Divendres 14 de febrer: XXI assemblea de l’ACM i comitè executiu de l’ACM, al recinte modernista de Sant Pau

Divendres 14 de febrer: XXI assemblea de l’ACM i comitè executiu de l’ACM, al recinte modernista de Sant Pau

A les 8 del matí la Judith i jo sortim de la Bisbal per anar a buscar el tren a Calafell. Baixem a l’estació de Sants i agafem la línia blava del metro fins a Sant Pau. Arribem a les 10 en punt del matí, que és l’hora en què havíem quedat per la visita guiada pels edificis modernistes de Sant Pau. Espectacular i molt, molt recomanable!
És una visita que ens han organitzat pels assistents a la XXI Assemblea de l’ACM (Associació Catalana de Municipis) que es fa al mateix recinte.

Entre la visita i l’inici de l’assemblea aprofitem per parlar amb alcaldes i alcaldesses del país.
A quarts de 12 del migdia comença la XXI assemblea de l’ACM. Hi assistim com a municipi associat a l’ACM i, a més, avui participo com a vocal de la mesa de presidència de l’assemblea.
Comença la secretària general de l’ACM, Joana Ortega, presentant la proposta de composició de la mesa, a proposta del president. Es constitueix la mesa i comença l’assemblea amb les intervencions del president, Lluís Soler, la secretària general, Joana Ortega, i el vice-president Josep Caparrós.
En aquesta assemblea aprovem l’acta de la sessió de l’assemblea de setembre del 2019, ens presenten la nova imatge corporativa, aprovem l’informe de dues noves incorporacions al Comitè executiu, l’informe de gestió, la presentació i aprovació de la proposta de modificació dels estatuts, la presentació i aprovació dels pressupostos i quotes per aquest any, la presentació i aprovació del Pla de mandat 2020-2024 i la presentació i aprovació de la proposta de resolució pels efectes del temporal glòria.
Tanquen l’assemblea els parlaments del president de l’ACM, Lluís Soler, i la Consellera de Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó.
Cantem tots els segadors i sortim al pati per fer la foto de grup.

Ja són quarts de 2 del migdia i ara tenim Comitè executiu de l’ACM però abans, com que ja és l’hora de dinar, fem un dinar a peu dret al mateix recinte. A les 2 del migdia comencem el Comitè executiu, amb tres punts a l’ordre del dia i varis precs i preguntes.
En aquest comitè es dóna compte sobre els acords adoptats per la comissió de presidència de l’ACM, on un dels acords és el nomenament de representants de l’ACM dins diferents comissions, organitzacions i entitats. ÉS una llista molt llarga que podeu consultar en aquest enllaç, del web de l’ACM, on estic nomenada representant titular de l’ACM a les següents institucions:
– Al consell de Direcció del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya)
– A la Comissió mixta del Departament d’Empresa i Ocupació
– A la Comissió de seguiment de la Direcció del SOC
– A la Comissió de seguiment del Pla General d’Ocupació de Catalunya
– Al Consell de la mobilitat

De moment he assistit a dues comissions de seguiment de la Direcció del SOC i, en les properes setmanes, tinc dues reunions més .Un repte formar-ne part per aprendre i aportar la veu del món municipalista en l’àmbit de l’ocupació i les seves polítiques. Una altra vessant per treballar pel país, la comarca i la Bisbal!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari