Diumenge de Pasqua, 21 d’abril: missa de Pasqua, caramelles, mones, dinar en família, cicle de cinema Gaudí i teatre a la Societat

Diumenge de Pasqua, 21 d’abril: missa de Pasqua, caramelles, mones, dinar de Pasqua en família, cicle Gaudí de cinema amb “Viaje al cuarto de una madre” i teatre a la Societat amb “Art“.

Comencem el dia anant a la missa de Pasqua, amb el ciri Pasqual d’enguany encetat ahir a la Vetlla Pasqual.
Després de la missa, cantada per la Coral Antistiana, la coral ens ofereix les tradicionals caramelles amb cançons típiques catalanes, de caramelles i acabant amb la caramella composada pel mossèn que hi havia a la Bisbal el 1958. Tradicions!

Dinem a casa tota la família després que els padrins i padrines donin la mona als fillols, i després que els fillols hagin dit el tradicional verset: “Pasqua avui, Pasqua demà, doneu-me la mona que us besaré la mà”. Dinem canalons i vedella, boníssim! i mona de postres.

A la tarda, cap al cine! Mirem la pel·lícula “Viaje al cuarto de una madre“, de Celia Rico, dins el cicle Gaudí de cinema en català, una pel·lícula que ha guanyat el premi Gaudí al millor Guió i el premi especial del públic dels XI Premis Gaudí. Avui l’Associació de la Gent Gran és l’encarregada de vendre les entrades.
ÉS una pel·lícula lenta i amb poc diàleg, pel que estem acostumats a veure. És com si una càmera seguís la vida de mare i filla durant uns dies, amb silencis inclosos. Al moment d’acabar no acaba cap història, acaba en aquell moment com podia acabar deu minuts abans o una hora després. Tot i així m’ha agradat sobretot per la gran interpretació de la Lola Dueñas.

Al vespre, com és tradició, anem al teatre de Pasqua de la Societat! Avui l’elenc teatral ens representa “Art“, una obra en dos actes interpretada per tres actors: Otger Guasch, Josep Pallarés i Isa Perales. Moltes felicitats als tres per la interpretació, no és una obra fàcil! Gràcies a tot l’elenc (xispes, perruqueres, directora, apuntadors, …) per oferir-nos teatre un any més per Pasqua. Al final de l’obra tenim fi de festa, un homenatge als 40 anys de teatre del Tricicle, amb l’esquetx de l’aeroport d'”Exit” amb la Dafne i Estela, on hem rigut molt!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari