Dimarts 25 de febrer: firma del contracte del bar del local social de Can Gordei, reunió amb la FEGP i Ple extraordinari

Dimarts 25 de febrer: firmem el contracte per la gestió del bar del local social de Can Gordei, reunió amb la FEGP, Ple extraordinari i reunió de govern.

A quarts de 10 del matí signem el contracte de gestió del bar del local social de Can Gordei amb l’adjudicatària. Un procés que va començar el mes de novembre i que avui finalitza. El bar obrirà el diumenge 1 de març, segur que anirà molt bé Susana!

Després de la signatura marxem cap a Vilanova per reunir-nos amb la nova presidenta i directora de la FEGP (Federació Empresarial del Gran Penedès). Fa tres anys que col·laborem, sobretot amb el projecte Integra’ls. Ara que hi ha hagut canvi a la direcció, ens hi reunim juntament amb la Fundació Santa Teresa i Addeco, parts actives d’Integra’ls.
La nova Presidenta és la Neus Lloveras i la Directora General la Rosa Jorba, dues grans dones actives i professionals i amb qui és molt fàcil treballar-hi.
Els exposem el projecte i agafem el compromís de seguir liderant el projecte com fins ara. Estic convençuda que la seva professionalitat i empenta serà un gran actiu al projecte!

A les 7 de la tarda tenim Ple extraordinari amb un sol punt a l’ordre del dia: resolució de les al·legacions presentades per l’inici de l’expedient de revisió d’ofici per declarar nul de ple dret l’acord del Ple del 17/09/13 i sol·licitud del Dictamen a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya.
És la continuació del que vam aprovar al Ple de setembre 2019 de l’inici de la revisió d’ofici d’aquest expedient.
Tot ve que el poliesportiu municipal està classificat com a bé de domini públic i, segons la normativa, per llogar-lo o cedir-ne la seva gestió, cal fer-ho per concurs públic. Doncs l’equip de govern del 2013, d’ERC, ho va adjudicar directament a Club s.XX pagant un lloguer simbòlic de 150€, qui va subarrendar el bar a uns tercers.
Qui va obrar de manera incorrecta va ser l’equip de govern del moment.
El que vam iniciar el 2019 és corregir-ho i iniciar la revisió d’ofici, que no vol dir anul·lar el conveni sinó que és iniciar un procediment per enviar-ho a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya, que és qui dictamina sobre aquest cas.
Després del Ple de setembre de l’any passat, es dóna un termini per presentar al·legacions i també on demanem documentació complementària, per exemple, el contracte de lloguer de Club sXX amb els que porten el bar, ja que és una relació on l’Ajuntament no hi intervenim i, per tant, no tenim còpia del contracte. Al presentar-lo hem comprovat l’import de lloguer que paga el subarrendatari a l’entitat.
A començaments de gener acaba aquest termini d’al·legacions i presentació de documentació i preparem la resposta de les al·legacions, que és el que aprovem avui.
Desestimem les al·legacions presentades segons l’informe que hi adjuntem i enviem l’expedient a la Comissió Jurídica perquè dictamini.

Val a dir que ara començarem una ronda de reunions amb l’entitat i el subarrendatari del bar per anar negociant diferents opcions abans no arribi el dictamen.
L’entitat ha d’estar tranquil·la perquè ja els hi hem dit de paraula, per escrit i en les reunions posteriors els hi recordarem, que per l’actual equip de govern les entitats són molt importants i que no es quedaran sense espais per realitzar les seves reunions i activitats.
Quan les obres del poliesportiu municipal afectin als espais que ara utilitzen, els hi oferirem espais alternatius i, quan les obres ja estiguin acabades, tornaran als espais actuals.
En cas que el Dictamen de la Comissió jurídica assessora sigui de declarar nul de ple dret el conveni, els hi oferirem espais al nou poliesportiu municipal per realitzar les seves reunions i activitats com fins ara.

Al Ple d’avui no hi assisteixen el regidor del PSC, Daniel Caballero, que ha excusat la seva assistència i la regidora d’ERC que no ha excusat la seva assistència.
La proposta s’aprova per 6 vots a favor (de Compromís amb la Bisbal) i 3 vots en contra (1 del PSC, 1 d’Units i 1 d’ARA).

Després l’equip de govern fem reunió repassant temes pendents i projectes de cadascuna de les regidories.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari