Dimarts 17 de setembre: sessió sobre la llei de contractes de serveis a les persones i xerrada sobre seguretat al Priorat

Dimarts 17 de setembre: matí a Vilafranca a la sessió de llei de contractes de serveis a les persones i per la tarda a la xerrada de seguretat al Priorat

A quarts de 10 del matí la Judith, una funcionària de l’Ajuntament i jo anem a la xerrada per donar a conèixer la Llei de Contractes de Serveis a les Persones, que actualment s’està tramitat al Parlament de Catalunya. Anem convidades, com la resta de municipis de la Vegueria Penedès, pel Delegat del Govern al Penedès en Pere Regull.
Comptem amb la presència de la Sra. Mercè Corretja, directora general de Contractació Pública i el Sr. Jordi Albert, diputat al Parlament de Catalunya i coordinador de la ponència parlamentària.
L’objectiu de la llei és millorar la qualitat dels anomenats serveis a les persones, entesos com els que afecten directament a la ciutadania, quan es contractin serveis amb empreses o entitats privades i del tercer sector. Aquests serveis poden ser: serveis d’atenció a col·lectius desfavorits, activitats d’acompanyament i lleure per a infants, joves o gent gran, complementaris a l’atenció sanitària; gestió d’equipaments com casals, centres cívics, comunitaris o esportius; o serveis de restauració a hospitals, escoles i residències de gent gran; entre d’altres.
La finalitat principal d’aquesta llei és assegurar la qualitat de les prestacions en benefici dels usuaris dels serveis i, per tant, donar preferència a entitats i empreses que prestin els serveis amb criteris de qualitat i de continuïtat en front del criteri econòmic.
Aquesta proposta de llei es va admetre a tràmit el 2018 i ara es treballa la ponència amb totes les esmenes presentades. Esperem que ben aviat s’aprovi!

A quarts de 7 de la tarda anem al local social del Priorat on el Félix ha organitzat la primera de les xerrades de seguretat per part de Mossos d’Esquadra.
El Félix és el regidor de seguretat ciutadana i ha organitzat, conjuntament amb Mossos d’Esquadra, xerrades de seguretat a tots els locals socials del municipi i al nucli. Avui és la primera i és al Priorat.
La Mossa d’Esquadra que fa la xerrada en sap moltíssim, molt didàctica i als més de 40 veïns i veïnes assistents els ha semblat molt interessant. Us animo a assistir a les properes que s’aniran fent aquestes setmanes. Moltes gràcies al cos de Mossos de la comarca!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari