Dimarts 23 d’abril: dia de Sant Jordi amb llibres, roses, 11è concurs literari i xatonada popular

Dimarts 23 d’abril, dia de Sant Jordi: roses i llibres, concurs literari infantil, xatonada popular de l’Associació de Dones, concurs literari d’adults i monòleg d’en Ferran Aixalà.

Avui és un dels dies més bonics de l’any: Sant Jordi. Un dia de rebre roses i llibres i donar roses i llibres, per les persones més estimades. Només llevar-me el Rafel m’ha regalat una rosa groga. Al migdia els meus dos cavallers Aniol i Magí m’han regalat una rosa i després el meu pare, el meu sogre i el meu germà també m’han regalat roses!

Aquest matí fem el lliurament de premis i diplomes de l’11è concurs literari infantil, a la Plaça Pau Casals. És l’11è concurs però el quart que organitzem l’Ajuntament des de la regidoria de cultura. Els anys anteriors a la legislatura actual, l’organitzava l’associació AdB amb suport de la Diputació de Tarragona i d’empreses i particulars, sense cap suport municipal. Gràcies a totes les persones que ho van iniciar avui tenim un concurs literari consolidat i important!
Pel concurs infantil cal agrair al director de l’escola i tot el professorat, la seva implicació en la tria del tema de cada any i en la seva organització.
A l’hora que ha de començar, cau una pluja molt fina però esperem 10 minuts i ja surt el sol!
Anem donant els premis des de P3 fins a 6è de primària, dos per classe. Després tots poden anar a saltar als inflables de Sant Jordi i fer l’aperitiu!

M’escapo un moment al Vendrell a comprar llibres, amb l’Aniol i el Magí, però abans passo per la parada on hi ha la Rosa i l’Assump per col·laborar-hi. Vàries voluntàries han fet roses, sacs aromàtics, … i el que recullen a canvi de la voluntat, és pel manteniment de les colònies de gats del municipis. Gràcies per aquesta tasca! Hi compro una rosa vermella i una pinça amb una flor.
A la llibreria Mitjans del Vendrell trio varis llibres i, abans de marxar, passem per la parada de la Fundació Santa Teresa on hi compro unes arraces de roses vermelles. M’han fet molta gràcia perquè l’últim dia de la setmana de l’empresa i ocupació, vam visitar la Fundació i en un dels tallers estaven preparant material per vendre avui, dia de Sant Jordi.

Tornem cap a la Bisbal per anar a la 1ra xatonada organitzada per l’Associació de Dones la Roca Foradada, a la plaça de l’església. La junta van totes equipades amb un davantal de Sant Jordi xulíssim!
Dinem una setantena de persones, un xató boníssim, truita i pastissos de postres del concurs de pastissos.Tot molt ben posat i tot boníssim! Gràcies a totes les de la junta!

 

Una estoneta de descans i a les 7 de la tarda anem cap a l’auditori del CMC pel lliurament dels premis literaris d’adults. Cada any es presenten més obres, tant de prosa com de poesia, enguany han sigut 25 obres presentades.
Tenim un jurat “estupendu”: Àngela Bages, Jordina Miró, Ferran Garcia i Agnès Solé, qui han valorat les obres (totes amb pseudònim) per decidir els tres premiats, l’accèsit i el premi AdB.
Felicitats a tots els premiats, a tots els parcicipants, al jurat i a l’Associació AdB que és qui ho va iniciar fa 11 anys.
Sortim per fer un berenar i al cap d’una estona tornem a entrar per gaudir i riure del monòleg “Les 7 pomes” del bisbalenc i lleidatà Ferran Aixalà. hem rigut molt i molt i també hem aprés! Què més es pot demanar?

Un any més un Sant Jordi a la Bisbal compromès amb la cultura, amb les entitats, amb llibres i roses, que fa que sigui un gran dia!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari