Dimarts 5 de novembre: reunió amb Mossos, reunió tècnica pel PAESC, xerrada per la Marató i comencem el curs d’ordre i organització

Dimarts 5 de novembre: reunió amb Mossos, reunió tècnica pel PAESC, xerrada per la Marató i comencem el curs d’ordre i organització

Aquest matí fem la reunió periòdica amb Mossos d’Esquadra, amb les dades del mes anteriors i la comparativa amb l’any passat. A part comentem també un projecte que ben aviat podrem donar a conèixer i que serà una bona mesura de seguretat.

Al migdia ens reunim la regidora de mediambient, Leo Uceda, tècnics municipals i jo amb la persona de l’empresa que, per part de la Diputació, ens assessora pel PAESC (Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima). Vam aprovar el compromís el 2017 i ara l’estem acabar de confeccionar. El PAESC és un document estratègic de planificació energètica i climàtica local, amb un seguit d’accions a acomplir en els propers anys en matèria ambiental, d’emissions, …
És molt important redactar-lo amb accions concretes i el ferm compromís de complir-les! Ara ja estem en l’última fase de redacció dels documents per la posterior aprovació.

A quarts de 7 de la tarda vaig cap a la biblioteca municipal, al CMC (Centre Municipal de Cultura) per la xerrada informativa sobre les malalties minoritàries, dins els actes previs a la Marató de TV3 de 2019. Una xerrada molt interessant on la Sra. Ma Àfrica Fortes, infermera i professora, ens ha explicat en què consisteixen, com poden aparèixer, … s’ha explicat molt i molt bé.
Podeu trobar informació en aquest enllaç, però aquí en teniu un resum:
Són malalties molt poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000 habitants. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants.
Quantes persones hi ha afectades? Que afectin cadascuna molt poca gent no vol dir que no estiguin molt esteses. Els experts calculen que el conjunt de malalties minoritàries poden afectar fins al 7% de la població general. Per tant, s’estima que actualment hi ha a l’entorn de 400.000 persones que tenen alguna d’aquests patologies a Catalunya, 3 milions a Espanya i més de 30 milions a tot Europa.
Quines malalties hi ha? Actualment, n’hi ha descrites unes 7.000, que poden afectar de formes molt diferents la salut de les persones malaltes, com ara la mobilitat, el sistema nerviós o l’immunològic, el metabolisme o l’equilibri hormonal, entre altres.
Us animo a entrar al web per tenir més informació i, sobretot, a participar en totes les activitats que es van organitzant fins el 15 de desembre i a contribuir-hi econòmicament, cal més investigació!

No em moc de la biblioteca perquè a les 8 del vespre comencem el curs d’ordre i organització amb la Glòria Planas, podeu veure què fa en aquest enllaç. Un curs de quatre sessions sobre l’ordre i la organització a casa. ÉS molt interessant, útil i normal. Dic normal perquè la Glòria no és de dir “tireu-ho tot!” o “s’ha de fer així” sinó que ens dóna eines per saber què necessitem, quins criteris podem seguir per decidir que llencem i què no, …
Acabem amb moltes ganes de continuar! Ara tocarà buscar temps per posar-ho en pràctica!

(Gràcies Sònia per les fotografies!)

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari