Dijous 2 de maig: testificant al judici contra l’ex-alcalde d’ERC per presumpta prevaricació

Dijous 2 de maig: anem de testimonis pel judici per presumpta prevaricació de l’ex-alcalde d’ERC Josep Ma Puigibet.

Avui tenim el judici contra l’ex-alcalde d’ERC per presumpta prevaricació. Una querella que vam presentar el 2012 els quatre regidors de CiU i que avui, set anys després, tenim el judici al Jutjat penal de Tarragona.
El fet és molt senzill: la normativa exposa clarament que les actes de Junta de Govern Local han de ser públiques i que els regidors de la oposició també poden accedir-hi. Si els regidors no tenen accés a les actes, no poden exercir la seva tasca de seguiment i de fiscalització de l’acció de govern.
Doncs bé, el 2007 passo a la oposició i governa ERC amb pacte amb ADMC i creen Junta de Govern local al desembre de 2007.
A partir de la data de creació, des del grup de CiU demanem còpia de les actes de Junta de Govern, que entrem a registre i adreçades al secretari. Durant tota la legislatura de 2008 a 2011 no rebem CAP acta de la Junta de Govern, on els regidors de l’equip de govern aproven la major part de propostes. Per tant, estem tota la legislatura sense poder tenir cap mena d’informació sobre aquestes propostes pagaments de factures, … i això que també ho demanàvem als Plens ordinaris i fins i tot ho vam enviar al Síndic de Gregues. El Síndic no va aconseguir aclarir-ho amb l’alcalde d’ERC i va publicar, al seu informe anual, la seva manca de col·laboració.

El 2011 comença una altra legislatura i seguim sense rebre les actes. Motiu? vés a saber!
En un dels plens ordinaris del 2012, on es dóna compte dels Decrets d’alcaldia, veiem que l’alcalde d’ERC ha signat un decret dient que no ens donin les actes (quan no les donava des del 2007!) i també veiem un informe de secretaria on diu la obligatorietat d’entregar les actes. Això ja és prevaricació directa i clara, per nosaltres, perquè signa un document contrari a la llei essent conscient que és contrari a la llei i iniciem la tramitació de la querella.
Al cap d’unes setmanes de presentar la denúncia, comencem a rebre actes per correu electrònic, les que van aprovant però seguim sense cap acte del 2007 fins a 2012. Casualitat o és que va rebre la notificació de la querella?

Avui he testificat al judici contestant les preguntes del fiscal i els advocats de la defensa i l’acusació. Estic satisfeta perquè estic convençuda que es farà justícia i que tothom, sobretot els que eren regidors d’ERC, que tot acaba sortint.
Realment un cas com aquest no caldria haver anat a judici ja que simplement feia falta el compliment de la llei per part de l’alcalde d’ERC i la voluntat de complir-la, però les seves actuacions ens han portat fins aquí. Ara a esperar la sentència que sortirà en unes setmanes i sembla que serà de culpabilitat per prevaricació i amb una pensa d’entre 4 i 10 anys d’inhabilitació. Potser per això no es presenta en aquestes eleccions…

Ara pengem les actes directament al portal de transparència del web de l’Ajuntament i són públiques per tothom. Transparència!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari