Divendres 21 de febrer: congrés Pro Vegueria Penedès i rua de Carnaval al Vendrell

Divendres 21 de febrer: Congrés Pro Vegueria Penedès 2020 i rua de Carnaval al Vendrell

Divendres l’associació ProVegueria Penedès organitza un congrés amb el títol: “La gestió del territori de la Vegueria Penedès al servei de les persones”. M’hi vaig apuntar ja fa unes setmanes.
Es fa en un marc incomparable com és el Castell de Castellet (Centre Unesco) a Castellet i la Gornal, davant mateix del pantà de Foix.

Arribo a 1 quart de 10 del matí i ja ha començat la primera ponència però en quedo encantada, és amb en Martí Boada (doctor en ciències ambientals i geògraf) parlant de “Biodiversitat, sostenibilitat i territori”, un pou de ciència amb un toc d’humor!
Continuem amb la taula del territori, infraestructures i la regió alimentària. En Jordi Cuyàs, de la Pro Vegueria Penedès, és el coordinador i els ponents són en Ton Salvadó (arquitecte), Pep Solé i Pau Batlle (tècnics en planejament), Mireia Torres (directora d’innovació de les Bodegues Família Torres) i la Isabel Vidal (cap de la sectorial de la vinya i el vi de la JARC).
Seguim amb la taula d’empresa i coneixement coordinada pel Pere Prat (Pro vegueria Penedès), amb en Josep Ametller (director general d’Ametller Origen), Montse Duch (gerent de Nova Mevir SL), Neus Lloveras (consellera delegada d’AKO) i Ramon Novell (gerent de Cafès Novell). Expliquen la seva experiència personal dins l’empresa i la vinculació de cada empresa al territori. Són experiències molt interessants i riques!

Ara fem una pausa per fer un cafè (de Cafès Novell!) i un petit esmorzar. Sortim a una de les terrasses per admirar l’entorn, tranquil i reconfortant, i aprofitem per saludar i parlar amb amics i coneguts, sobretot amb alcaldes de la Vegueria Penedès i el delegat del govern al Penedès, en Pere Regull.
Engeguem la segona part parlant de cultura i patrimoni, amb la coordinació d’en Joan Tarrada, de la Pro vegueria Penedès. Els ponents són en Josep Arasa (especialista en desenvolupament rural), la Dolors Garcia (presidenta de l’Institut d’EStudis Penedesencs), la Gemma Sivill (directora de la fundació pro-Penedès) i l’Alba Gràcia (Llicenciada en història). Molt interessant.
Acabem amb la ponència sobre el model turístic, coordinat pel gran Jaume Casañas i amb la taula formada pel Dani López (arqueòleg), Dani Gutiérrez (assessor turístic patrimonial) i en Jordi Guillem (del col·lectiu Terra i taula). Es nota que són professionals del territori que hi creuen i que toquen de peus a terra!

Ara ve la part més institucional del Congrés que és la lectura i signatura de la Declaració del Congrés Pro Vegueria Penedès 2020, amb les signatures del Delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, els alcaldes de les quatre capitals de comarca de la Vegueria (Vendrell, Vilanova, Vilafranca i Igualada (que excusa l’assitència)) i la signatura dels presidents i presidentes comarcals del Baix Penedès, Alt Penedès, Garraf i Anoia.
I finalitzem amb el parlament de la Consellera d’empresa i coneixement Àngels Chacón que, a més, és de la Vegueria Penedès. Una gran consellera i una gran persona! Esperem que entre el manifest i el treball de la Consellera, entre d’altres, es desplegui la Vegueria Penedès!

Sortim del castell i anem al dinar al Restaurant el Barretet (amb el pagament de la inscripció al Congrés també hi entrava el dinar). Un dinar molt bo i amb una companyia ideal, ja que comparteixo taula amb en Jordi Guillem (de Lo Mam), el Sergi Vallés (alcalde de Torrelles de Foix), la Montse Carreras (de la Delegació del Govern al Penedès), en Jaume Casañas (tinent alcalde de l’Ajuntament de Cunit), el Dani López (arqueòleg), en Dani Gutiérrez (assessor turístic) i en Joan Huguet (president de la DO Penedès i de les caves Can Feixes).

I per la tarda anem, com cada any, a veure la rua de Carnaval del Vendrell. Ens posem al començament de la rua i a les 7 de la tarda les veiem passar, però a quarts de 9 del vespre ja marxem a sopar. En veiem una trentena de les cinquanta que hi ha! M’agrada el Carnaval i més quan veus bisbalencs i bisbalenques que participen en diferents carrosses, tot i que no els puc veure a tots!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari