5 i 6 d’octubre: cap de setmana de la Fira

5 i 6 d’octubre: esmorzar solidari, inauguració d’exposició de fotografies del Raúl Gallego, sopar de Fira a la Societat i diumenge de Fira

El dissabte 5 d’octubre comencem el dia esmorzant a la pista. Un esmorzar solidari amb entitats i voluntariat que demostren, una vegada més, que la Bisbal som un poble compromès, actiu i solidari. Moltes gràcies a la organització i a tothom qui hi ha col·laborat.

Per la tarda comencem els actes de la Fira amb la inauguració de l’exposició de fotografies d’en Raúl Gallego. El Raúl és bisbalenc, veí de Can Gordei, i molts el coneixeu per ser cambrer del restaurant Ull de Llebre però és molt més polifacètic: cocteler, formador, músic, cantant i fotògraf! I avui inaugurem aquesta exposició de fotografies sobre la Bisbal, a la sala del CMC on la podem anar a veure demà diumenge i tota la setmana que ve. Unes fotografies que semblen quadres i que mostren una visió particular i molt bonica de la Bisbal. Gràcies Raúl!

El dissabte per la nit anem, com cada any per la Fira, al sopar organitzat per la Societat on ens hi reunim un centenar de persones. Un bon sopar i un bon ball amb el Duet Alma, compartit amb amics i veïns de la Bisbal.

Diumenge 6 d’octubre és el primer diumenge d’octubre i, per tant, és la Fira. Arribo a la plaça de l’església a es 10 del matí on la Judith ja fa un parell d’hores que hi és vetllant perquè tot estigui a punt. La Judith és la regidora de cultura i una persona incansable, gran organitzadora i amb una gran passió per la Bisbal, i el resultat de tot això és que avui sigui un dia espectacular!
Les puntaires van arribant, una setantena de puntaires d’arreu del país que venen per la gestió de les Puntaires de la Bisbal que organitzen cada any aquesta trobada. Després també tenim la tómbola, amb l’Anna Ma, la Ma Montserrat, la Rosa Ma, la Tresa i la Ma Rosa, que han estat treballant durant dues setmanes recollint i organitzant-ho tot perquè avui es puguin recollir forces diners per obres de la parròquia. Té tant d’èxit que a mig matí ja ho han acabat tot! Moltes gràcies a les organitzadores i moltes gràcies a totes les persones que hi han portat objectes.
També tenim les entitats que han volgut posar parada: el Ball de diables, el Ball de gitanes, l’Associació de dones la Roca Foradada, la Societat amb les diferents seccions d’escacs, teatre i geganters i grallers, els senderistes, la Coral, l’ADF Clot de Bou i l’associació de la gent gran.
S’hi instal·len a primera hora els artesans i artesanes i també les parades bisbalenques: el Josep i la Lorena de Tris-Tras; la Sílvia de Xivi; l’Àngels; la Isabel del Bar la Riba; el restaurant Ull de Llebre; Mas Llagostera; l’Esther d’Oli Torclum; Cellers Domenys i Mas de les Gralles. Moltíssimes gràcies per ser-hi i fer que la Fira sigui una gran fira!

A les 11 del matí gaudim de les actuacions del Grup de Geganters i Grallers de la Societat, amb els gegantons Jordi i Cristina, i amb el Ball de Gitanes.


A continuació inaugurem la Fira amb tot l’equip de govern i el Conseller de Turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès, Jaume Casañas.

El matí no acaba perquè la plaça està plena de gent passejant, comprant, fent una copa de cava i menjant i, a més, a quarts de dues del migdia gaudim del concert-vermut de les Gralles de la Societat i els grallers de Sant Jaume. Un gran concert! Després actua, gentilesa de Mas de les Gralles, un gran guitarrista en Javi Martínez.
I a dinar amb el grup de geganters i grallers per tornar a la Fira!
Per la tarda segueix arribant gent i omplint la plaça i, a les 7 de la tarda, seguim amb música amb l’actuació d’Apocadixie Cotton Pickers, tocant peces de swing i jazz que fan ballar a més d’un!
Quan acaba el concert tothom va marxant i desmuntant la parada comentant el gran èxit d’avui i nosaltres ens quedem a sopar a la parada de la Isa del Bar la Riba.

Un dia de bon temps, bon ambient, alegria, orgull de la Bisbal i molt agraïda a la Judith i tot l’equip de govern per ser que la Fira sigui un gran dia!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari