4, 5 i 6 de gener: acabem les festes de Nadal amb el concert de Nadal i l’arribada de SSMM els Reis d’Orient

4, 5 i 6 de gener: acabem les festes de Nadal amb el concert de Nadal, l’arribada de SSMM els Reis d’Orient i el dia de Reis.

El dissabte 4 de gener per la tarda anem al tradicional Concert de Nadal de Prades Cor i Cors Antistiana, a l’església de La Bisbal, amb l’Ernest Manchón al piano i en Carles Capseta a la direcció. Un concert emotiu un repertori nadalenc interpretat per les corals i també per solistes, on destaco la bisbalenca Maria Ferré. Felicitats pel concert!

El diumenge 5 de gener arriben els Reis!!
Gràcies a un gran grup de voluntaris i voluntàries, amb la organització de la regidora de cultura Judith Vidal, SSMM els Reis d’Orient arriben a les 5 de la tarda i no marxen de la Bisbal fins les 11 de la nit!
Arriben a l’Esplai on l’Associació de veïns ha preparat la rebuda. Fa una tarda ideal, amb fred però sense vent, que fa que tothom s’acosti per saludar a SSMM Melcior, Gaspar i Baltasar.


De l’Esplai anem cap a Can Gordei on també l’Associació de veïns ha organitzat la rebuda. Com que el sol ja comença a pondre’s i fa més fred, la Manuela ha preparat una xocolata desfeta boníssima!


Marxem de Can Gordei i anem cap a la Miralba, on l’Associació de veïns també prepara la rebuda als Reis i estan nerviosos perquè és el primer any que ve al local!

Tenen temps per ser a les 7 de la tarda al poble, per començar la cavalcada.
La banda de cornetes i tambors de la Societat, que assaja només per acompanyar els Reis, ja els espera per obrir pas anunciant que arriben. Nervis i emoció a flor de pell quan sento el toc de corneta!


L’avinguda Colom, el carrer Major i la plaça de l’església estan plens de gent per rebre i saludar els Reis d’Orient. La banda obre pas, seguida de tres cavalls i les tres carrosses reials. Espectacular!


Entrem a l’església on la Coral Antistiana canta nadales i el mossèn els dóna la benvinguda. Els Reis Mags ofereixen els seus presents d’or, encens i mirra a l’infant Jesús i sortim amb el cant de la Coral i el so de la banda a la plaça per acompanyar-los a l’Ajuntament.


Arriben els Reis a l’Ajuntament i pugem al despatx on ja ens esperen els infants que van sortir escollits en el sorteig dels dibuixos del dia del patge: la Maria, la Isona, la Paula, el Pau i el Yeray. Sortim al balcó on els hi dono la benvinguda i la clau que obre totes les cases, perquè aquesta nit puguin entrar a deixar un regal a cadascú. Entrem al despatx i donen un obsequi a cada infant.


I no acaben la feina aquí! Perquè ara van al poliesportiu municipal, on l’entitat Club segle XX ha preparat la rebuda, i també van a la Societat on la junta de la Societat també ha preparat la rebuda. Tot és ple d’infants i adults il·lusionats! Una nit màgica!

El dilluns 6 de gener, dia de Reis ens llevem i baixem ràpid a baix per veure els regals que ens han deixat els Reis. Moltes gràcies pels regals!! Dinem en família i gaudim de l’últim dia de les festes de Nadal! Per postres no pot faltar el tortell de Reis, amb els dos tortells més bons: el del forn de les escales i el del forn Aresmar, boníssims!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari