Dissabte Sant, 20 d’abril: dibuix de la Yolanda i dinar a les Piques, presentació del llibre de Sant Jordi i festa sorpresa d’aniversari de la Judith

Dissabte Sant, 20 d’abril: dinar a les Piques, dibuix de la Yolanda, presentació del llibre de Sant Jordi i festa sorpresa d’aniversari de la Judith.

Avui anem a dinar a les Piques amb el Jordi i la Yolanda, un dinar exquisit com sempre amb les carns a la llosa! Amb els vins de territori recomanats pel Joan Raventós, esplèndits!
La Yolanda Mur és artista, dibuixa, pinta i amb molt de talent. M’ha fet un dibuix que m’agrada molt, moltes gràcies Yolanda!!

A la tarda presentem el llibre de Sant Jordi d’enguany: “Eléctrica del Panadés“, una reedició del llibre d’en Francesc Saumoy Calbet i que reeditem en commemoració de l’arribada de la llum a la Bisbal i la creació d’aquesta empresa bisbalencs fa 100 anys.
Si ara em diguessin que no hi ha llum, no podria fer res! Per començar no podria ni publicar aquest bloc, ni fer anar el rentaplats, la rentadora, el microones, … tenim tota la vida organitzada al voltant de l’electricitat que, sens dubte, és l’avenç més important.
Per la presentació del llibre ens acompanyen dos dels seus fills, el Josep i l’Anna Ma Saumoy, que venen a parlar de com va fer el llibre el seu pare. Se’ls veu molt contents perquè feia anys que no venien a la Bisbal i aquesta tarda veuen i parlen amb bisbalencs que feia molt de temps que no veien.
També ens acompanya la Sra. Carme Mansilla, Directora dels Serveis Territorials d’Empresa i coneixement a Tarragona de la Generalitat de Catalunya, que ha fet el pròleg del llibre. Moltes gràcies Carme per ser-hi sempre!
Al final de presentació intervé el Francisco de Cal Manyé, no estava preparat!, i ens ha donat molta informació sobre l’empresa. Gràcies Francisco!
Una empresa que va estar activa fins el 1975 i que va electrificar la Bisbal, Llorenç, Banyeres, Sant Jaume, Santa Oliva, Albinyama, la Juncosa i fins i tot Castellví de la Marca. Si en voleu conèixer els detalls, llegiu el llibre!
Si no teniu el llibre, el podeu comprar el dia de Sant Jordi a la paradera de la Plaça de l’ESglésia i a la biblioteca, per 5€.
Agraeixo al Jordi Ferran, bibliotecari i arxiver municipal, el repàs del llibre ampliant informació, buscant les millors fotografies pel llibre, al Kta la maquetació del llibre i a la Judith per ser la millor regidora de cultura!

Marxem del CMC cap a Mas Llagostera, on el Jaume ens ha convidat a la festa sorpresa de la Judith, que avui fa 50 anys! Moltes felicitats Judith pels teus 50 anys, per ser tant treballadora, amb tanta empenta, sempre riallera, sempre positiva i sempre a punt per ser-hi. La festa a Mas Llagostera amb família i amics, és perfecta! La millor festa, Judith!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari