Divendres 28 de juny: dia internacional de LGTBI, festa a la llar d’infants, reunió amb Mossos, roda de premsa d’Integra’ls i Liceu a la fresca

Divendres 28 de juny: festa de la llar d’infants municipal, reunió amb Mossos, roda de premsa d’Integra’ls, Liceu a la fresca i dia internacional de LGTBI.

Ens adherim a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI per la pluralitat, la igualtat i els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i totes i cadascuna de les orientacions sexuals, identitats o expressions de gènere. Encara ens queda molt camí per aconseguir la igualtat i el respecte i tots hem de contribuir a aquesta normalització.

Acabem el mes de juny, de dies lectius, i per això la llar d’infants la Oreneta fa la seva festa, aprofitant per fer també la graduació dels alumnes de P2 que el proper curs començaran P3 a l’escola. Primer al pati han cantat i ballat, després la graduació de P2 i tot seguit cap dins a esmorzar, que a fora ja fa molta i molta calor!
Felicito a la directora i les tècniques de la llar per la gran tasca que fan amb els nostres infants a la llar d’infants i agrair als pares i mares la confiança en la llar per iniciar l’ensenyament dels seus fills i filles.

Al migdia tinc reunió amb Mossos d’esquadra, de varis temes on el principal és la seguretat ciutadana. Hi ha un problema greu que és que la legislació penal en tema de robatoris és molt i molt laxa i això no afavoreix gens a la seguretat. Hi hem de treballar a fons per canviar-ho! A part d’aquest tema i d’altres de seguretat ciutadana, també hem parlat d’altres temes importants pel municipi.

Una mica abans de la 1 del migdia, vaig cap a l’auditori del CMC on l’Arantzazu i la Sònia estan acabant de preparar la presentació d’avui. A finals de novembre els promotors del projecte Integra’ls, vam presentar-lo en roda de premsa a la nau de El Corte Inglés (FEGP, Fundació Santa Teresa i SOM Bisbal). Avui hem presentat els resultats i evolució d’aquest projecte durant els seus primers 6 mesos de vida.
Ens han acompanyat empreses del polígon, premsa i usuaris de SOM Bisbal. ÉS un projecte del que ens sentim molt orgullosos pel fet de posar mitjans a aturats de llarga durada o joves sense formació ni experiència per ofertes concretes i reals de feina. En aquesta formació transversar hi ha tingut un paper molt important la Cambra de Comerç de Tarragona.
Fins a la data s’han entrevistat un total de 51 persones, 42 han rebut formació i 15 han estat inserides al món laboral als polígons. I ara a continuar treballant-hi!

Per segon any participem del Liceu a la fresca, el 2017 i aquest any. L’any passat no hi vam participar perquè coincidia amb el sopar que organitza el barri de la Riba.
A les 10 de la nit comença la retransmissió a la pista i avui gaudim de l’òpera “Tosca”, del compositor Puccini. Dura aproximadament 2 hores i 40 minuts i durant l’entreacte, de 30 minuts, oferirem coca i cava als assistents.
M’informo sobre l’òpera Tosca de Puccini: és una òpera en tres actes, escrita per Giacomo Puccini i estrenada per primera vegada el 14 de gener de 1900, al Teatro Costanzi de Roma. Dos anys més tard, el 1902, arribaria la seva estrena al Liceu, on s’ha representat més de 150 vegades. La representació d’avui té un muntatge de Paco Azorín i és molt fidel a l’original.
M’ha agradat! Veus excepcionals, posada en escena excel·lent i una òpera fàcil de seguir. Un gran dia i un gran vespre!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari