25 i 26 de gener: cap de setmana de Contacontes, inauguració de El Vendrell capital de la cultura catalana 2020 i Festa Major d’hivern

25 i 26 de gener: cap de setmana de Contacontes, inauguració de El Vendrell capital de la cultura catalana 2020 i Festa Major d’hivern.

Dissabte 25 de gener al migdia dinem a l’Ull de Llebre per celebració familiar. Tastem el nou menú de cap de setmana amb nous plats  al pica-pica, nous plats a triar com a segons plat i noves postres. Tot boníssim!!

A les 6 de la tarda, com a últim dissabte de mes, hi ha contacontes a la biblioteca. Avui les dues voluntàries ho són des dels inicis d’aquesta activitat: la Felisa i la Teresa. La biblioteca plena de nens, nenes, pares i tietes per escoltar els contes que s’han preparat la Felisa i la Teresa. Moltes gràcies per transportar-nos al món fantàstic dels contes!

De la biblioteca marxo cap al Vendrell perquè, com alcaldessa, estic convidada a l‘acte d’inauguració de El Vendrell capital de la cultura catalana per aquest 2020. Estem de sort que, després del temporal Glòria d’aquesta setmana, fa un bon vespre sense pluja ni vent.
L’acte és a la Plaça Francesc Macià, darrera l’església. Comencem amb els parlaments i amb l’himne “El Vendrell 2020”, amb música de la gran Carlota Baldrís i interpretat per les corals vendrellenques i pels Lax’n Busto!
Un himne que agrada i que s’enganxa! Després presenten l’audiovisual i un espectacle espectacular d’imatge i so a la façana posterior de l’església.
Falta l’espectacle pirotècnic però, tot el públic marxem de la plaça per seguretat i ens anem repartint en diferent llocs per veure-ho bé. Tinc la sort de poder gaudir d’un escenari privilegiat: la terrassa de la biblioteca.
Ha estat una molt bona inauguració, ara esperem amb candeletes els actes culturals de tot aquest any!

El dissabte encara no s’acaba, perquè com que és la Festa Major d’hivern, anem a la Societat a gaudir del concert de l’Orquestra Maravella. Des de petita que hi vaig i m’agrada molt i molt aquest concert, amb canvis cada any. Després comença el ball però marxem cap a casa que demà hi ha matinades!

Diumenge 26 de gener a les 9 del matí ja som davant la Societat per començar les matinades. Passegem per tot el poble amb el grup de grallers i tabalers de la Societat tocant les tradicionals matinades. A l’acabar les matinades hem fet gana i esmorzem a la Societat. Després parem i preparem les taules pel dinar que s’ofereix a les colles que ens visitem en la trobada de gegants del migdia. Parem taula per 130 persones!

Al migdia comencem la XX Trobada de Gegants de la Societat i, a més aquest any, els gegants celebrem 45 anys!
Abans de començar la cercavila, des del grup de geganters i grallers diuen unes paraules de record a la Roser Ventosa, que fa un mes que ens va deixar. La Roser formava part activa del grup i el millor homenatge que li podem fer és aquesta trobada. La Roser segueix estant amb nosaltres en cada assaig, cada trobada i cada sortida.


Avui ens acompanyen les colles de gegants de Masllorenç, Bràfim, l’Espluga Calva i Molins de Rei, juntament amb el Ball de Gitanes de la Bisbal.
El diumenge és esplèndid amb sol i sense vent. Els carrers i la plaça plens de gent!


Abans d’acabar la cercavila, cada colla fa la seva actuació davant la Societat, i donem el record a cada colla. Un record molt xulo fet per l’Arlette!
Acabem amb un ball conjunt amb totes les colles i una polca del Ball de Gitanes obert a tothom. La Judith i jo ens hi afegim, però quan sabem fer el pas ja s’acaba!

Al migdia les colles van a dinar a la Societat, amb fideuà feta pel restaurant Ull de Llebre, però no ens hi quedem que tenim dinar familiar. Per la tarda sí que tornem a la Societat per gaudir dels balls que prepara la Milena amb els nens i nenes que han vingut.

Cap de setmana intens, alegre i cultural!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari