Dijous 21 de març: a la Fira d’ocupació organitzada per la Cambra de Comerç de Tarragona, preparant la 2na setmana de l’empresa i ocupació inclusiva i celebrant el Dia Mundial de la poesia

Dijous 21 de març: comencem la primavera amb la participació a la Fira d’ocupació a Tarragona, preparant la 2na setman d’empresa i ocupació i amb el Dia mundial de la poesia.

A quarts de 10 del matí la Leo i jo pugem a l’autocar amb persones inscrites al SOM Bisbal, juntament amb l’Arantzazu i la Judith, per anar a la Fira d’ocupació de Tarragona organitzada per la Cambra de Comerç on hi estem convidats.
Quina organització! Més de 30 empreses del territori amb necessitats reals de treballadors, necessitats molt diverses i donant oportunitat als més de 1.000 assistents que cerquen feina. Totes aquestes empreses feien entrevistes i recollien currículums per cobrir necessitats de cobrir llocs de treball. A part també s’ofereixen xerrades de motivacio i altres pels assistents.
Felicito a la presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Sra. Laura Roigé, i al responsable de formació en Josep Oriol per la organització i per convidar-nos.

Després de dinar l’Arantzazu i jo seguim treballant per acabar de tancar la organització de la 2na setmana de la formació i ocupació inclusiva que serà la setmana que ve. Segur que tindrà molt bona acollida!

Per la tarda i per quart any consecutiu, a la Bisbal celebrem el Dia Mundial de la poesia, gràcies a la regidoria de cultura (la Judith i el Jordi). Tal com expliquen des del Departament de Cultura, el dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-lo en aquesta edició, l’onzena, la poeta lleidatana Rosa Fabregat ha escrit el poema “Poesia. Música de l’ànima teixida amb paraules”, que s’ha traduït a vint llengües. Amb aquesta iniciativa la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO, amb la col·laboració dels Serveis Territorials del Departament de Cultura, el Departament d’Educació, el Departament de Justícia, Biblioteques de Catalunya, el Consorci per a la Normalització Lingüística, l’Institut Ramon Llull, el Gremi de Llibreters de Catalunya, la Fundació Catalana Síndrome de Down i l’Institut d’Estudis Baleàrics, ens proposen convertir el Dia Mundial de la Poesia en una gran festa de la paraula i de les lletres. I a la Bisbal s’ha aconseguit perquè cCada any hi participa més gent i fa que el vespre sigui especial. Hi han participat les persones que cada mes es reuneixen pel Club de lectura fàcil, amb la Montse Espar i el Jordi Ferran al capdavant, i han llegit la Teresa, el Juanjo i la Núria en nom de tots. Han llegit el poema escollit pel Dia Mundial de la poesia, el següent poema de Rosa Fabregat:
POESIA
Música de l’ànima, teixida amb paraules
Espurna de vida, llum del coneixement,
que s’expandeix, dòcil, per tots els confins.
Música immortal que camina i vola
per la nostra terra i per tots els cels.
La canten els trànsfugues, els empresonats,
i tots els migrants que no tenen sostre,
la piulen plorant. Llàgrimes que cauen
tan endins del cor, que commouen l’ànima
dels àngels de Rilke, closa en la natura.
La fan trontollar. Música que atura
aquell caminant en veure la cigonya
i el seu vol rasant, sense cap frontera
que li barri el pas, puntejar lleugera
sobre la teulada que li fa de niu.
I ell no pot volar. Poesia.
Música de l’ànima, teixida amb paraules.”
Rosa Fabregat

Després la Míriam l’ha llegit en castellà, la Maryen en gallec, el Niko en romanès, el mossèn en polac, una veïna en àrab, el Jacint en francès, l’Àngels en anglès i el Kta en italià. Escoltar poesia en diferents llengües és un regal!
Després han recitat diferents poemes escollits pels que el llegien: l’Aniol, l’Esther, la Cristina, el José Ma, la Míriam, la Maryen, la Felisa i el Ramon.
Moltes gràcies a tots per participar i per regalar-nos la vostra poesia!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari