Dilluns 25 de novembre: dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones i a l’Ajuntament taula social, presentació de la nova Junta de la Societat i Junta de Govern local.

Dilluns 25 de novembre: dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones i a l’Ajuntament taula social, presentació de la nova Junta de la Societat i Junta de Govern local.

Avui, 25 de novembre, és el dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones. Ahir l’Associació de Dones la Roca Foradada, van organitzar un seguit d’activitats per commemorar aquest dia i la Paqui, regidora de benestar social, va llegir el següent manifest redactat conjuntament per l’ACM, la FMC i altres organismes:
MANIFEST 25N 2019
Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones
D’uns anys ençà, les violències masclistes, i especialment les violències sexuals, s’han situat al centre de les notícies, les xarxes socials i,fins i tot, de les festes majors dels nostres pobles i ciutats. Aquestes violències contra les dones, tradicionalment invisibilitzades, han sigut exposades públicament per les seves supervivents per denunciar un sistema patriarcal que ens oprimeix, ens silencia i ens mata. S’ha posat en evidència que el problema no són els espais públics, els locals d’oci o les festes populars, perquè aquestes violències masclistes també les patim als nostres llocs de feina i a casa. Les violències contra les dones persisteixen any rere any, en una societat patriarcal que es resisteix a perdre un statu quo que situa les dones en una posició de desigualtat. Tot i això, les dones hem trencat el silenci i no farem ni un pas enrere. Diuen que una societat té els nivells de violència que pot tolerar i nosaltres hem dit prou. Ens hem alçat amb el crit de sororitat “jo sí que et crec, germana” perquè no hi ha cap altra resposta possible front aquest greu atac contra els Drets Humans. Una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, sinó una expressió més de l’estructura patriarcal, una agressió contra totes nosaltres, contra totes les dones. Aquesta violència funciona de forma alliçonadora, ens socialitza en la por i ens llença un missatge ben clar, sobretot dirigit a les dones més joves: volen controlar i sotmetre la vida de les dones. Les dones hem posat nom a unes violències sexuals fins ara naturalitzades i minimitzades, hem perdut la por a assenyalar i denunciar els agressors i volem situar al seu lloc la vergonya que suposa patir una agressió sexual, perquè ja no ens volem culpabilitzar més. Per això, hem treballat des de molts espais diferents: des dels moviments feministes, les associacions, les comissions de festes dels barris, les administracions públiques, i això també s’ha traslladat als carrers. Hem fet palès que una societat on les dones són agredides sexualment no garanteix els seus drets de ciutadania. Encara avui es fa imprescindible seguir treballant conjuntament i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per l’eradicació de totes les violències masclistes i la reparació de totes les supervivents. També cal reconèixer la lluita constant i incansable dels moviments feministes, que no han deixat de crear les contranarratives sobre la violència sexual que ens han permès posicionar-nos en un altre lloc davant d’unes agressions que ens volen infondre la por. Aquí, les dones joves han estat la punta de llança d’aquesta transformació. Elles són les
protagonistes d’aquest punt d’inflexió, esdevenint la generació d’un canvi tan urgent com imprescindible. Els moviments feministes han sortit al carrer dia rere dia i han cregut sempre en les supervivents. Han fet saber que el consentiment és un element central a l’hora d’entendre la sexualitat, que el consentiment és reversible i que cal renovar-lo, que només un sí és sí i que tot això és innegociable. També han denunciat una justícia patriarcal que reprodueix el sexisme en les seves sentències i deixa impunes als agressors. Per últim, no volem acabar aquest manifest sense reconèixer la força, el coratge i la valentia de les dones, de les supervivents i de les que han estat assassinades, de les que han trencat el silenci i de les que lluiten dia a dia per fer-ho. Germanes, no esteu soles! El moviment feminista és imparable i la nostra sororitat és la nostra força. Cridem juntes: si en toquen a una, ens toquen a totes!
Espero que ben aviat no tinguem al calendari aquest dia com assenyalat, perquè serà senyal que ja no hi ha violència.

A les 10 del matí tenim mesa social a l’Ajuntament, amb la Paqui com a regidora de serveis socials, servei d’ocupació municipal i serveis socials del Consell Comarcal. A part de posar sobre la taula casos d’ajudes, també parlem de l’any vinent en temes de reglamentació i millores del servei. Aquestes són reunions mensuals molt profitoses i necessàries pel correcte funcionament dels serveis socials que presta el Consell comarcal a la Bisbal i la regidora de benestar social.

Fa poques setmanes que es va celebrar Assemblea de socis i sòcies de la Societat per canviar mitja junta, com marquen els estatuts. I avui a les 6 de la tarda, bona part de la Junta vénen a l’Ajuntament a presentar-se. Vénen el nou president de l’entitat, en Josep Pascual, el secretari que continua, en Jordi Ferran, la nova tresorera, la Núria Ventosa i els vocals (n’hi ha de nous i n’hi ha que repeteixen) Núria Domingo, Neus Montero, Anna Ma Jané i Josep Ferré. Ens expliquen nous projectes i l’estat actual de l’entitat. Els rebem la regidora de cultura, Judith Vidal, i jo mateixa.
Felicitats als nous membres de la Junta i a continuar treballant!

Després tenim Junta de Govern, amb vint-i-sis punts a l’ordre del dia:

– aprovar l’acta de la Junta de Govern anterior

– un nou gual

– nou canvis de titularitat de la taxa d’escombraries

– llicència urbanística per una piscina

– la pròrroga d’una plusvàlua

– un nou habitatge turístic

– la declaració responsable d’una nova activitat

– set altes de targetes al Punt Verd

– aprovar factures per 66.404,81€

– pagar factures per 58.219,02€

– adjudicar l’execució de les obres de substitució d’una part del sanejament del Priorat a l’empresa que ha tret més puntuació
Fa unes setmanes que vam licitar les obres i s’han presentat sis empreses. Després dels informes tècnics corresponents, la mesa de contractació decideix adjudicar les obres a l’empresa amb major puntuació. Ara aprovem l’adjudicació però no serà definitiva fins que l’empresa presenti la documentació final. Llavors ja podran començar!

– adjudicar el servei de control de plagues i de control de la població de coloms
Fa unes setmanes també vam licitar els serveis de control de plagues, de control de la població de coloms i de la processionària. Al control de plagues s’hi han presentat dues empreses, i s’ha adjudicat a la que ha tret més puntuació. Del control de la població de coloms s’ha presentat una empresa que, com que compleix tots els requisits, li adjudiquem. I de l’eradicació de la processionària s’ha presentat una empresea però fora de termini, per tant, ara ho haurem de tornar a licitar.
Avui adjudiquem els serveis de control de plagues i control de població de coloms i, quan les empreses ens presentin la documentació que manca, adjudicarem els serveis definitivament.
El de control de la població de coloms és un servei nou, que portàvem al programa electoral, i que ben aviat es posarà en funcionament!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari