Dilluns 3 de febrer: comencem acostant els pressupostos 2020 al Priorat i donem la benvinguda als nous empadronats

Dilluns 3 de febrer: dia intens de feina amb la primera explicació dels pressupostos al Priorat i la benvinguda als nous empadronats.

L’any passat no teníem pressupostos aprovats, veníem de l’intent de moció de censura de l’agost de 2018 i, per tant, el 2019 l’hem tingut amb pressupost prorrogat del 2018. Els pressupostos per aquest 2020 els vam aprovar per Ple a finals de novembre amb els 6 vots favorables de Compromís amb la Bisbal.
Són uns pressupostos dels que n’estem molt orgullosos, amb un rati d’endeutament inferior al 40% (quan vam arribar a govern el 2015 l’endeutament era del 113%!), inversió i despesa corrent per oferir bons serveis als bisbalencs i bisbalenques.
Per aquest motiu i també com a transparència, l’equip de govern ens vam plantejar explicar els pressupostos municipals als diferents locals socials del municipi.

Tot un repte perquè els pressuposts són espessos per naturalesa i els municipals encara més! A vegades penso que les normatives d’hisendes municipals que són tan rígides, les fan complicades perquè costin d’entendre!
Hem fet una programació per aquest mes de febrer i avui a la tarda comencem al local social del Priorat. Hi anem tot l’equip de govern menys la Paqui, que és a la feina (té dedicació parcial a l’Ajuntament).
Tant jo com la resta de l’equip de govern estem satisfets de com ha anat, primer per explicar els pressupostos (d’ingressos per capítols, de despeses per serveis, les inversions pel 2020 i la planificació de pressupostos de la legislatura) i després per seguir donant veu als veïns i veïnes. I no només pel pressuspost, sinó que després de l’explicació hem anat xerrant amb tothom i cadascú anava exposant els dubtes, queixes o suggeriments a cada regidor.

I del Priorat anem a la biblioteca del CMC (Centre Municipal de Cultura), per donar la benvinguda als nous empadronats des d’octubre fins a finals de gener. Nous bisbalencs i bisbalenques amb qui hem compartit una estona i una copa de cava. Divendres venen uns nous veïns que avui no hi han pogut assistir i, més endavant, uns altres que avui tampoc no han pogut venir.
Els hi donem informació, en paper, sobre els serveis municipals, entitats i associacions del municipi, …

Una tarda rodona al costat de les persones!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari