Dijous 14 de març: reunió amb el Conseller de Territori, assemblea d’alcaldes de la Vegueria Penedès, dinar de candidats amb el President de la Generalitat i acte d’agraïment al voluntariat de la Bisbal.

Dijous 14 de març: reunió amb el Conseller de Territori, acomiadem l’Arnabat, 1ra assemblea d’alcaldes de la Vegueria Penedès, dinar de candidats a les municipals del PDeCAT amb el President Torra, acte d’agraïment al voluntariat bisbalenc i postres d’aniversari.

Comencem el dijous a les 8 del matí al Consell Comarcal del Baix Penedès, on els alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès i Garraf i les presidentes dels Consells Comarcals del Baix Penedès i Garraf, ens reunim amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet. El tema és la mobilitat, especialment les autopistes i el transport públic i, per aquest motiu, també assisteixen a la reunió membres del Pacte del Penedès Marítim. La reunió del Pacte del Penedès Marítim signat que, per cert, la moció de referència la passem pel Ple ordinari de dilluns vinent. S’exposen les principals demandes com són la bonificació del peatge de la C-32 i la millora de les línies ferroviàries, revisió de la tarificació per zones i el transport en bus. Ha estat una reunió extensa, d’una hora i mitja, on el Conseller ens ha escoltat, ha pres nota i ens ha explicat les diverses problemàtiques i solucions a mig i llarg termini.

Torno a la Bisbal per acomiadar l’Arnabat, veí de la Bisbal i veí de casa. Una bona persona, una persona estimada per tothom que, per una malaltia, ahir ens va deixar i avui l’acomiadem. Descansi en pau.

Vaig cap a l’Ajuntament i després d’unes quantes gestions torno a marxar. A dos quarts d’1 del migdia sóc a la Vil·la Casals per participar en l’Assemblea Municipal de la Vegueria Penedès, juntament amb alcaldes i alcaldesses de la Vegueria Penedès (Baix Penedès, Alt Penedès, Garraf i Anoia), presidents dels tres Consells Comarcals, Delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull, i el President de la Generalitat MH Quim Torra. Primer han parlat representants de l’entitat ProVegueria Penedès i després representats polítics de la Vegueria per acabar amb la intervenció del MH President Quim Torra.
El Delegat del Govern Pere Regull ha llegit el “Manifest pro delegacions del Govern del dia 14 de març de 2019”, que demana al President de la Generalitat que faci efectiva la modificació de la Llei de Vegueries del 2010 del 8 de febrer de 2107, que incloïa la Vegueria del Penedès. El manifest explica que la vegueria té “dret a disposar d’un Delegat del Govern i la descentralització dels serveis territorials de diversos Departaments”. Tot i que es va nomenar el Delegat del Govern del Penedès, el comunicat reclama “la urgent implementació del dret del Penedès a tenir desplegats en el seu territori els diferents serveis territorials de la Generalitat, les seves eines d’autogovern, de programació i planificació territorial en clau veguerial” i afegeix que “a part del nomenament del Delegat del Govern, no s’ha fet cap tipus de descentralització dels esmentats serveis territorials dels Departaments de la Generalitat, tal i com succeeix a la resta de vegueries de Catalunya”. Esperem que aquest desplegament no es faci esperar! Al sortir hem compartit una copa de cava i un aperitiu boníssim servit per l’escola de turisme del Baix Penedès.

Marxem cap al dinar del PDeCAT al Restaurant Cal Blay vint-i-cinc, a Sant Sadurní, amb els candidats i candidates per les municipals 2019 dels municipis de la Vegueria Penedès i el President Torra. Un dinar boníssim on hem parlat i compartit experiències i propostes amb la resta de candidats. Molt bon ambient, molts il·lusió i moltes ganes de treballar per cadascun dels municipis! Acabem amb un brindis de cava, com no podia ser d’una altra manera!, fotografies, rialles i converses.

I aquest dijous no s’acaba aquí, perquè a les 8 del vespre ja som la sala gran del CMC per l’acte de reconeixement al voluntariat bisbalenc. És el segon any que des de l’equip de govern organitzem el reconeixement al voluntariat d’activitats i serveis municipals: servei Bon dia, contacontes, dels 3 tombs, del banc d’aliments i dels Reis (modistes, perruqueres, maquilladores, patges, Reis, banda,…). Som un poble ric per la grandesa i generositat de totes aquestes persones voluntàries que destinen part del seu temps a fer més feliços als altres. Es diu que això no té preu, però sí que en té perquè qui fa de voluntari dóna molt però també rep molt, rep amor, generositat, una rialla, … un benestar que no es pot explicar si no has fet mai de voluntari.
Moltíssimes gràcies a tots i totes! Compartim un berenar sopar preparat per l’Ull de Llebre, que vol dir que està boníssim!

Quan arribo a casa mengem postres tots quatre per celebrar l’aniversari del Rafel. Moltes felicitats!

Un dijous sense descans però molt gratificant!!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari