30 i 31 de març: cap de setmana increïble!

30 i 31 de març: acabem el mes amb un cap de setmana increïble: acte de presentació a Barcelona per les eleccions generals i municipals, contacontes, commemoració dels 40 anys d’Ajuntaments democràtics, festa a la Miralba, fotos dels candidats de les municipals, reconeixement a les entitats i associacions bisbalenques, calçotada d’amics i cicle Gaudí de cinema en català.


Dissabte 30 de març al matí la Judith i jo anem a la Plaça Concòrdia de Barcelona, per l’acte de presentació de candidatures per les eleccions del 28 d’abril i de les municipals del 26 de maig. La Judith és segona suplent de la número 2 pel Senat de la llista de JuntsXCatalunya a Tarragona i jo candidata a les municipals.Estona molt agradable parlant amb companys i companyes del partit. Parlen diferents candidats i candidates i un dels moments més emocionants és quan parla el President Puigdemont.
Acabats els parlaments, ens gem una foto conjunta i després ens anem diferents fotos. Ens trobem a la Teresa i el Josep iens fan fotos, algunes de les quals estan en aquesta publicació. Matí fantàstic!

El dissabte, al ser últim dissabte de mes, a les 5 de la tarda tenim contacontes. Avui amb una sorpresa: intercanvi de contacontes amb Llorenç. Ve l’Àngels responsable de la biblioteca de Llorenç, a explicar un conte al contacontes de la Bisbal. Un conte que capta l’atenció de tots els nens i nenes. Després del conte, l’Àngels porta punts de llibre amb un dels personatges del llibre dibuixats perquè el puguin pintar. I tot seguit els nens i nenes s’asseuen a les taules a pintar el “nan saltador” i a penjar-hi una cinta amb un cascavell. Quan ja acaben de pintar, sortim al replà a berenar.

Just acabat el berenar, baixem a baix a la planta baixa per gaudir de l’exposició “Psst…Passa-ho. La lluita per la democràcia a Catalunya (1939-1975)” per continuar amb l’acte commemoratiu dels 40 d’Ajuntaments democràtics.
El proper 3 d’abril farà 40 anys dels primers Ajuntaments democràtics i des de l’Ajuntament de La Bisbal, concretament des de la regidoria de cultura amb la Judith i el Jordi, commemorem aquests 40 anys fent un merescut homenatge a tots els regidors, regidores i alcaldes d’aquests anys amb una especial menció als que van formar part de la primera legislatura.
Es van convidar a tots, tots les que han format part de l’Ajuntament com a càrrecs electes i, als que ja no hi són, s’ha convidat a les famílies. Hem tingut moltes confirmacions d’assistència així com algunes confirmacions que no poden venir. Així mateix n’hi ha uns quants i unes quantes que no han ni contestat, fet que constata almenys per mi, que no donen valor a aquests 40 anys de democràcia ni als votants que van tenir al seu moment. Què hi farem!
L’important és celebrar aquest merescut homenatge.
Tenim el millor amfitrió: en David Saldoni president de l’ACM (Associació Catalana de Municipis), que ens parla del municipalisme en la democràcia i en el paper de l’ACM en el món municipal des de la seva constitució el 1981. La Bisbal, com quasi tots els municipis de Catalunya, som socis de l’ACM i en gaudim tant per la formació que s’ofereix per tècnics i càrrecs electes, com per l’assessorament en molts temes, l’adhesió a covenis i la Central de compres. Després de la seva intervenció comença la taula rodona amb els regidors de la primera legislatura democràtica del 1979, amb la prèvia intervenció d’en David Guasch en nom de la família Poch Pros, parlant d’en Joan Poch com a alcalde del primer Ajuntament democràtic del 1979.
Dels regidors del 1979 intervenen l’Heribert Ventosa, el Ramon Rovira, el Joan de la Sala, el Martí Bages i el Joan Cornellà, amb preguntes del periodista del diari El 3 de vuit, Ricard Vinyals. Ens expliquen anècdotes, què es van trobar, quins mitjans tenien, … i sembla que faci més de 40 anys del que expliquen!
Realment si ara tenim la Bisbal que tenim és gràcies a la feina que han anat fet els diferents equips de governs! A l’acabar pugem a la sala del segon pis per compartir un berenar-sopar a peu dret preparat pel Josep del restaurant Ull de Llebre.

Nosaltres (Judith, Leo, Feliu i jo) encara no estem del dissabte, perquè anem a la Miralba convidats per l’Associació de veïns pel sopar i ball que han organitzat. Molta gent, molt bon sopar, molt bona organització i molt bon ambient!!

Diumenge 31 de març a 2 quarts de 9 del matí, hora nova (no entenc en què millorem amb aquests canvis d’hora!!), ens trobem tots els que formem part de la candidatura de les municipals per fer-nos les fotos individuals. Passem una mica de fred per l’airet que fa, però riem com mai!

A les 11 del matí anem cap a Mas Llagostera per oferir un merescut reconeixement a les entitats i associacions del municipi. És el segon any que ho organitzem des de la regidoria de cultura i és un gran encert! Tenim la gran sort de comptar amb entitats i associacions molt participatives, sempre disposades a col·laborar i a organitzar festes i activitats. Avui, el reconeixement és convidar-los a esmorzar i que s’ho trobin tot a punt, en un entorn ideal com és Mas Llagostera. A part de ser un bon reconeixement, també és un bon moment perquè les entitats i associacions parlin i es coneguin. Gran matí!

Al migdia la família marxem cap a Vilarodona per la tradicional “Farmacocalçotada” anual, on fa molts i molts anys que hi anem Ens trobem una vegada l’any i intentem anar-hi per gaudir de bona companyia i posar-nos al dia!
La previsió era de pluja, que prou que convé, però el dia s’ha anat aclarint i fins i tot ha sortit el sol!

Tornem a la Bisbal a les 6 de la tarda, a temps per anar a l’auditori del CMC per veure la gran pel·lícula guardonada “Entre dos aguas“, dirigida per Isaki Lacuesta, dins el Cicle Gaudí de cinema en català. Avui el grup de grallers i geganters de la Societat és qui s’encarrega de la venda d’entrades.
La pel·lícula m’ha agradat, parlant d’una trista realitat però molts diàlegs no els he entès per l’accent tancat en què parlen. La recomano totalment!
I d’aquí sí que cap a casa per descansar i encarar amb força la primera setmana d’abril!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari