millora de la gestió de residus, de cara a la licitació de l’any que ve. Ara el que estem fent és l’estudi de quin és millor sistema de recollida de residus a tot el municipi, els seus costos i el compliment de la normativa europea. A la videoconferència hi som la regidora de mediambient, Leo Uceda, el regidor de gestió de residus, Félix Villazán, el tècnic municipal, Adolfo, el responsable de l’empresa que ens fa l’estudi i jo mateixa.
Una reunió d’una hora molt profitosa, on es comencen a veure opcions, avantatges, … Molt satisfeta de com ha anat!

Després una mala notícia: la mort d’una veïna pel Covid-19. Ja patia malalties respiratòries greus i avui ens ha deixat. El condol a la família.
Per això i perquè la gent segueixi complint les mesures, faig el vídeo per les xarxes socials. Tot el que sigui ajudar a mentalitzar que tothom es quedi a casa, és poc!

Abans de dinar juguem, en família, al rummikub, per distreure i fer anar el cap. M’agrada molt jugar-hi!

Per la tarda segueixo amb feines d’ajuntament, endreçant també a casa i amb un berenar especial: l’Aniol ens fa creps per tots, boníssimes! Parlem amb pares i germans, per telèfon i vídeotrucada, però quines ganes de tornar a estar tots junts!

Al vespre amb la videoconferència diària de tot l’equip de govern. Quines ganes d’abraçar-los ben aviat!

I després de sopar, seiem al sofà per veure en família l’obra de teatre d’Àngel Guimerà “Terra baixa“. Una obra mestre de les que no et canses de mirar!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari