Dissabte 15 de juny: constitució del nou consistori pel mandat 2019/23, diada d’apadrinament dels Bous i jornada de portes obertes a Mas de les Gralles

Dissabte 15 de juny: constitució del nou consistori per la legislatura 2019/23, diada d’apadrinament de la Colla Castellera els Bous i jornada de portes obertes a Mas de les Gralles.

Avui és un dia molt especial, ja que comença un nou mandat a l’Ajuntament, es constitueix el consistori i Compromís amb la Bisbal governarem amb majoria gràcies a la confiança de 807 bisbalencs i bisbalenques.
A quarts de 12 del matí comença a omplir-se la sala de Plens per assistir a aquest Ple.
A les 12 del migdia comencem el Ple amb la constitució de la mesa d’edat, formada pels electes més gran i més jove. En aquest cas són el Sr. Cuadros i el Sr. Faura. Ells, juntament amb la secretària, són els que porten el curs del Ple: comprovació de credencials, jurament o promesa del càrrec de regidors i el procediment per l’elecció d’alcalde/essa.
Porto ja uns quants plens de constitució i sempre hi ha aquell mal de panxa de nervis, i avui no ha estat diferent!
Comparteixo aquest moment amb els companys d’equip: la Judith, la Leo, el Feliu, el Félix i la Paqui i totes les persones que ens han acompanyat.
És molt important sentir-se acompanyat pel teu equip i nosaltres sempre els hem tingut al costat, tant quan estàvem a la oposició com al govern.
Són uns moments on assumim la responsabilitat de gestionar i liderar un municipi.
Res millor per explicar-ho que transcriure el discurs d’investidura com alcaldessa:

Molt bon dia i gràcies a tots els que ens acompanyeu en aquest moment tan important.
Em fa especial il·lusió que la vara de l’alcaldessa me la lliuri el Sr. Cuadros, amb qui vaig compartir govern del 2003 al 2007, patint molt! Per sort, tot això ha canviat.
Fa quatre anys vaig començar el discurs d’alcaldessa amb aquesta frase: la vara d’alcalde és símbol de comandament, d’autoritat però per a mi és símbol també de servei, de servei a la Bisbal.
I avui he volgut començar amb la mateixa frase, perquè penso el mateix. Ser regidora i ser alcaldessa comporta tenir autoritat, tenir poder, però per sobre de tot això comporta molta responsabilitat.
La responsabilitat de governar un poble, de gestionar un pressupost de quasi 5 milions d’euros perquè la Bisbal sigui el municipi que tots volem, perquè tinguem els serveis que necessitem, per donar suport a les entitats i associacions, per millorar la convivència i les infraestructures.
La responsabilitat per destinar uns anys de les nostres vides a treballar per millorar el benestar a tots els bisbalencs i bisbalenques.
Som servidors públics i això implica no tenir horari i tenir-lo tot. Som un servei les 24h del dia els 365 dies de l’any i qui no hi estigui és que els seus objectius són uns altres.
Avui comença un nou mandat on jo, juntament amb els companys i companyes de Compromís amb la Bisbal, treballarem per complir les propostes que portem al programa electoral, continuarem amb els projectes engegats i executarem tots els serveis i projectes que vagin sorgint. I tot això amb humilitat, alegria, passió i compromís.
Durant aquesta legislatura hem sanejat l’Ajuntament, creat serveis nous com el servei Bon dia i el SOM Bisbal, s’han fet inversions importants en la xarxa d’aigua, s’ha rebaixat la tarifa de l’aigua i creat les tarifes socials i de fuites, s’ha aprovat el projecte de rehabilitació del poliesportiu municipal, etc. però per sobre de tot hem aportat normalitat traient la por i els amiguismes.
El mandat que comença avui té 5 eixos principals: Seguretat, serveis municipals, ciutadania, infraestructures i ocupació.
Tot amb l’objectiu de garantir i millorar el benestar dels bisbalencs i les bisbalenques.
M’adreço als regidors i regidores de l’oposició: us demano dues coses, que sigueu constructius i respectuosos. I us ho demano no per mi sinó per la Bisbal. D’alguns no en dubto, i d’altres el temps ens ho dirà.
Als regidors i regidores de Compromís amb la Bisbal, Judith, Leo, Feliu, Fèlix i Paqui, primer agrair-vos que acceptéssiu formar part d’aquest projecte.
Judith, Leo i Feliu, en aquests primers quatre anys al govern hem après molt I hem treballat sempre junts, escoltant a tothom I ara ho seguirem fent.
Félix I Paqui, fa respecte estar a la sala de Plens, és molta responsabilitat! Però estic convençuda que sereu uns grans regidors!
Acabo amb dos agraïments:
Un agraïment a les 807 persones que han confiat amb nosaltres perquè ara governem amb majoria.
Governar amb majoria no vol dir “fer el que vulguem”, al contrari, vol dir governar amb humilitat, fermesa i amb responsabilitat de treballar per tothom i no decebre la confiança que ens han donat.
El resultat no és només fruit de la bona gestió i el treball d’aquests quatre anys, també és gràcies a totes les persones que ens heu ajudat a treballar, des del 2007, i que formeu part del grup de Compromís amb la Bisbal.
L’últim agraïment és per a les nostres famílies (parelles, fills, pares…). Durant aquests 4 anys hem passat moltes hores treballant i anant a tot arreu I això implica no estar amb vosaltres els caps de setmana, moltes tardes… Gràcies perquè sense el vostre recolzament i el vostre compromís no podríem tirar endavant.
És un honor ser la vostra alcaldessa, no us decebrem.

Per la tarda anem a la Diada d’apadrinament de la Colla Castellera de la Bisbal, els Bous, que organitzen a la Plaça Major. Actuen juntament amb les seves colles padrines: Xicots de Vilafranca i Nois de la Torre. La 5na diada d’apadrinament d’una colla local que va creixent i enfortint-se, a seguir així!
Castells de la diada d’avui:
Colla Castellera Bous : 2d6, 4d6ag, 5d6 i dos P4
Xicots de Vilafranca : 4d7ag, 4d8, 5d7 i P5
Nois de la Torre : 3d6, 4d6, 3d6ag i P5

De la diada marxem ràpid cap a Mas de les Gralles, on el Juanjo Espina ens convida a les portes obertes per casaments, celebracions, empreses, …
El Juanjo és un gran anfitrió! Quan arribem hi ha molta gent interessant-se per les celebracions a Mas de les Gralles. En els diferents estants hi trobem l’Eva de Secrets Vintage.

Tant a la diada com a Mas de les Gralles hi anem tot l’equip de govern!

I per sopar anem al sopar de la diada que organitzen els Bous, al poliesportiu municipal. Un sopar de fideuà a càrrec de la Paella de l’Isma, on la Cristina i l’Anna són les encarregades de preparar la fideuà per 150 persones, que està boníssima! Un bon sopar amb companyia immillorable.

Un gran dia per recordar!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari