Divendres 30 d’agost: diada de Sant Félix a Vilafranca i nit musical a Mas de les Gralles

Divendres 30 d’agost: diada de Sant Félix a Vilafranca i nit a Mas de les Gralles.

En Pere Regull, alcalde de Vilafranca, em convida a gaudir de la Diada castellera de Sant Félix al balcó. No al balcó de l’Ajuntament que ja el té ple dels regidors i regidores de l’Ajuntament de Vilafranca, bona representació de la Generalitat, Consell Comarcal, … sinó a un balcó de la plaça amb una situació privilegiada: dins la mateixa plaça i ombra tota l’estona! Moltes gràcies alcalde!
Arribo aviat a Vilafranca, amb la Judith, el Josep i l’Esther, i anem a missa (no tota, només una estona). Després ells es queden a Cal Figuerot i jo me’n vaig cap a plaça perquè després serà difícil arribar-hi, quan comença a omplir-se de gent.


Al pujar, comparteixo espai amb coneguts i empreses patrocinadores de la Diada, així com alguns alcaldes del Baix Penedès. Com que encara no són les 12 del migdia, veiem l’entrada a plaça dels grups populars: diables, cotonines, gitanes, moixiganga, … i també l’entrada a plaça de les quatre colles participants: Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Jove Xiquets de Tarragona. La primera línia del món casteller!


És una diada llarga amb molts castellers desmuntats i algunes caigudes, una la de Vilafranca on l’Oriol té una forta caiguda que, per sort, no és greu.
Una diada de més de quatre hores on hem gaudit de grans castells:
Colla Joves Xiquets de Tarragona: 9d8, pilar de 8fm, 3d9f i 4d9f
Colla Vella dels Xiquets de Valls: 4d9(c), 2d8, 5d9f i pilar de 6
Castellers de Vilafranca: 3d10fm (c), 3d9fp, 2d9fm, pilar de 8fm
Colla Joves Xiquets de Valls: 2d8, 3d9f, 3d9, pilar de 5

A les 5 de la tarda anem a dinar a Cal Figuerot amb la Judith, el Josep i l’Esther, amb menú de Festa Major de Cal Blay. Què més es pot demanar?

Arribo a casa a quarts de 7 de la tarda. I a les 10 de la nit marxem cap a Mas de les Gralles per gaudir, un divendres més, de música i bona companyia. Avui és amb música dels Beatles amb “The Beatles Jazz Project”. Ens hi trobem molta gent de la Bisbal i de la comarca per gaudir-ne, amb en Juanjo Espina com amfitrió.
Una gran nit!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

 

Share

Deixa un comentari