29 de febrer i 1 de març: República a Perpinyà, festa de Cellers Domenys, carnaval a Sant Pere Molanta i dinar a Les Piques

29 de febrer i 1 de març: cap de setmana a Perpinyà, a la Festa del vi jove i l’oli novell de Cellers Domenys, al Carnaval de Sant Pere Molanta i dinar a Les Piques.

Dissabte 29 de febrer és un dia especial perquè és any de traspàs i, a més, som a Perpinyà!
Vam arribar-hi ahir a començaments de la tarda. Avui a les 8 del matí sortim de l’hotel per anar al parc de les exposicions on organitzen l’acte per la República. Aparquem, passem els controls de seguretat i a les 9 del matí ja som bastant endavant, posicionades per estar a punt!
Comença a arribar gent i més gent però tothom amb alegria, esperança i germanor.
A les 10 del matí comença la música i el matí va passant fins que, a quarts de 12 del migdia, ens anuncien que a la frontera hi ha controls que han col·lapsat la circulació i que provoca que uns 100 autocars i molts cotxes particulars no puguin arribar a l’hora a l’emplaçament. Per això es retrassa una hora l’acte.
Els peus i les cames ja comencen a carregar-se d’estar-se dretes tantes hores, perquè ara ja no s’hi cap i es fa difícil moure’s.
Finalment a la 1 del migdia, comença amb la presentació de la Lloll i la Carme Sansa, que presenten les actuacions dels Castellers de Vilafranca i les actuacions musicals d’en Roger Mas, Jacquet i Lluís Llach.
Intervé l’escriptor Joan Lluís Lluís, de Perpinyà i vídeos de presentació així com vídeos amb les paraules dels presos i exiliats.
Si ja és prou emocionant, encara ho és més quan, en un dels vídeos, surt la imatge de la plaça castellera del 15 d’agost per la diada de la Bisbal!
Hi ha molta gent i sé que molts bisbalencs i bisbalenques i altres amics i coneguts també hi són, però no ens trobem. A qui si veiem és a un petit grup de bisbalencs: la Maria i el Josep Ma, el Ramon i la Montserrat i el Josep i la Rosa Ma. Quina il·lusió trobar-nos!

Finalment comencen les intervencions més esperades: la consellera Clara Ponsatí, el conseller Toni Comín i el MH President Carles Puigdemont. Unes grans intervencions aplaudides per tothom, i acabem amb el cant dels segadors.
Un missatge clar d’on anem, on volem anar i jo hi afegeixo que, sense oblidar el dia a dia i seguir treballant per seguir essent el gran país que som.

Anem sortint poc a poc perquè som molta gent, han dit que 200.000 persones! i a les 3 del migdia som al cotxe. Està col·lapsada la sortida a Perpinyà i l’entrada a l’autopista. Una vegada a l’autopista baixem tranquil·lament amb una gran conductora: la Judith. A la frontera no hi ha cap control, entrem sense problemes. Ens parem a l’àrea de servei del Montseny, on s’hi queden la Remei i l’Elvira. No les coneixia gaire i són unes grans persones! Molt contenta de compartir-hi aquesta experiència! A les 9 del vespre arribem a casa. Que bé!

Diumenge 1de març a quarts de 9 del matí la Judith, la Paqui, el Félix i jo anem, com cada any, a la festa organitzada per Cellers Domenys, la festa del vi jove i l’oli novell.
Un esmorzar, boníssim, preparat per la Paella de l’Isma (bisbalencs!), ab parades d’artesania i enguany amb la presentació i tast dels vins i caves Domenio Wines de Cellers Domenys. Tot molt ben organitzat com sempre i on ens hi apleguem molta gent de Sant Jaume, Banyeres, la Bisbal, Rodonyà, …
No hem puc quedar fins al final perquè marxo cap al Carnaval de Sant Pere Molanta.

Una altra tradició de cada any: veure el carnaval de Sant Pere Molanta i dinar al restaurant Les Piques. La millor manera d’acabar aquest gran cap de setmana!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari