Divendres 20 de març: signant varis Decrets de projectes començats fa temps i començo nou llibre

Divendres 20 de març: primer divendres de confinament amb treball des de casa i començant nou llibre

Avui és el primer divendres de confinament pels adults, els nens fa just una setmana que estan confinats, des que es van suspendre les classes i no han sortit ni un dia al carrer.
Seguim treballant des de casa, signant decrets, propostes, factures, …. i també preparant-ne d’altres i la reunió diària per videoconferència de l’equip de govern.
Signo Decrets d’alcaldia de temes que haurien passat per Junta de Govern (la competència d’alcaldia estava delegada a la Junta). Els signo per Decret però estan consensuats amb l’equip de govern:

l’annex al conveni del Consell Comarcal del Baix Penedès pel manteniment de l’àrea recreativa del Montmell
El Ple del Consell Comarcal del Baix Penedès de desembre de 2014, va aprovar el conveni entre el Consell Comarcal del Baix Penedès i els Ajuntaments d’Albinyana, l’Arboç, Banyeres del Penedès, Bellvei, La Bisbal del Penedès, Calafell, Cunit, Llorenç del Penedès, El Montmell, Sant Jaume dels Domenys, Santa Oliva i El Vendrell per a la gestió del manteniment de l’Àrea Recreativa Forestal del Montmell.
És una quota anual de 796,15€. Amb aquest decret s’aprova l’annex al conveni amb el Consell Comarcal del Baix Penedès i altres Ajuntaments de la comarca per al manteniment de l’Àrea Recreativa Forestal del Montmell per a l’exercici 2020.

l’adhesió a l’acord marc del Consell Comarcal del Baix Penedès pels serveis d’assessorament legal i defensa jurídica
Des del Consell Comarcal del Baix Penedès, es va aprovar a finals del 2019, l’acord marc per als serveis d’assessorament legal i defensa jurídica, obert a l’adhesió dels ajuntaments de la comarca.
El Decret és d’adhesió de l’Ajuntament a l’acord marc per als serveis d’assessorament legal i defensa jurídica del Consell Comarcal del Baix Penedès, atesa la manca de recursos propis i la necessitat de disposar d’un elenc de juristes amb coneixements i experiència acreditada en totes o en la major part d’especialitats del Dret administratiu i constitucional, del Dret fiscal i social (laboral i de la Seguretat Social), i d’especialitats jurídiques en àrees complementàries a l’activitat administrativa, tals com Dret civil, mercantil i/o penal, i en les relacionades amb la societat del coneixement, la transparència i la protecció de dades de caràcter personal.
No contractem res ara mateix, sinó que ens adherim al servei. Això vol dir que quan l’Ajuntament tingui necessitat de contractar serveis jurídics (administratiu, constitucional, fiscal, social, civil, mercantil, penal i especialitats relacionades amb la societat del coneixement) no caldrà fer un contracte menor, sinó que contractarem directament un dels serveis que ofereix el Consell. Funciona com una central de compres de serveis jurídics, que t’hi adhereixes i després contractes directe quan ho necessites. És adhesió per 3 anys, fins el 31 de desembre de 2022.

aprovació inicial del projecte de reforma i ampliació del local social del Priorat
La Junta de Govern de 16 de maig de 2019, vam aprovar la contractació de la redacció dels projectes bàsics i d’execució de l’ampliació i reforma dels locals socials de les urbanitzacions del Priorat, Can Gordei i l’Esplai de La Bisbal del Penedès per un import total de 8.315,17€ (IVA inclòs).
Entre finals de 2019 i començaments de 2020, l’arquitecte contractat s’ha reunit vàries vegades amb l’equip de govern, l’arquitecte municipal i també les associacions de veïns del Priorat, Can Gordei i Esplai. D’aquesta manera les associacions han pogut dir la seva en els respectius projectes.
Aquest mes de març de 2020, van presentar els projectes bàsics i d’execució de l’ampliació i reforma dels locals socials de les urbanitzacions del Priorat, Can Gordei i l’Esplai de La Bisbal del Penedès.
L’actual local social del Priorat té una sala de 83,95m2, un despatx de 10,81m2 i uns lavabos de 10,64m2.
L’ampliació del local social del Priorat suposa: La sala actual quedarà amb 84,13m2; ampliar per la zona del porxo, creant una sala de 75,42m2; la nova sala tindrà un separador abatible que permet crear dues sales: una de 32,38m2 i l’altre de 43,04m2; col·locar baranes a la rampa existent.
El cost de les obres, segons projecte, és de 45.291,33€
Degut a la situació actual, amb la suspensió de terminis, aprovem inicialment i, quan s’aixequi la suspensió s’enviarà a publicar i és quan començarà el termini.
També estem pendents de l’aixecament de la suspensió de terminis i de retornar a la normalitat, per conèixer les convocatòries de subvencions a les que ens podem acollir i així poder decidir si executem l’obra aquest any o el 2021.

Com tots aquests dies, toca fer el seguiment de publicacions oficials sobre el Covid-19, des de l’ACM, Generalitat, …

També hi ha temps de llegir la píndola de la Bisbal, que publica el Jordi Ferran i que avui és sobre el castell dels Salbà (actual CMC).
Amb la família seguim amb jocs de taula, deures, música, … i un berenar especial que han fet els nens: creps amb xocolata!

Abans de sopar la videoconferència diària de l’equip de govern i, després de sopar, acabo dos llibres i en començo un de nou.
Acabo el llibreTerra Alta“, de misteri, Mossos, … m’ha agradat molt! I també m’he acabat l’obra de teatre “Justícia”, que és molt i molt recomanable! És actual, toca molts temes i em sap greu que segurament no la podré veure representar, la feien ara al TNC però…
Ara començaré “L’art de portar gavardina“, d’en Sergi Pàmies. Ja us explicaré.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari