Dimecres 30 d’octubre: jornades tècniques a Mas Llagostera, conveni amb CaixaBank i Assemblea d’Electes de Catalunya

Dimecres 30 d’octubre: jornades tècniques de la JARC a Mas Llagostera, signatura del conveni amb CaixaBank pel projecte de l’arbre màgic i assistim a l’Assemblea d’Electes de Catalunya.

A les 9 del matí la Judith, regidora d’agricultura, i jo anem a Mas Llagostera a la 7a edició de la jornada tècnica de la vinya i el vi de la JARC, amb el títol “L’actualitat del sector vitivinícola català”. L’objectiu és oferir als viticultors una visió sobre diferents temes d’actualitat i fer una pinzellada a les novetats normatives que els afecten, així com un espai per facilitar el coneixement mutu i l’intercanvi per la millora del sector vitivinícola català.
Al fer-ho a la Bisbal ens hi han convidat i hem anat a les primeres sessions del matí. Un centenar de persones hi assisteixen fins al migdia. Nosaltres anem a les dues primeres sessions tècniques, molt interessants tot i que no som del sector i, per tant, no hi entenem. Els ponents són de primer nivell! A la mitja part sortim a fer un esmorzar a peu dret, moment en què aprofitem per parlar amb l’organització, de la jornada i del sector.

Tornem a l’Ajuntament i amb la Paqui, regidora de benestar social, signem el conveni amb CaixaBank pel projecte de l’arbre màgic. Des de CaixaBank van oferir a la regidoria de benestar social poder-hi participar i ja fa dos mesos que ho han engegat. En diuen l’arbre màgic perquè les cartes que han fet els nens les posen en boles d’arbre de Nadal, i els clients de CaixaBak escullen una bola i fan el regal que ha demanant el nen. Va adreçat a infants de les famílies que són usuàries de serveis socials i ja s’ha tramitat la primera part que és la de les cartes. Fent feliç a un infant per aquest Nadal amb un regal que hagi demanat, el projecte ja haurà estat tot un èxit!

I per la tarda la Judith, la Mar Galeano del Vendrell i jo marxem cap a Barcelona, per participar a l’Assemblea de Càrrecs Electes convocada pel MH President Carles Puigdemont. ÉS al Palau de Congressos i ens hi apleguem uns 1.800 electes!
Primer el MH President Puigdemont ens adreça unes paraules i a continuació es presenta la mesa i el projecte. La mesa està formada per electes de varis partits que ens presenten una primera proposta unitària com a punt de partida, amb consens total. I també es llegeix una carta de la Presidenta del Parlament Carme Forcadell dirigida a l’assemblea, recordant que totes les accions i manifestacions han de ser no violentes.
Fins aquí tot bé i molt il·lusionades. Però la segona part de la sessió on s’ha donat la veu a qui la demanava, ha fet girar la truita. Per què? perquè la majoria dels que han parlat han transmès, amb les seves paraules, que no volen la independència ni la unitat sinó que estan còmodes en la confrontació i el caos.
M’ha decebut i també entristit perquè, tot i que segurament aquests electes no representen la majoria dels assistents, ha desvirtuat totalment el que havíem votat a l’inici. No crec que això sigui el que vol la majoria de catalans i catalanes.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari