Dimarts 6 d’agost: El Marge, programa de la Festa Major, sentència desestimant la possible vulneració de drets i visita al Firagost

Dimarts 6 d’agost: el Marge, programa i ventall de la Festa Major, sentència ferma relacionada amb la moció de censura presentada fa un any i anem al Firagost.

Diumenge ens va arribar la revista el Marge. Pels qui no la coneixeu i us agrada aprendre de l’entorn, de la natura i conèixer més la nostra història i la nostra gent, no us la podeu deixar escapar! Moltes felicitats a tots i totes els que ho feu possible.

Avui a les bústies trobem el programa de Festa Major i el ventall. Un disseny espectacular a càrrec del gran Kta, que cada any es supera! Aquest dissabte comencen les primeres activitats de Festa Major que acabaran el diumenge 18 d’agost.
Aquest cap de setmana combinarem la festa del Priorat amb les primeres activitats de Festa Major (campionats de futbol sala, tir al plat i escacs a la fresca). Que el ritme no pari!

El dia 6 d’agost de l’any passat era dilluns i va ser el dia que els regidors i regidores d’ERC i la regidora del PSC ens van presentar la moció de censura. La documentació presentada complia la normativa i, per tant, van començar a córrer els dies què el dia 22 d’agost se celebrés el Ple de moció de censura, on presentaven com a candidata la regidora del partit menys votat en les eleccions del 2015. ÉS lícit però no raonable.
Van ser uns dies durs perquè venia la Festa Major i no podíem permetre que la presentació d’aquesta moció l’afectés i així va ser, es va celebrar la Festa Major que es mereix la Bisbal!
A part de recordar que avui fa un any de la presentació i, en conseqüència, el trencament del pacte de govern, ens ha arribat la sentència i aquí en teniu tota l’explicació:
Ens arriba la sentència ferma del Jutjat contenciós, que desestima el recurs presentant per la regidora no adscrita i els regidors i regidores d’ERC contra l’Ajuntament per possible vulneració dels drets fonamentals.
L’Ajuntament no vam vulnerar els drets dels regidors i regidores d’ERC i la regidora no adscrita en el Ple de moció de censura del 22 d’agost de 2018.
El 6 d’agost del 2018 els regidors d’ERC i la regidora del PSC van presentar moció de censura, presentant com a alcaldable a la regidora del PSC.
El dia 22 d’agost es va celebrar aquest Ple, però uns dies abans el PSC va entrar document a registre de l’Ajuntament conforme notificaven que la seva regidora deixava de formar part del PSC.
Comprovant la documentació, es va procedir a nomenar i informar la regidora del PSC que passava a ser regidora no adscrita.
En el Ple de moció de censura es va informar de la normativa a aplicar on, en aquest cas, feia falta un vot més perquè la moció de censura prosperés. Però la moció no va prosperar perquè van haver-hi 5 vots en contra de la moció de censura (els regidors i regidores del PDeCAT) i cap vot a favor (els regidors d’ERC i la regidora no adscrita no van votar).
El setembre de 2018, els regidors i regidores d’ERC i la regidora no adscrita, presenten denúncia al Jutjat contenciós administratiu contra l’Ajuntament, per la suposada vulneració dels seus drets fonamentals en el Ple de moció de censura del 22 d’agost de 2018.
El mes de maig de 2019, el Jutjat dicta sentència desestimant la denúncia al no haver-se vulnerat els seus drets fonamentals. A finals de juliol de 2019 el Jutjat declara la sentència com a ferma.
Van presentar la denúncia com a instrument electoralista uns mesos abans de les municipals, sense valorar que ha suposat un cost per l’Ajuntament. Aquest cost l’assumim tots els bisbalencs i bisbalenques per una sentència fora de lloc, ja que sempre es va seguir la llei i en cap moment es van vulnerar els drets fonamentals dels regidors i regidores del consistori.
Tema tancat!

I per la tarda anem al Firagost de Valls, convidades un any més per la Cambra de Comerç de Valls i l’Ajuntament de Valls. Hem conegut l’alcaldessa, la Dolors Farré a qui hem aprofitat per convidar a la diada castellera.
Enguany el Conseller de Territori i sostenibilitat, Damià Calbet, ha estat l’encarregat d’inaugurar oficialment el Firagost. Sempre es fa a la sala de Plens de l’Ajuntament de Valls, en un acte solemne amb el consistori, la Cambra de Comerç i els representants del Firagost i de la cooperativa de Valls.
Després la Judith i jo hem continuat pel tradicional passeig per la Fira amb les autoritats, però ens hem aturat a l’estand de Cellers Domenys, on ens hi hem quedat. Com que se’ns ha fet tard, sopem al Trispolet on, si no ho coneixeu, cal que hi aneu per menjar molt i molt bé!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari